Algerije dient aanvraag in om zich bij BRICS te voegen

Terwijl de Amerikaanse dollar zwakte blijft vertonen, heeft Algerije besloten om zich aan te melden bij de BRICS-alliantie. Najiba Djilali, die de People’s Assembly van de provincie Algiers leidt, maakte dit duidelijk op het zesde International Municipal BRICS Forum in Moskou.

“We willen dat ons land zich bij BRICS aansluit,” zei ze. Algerije wil met deze stap dichter bij de grote spelers in de groep komen, met name Rusland, en de economische banden versterken. Djilali wees tevens erop dat Algerije’s toetreding tot BRICS de relaties met de huidige leden zou kunnen versterken. Ze ging verder met:

“Het zou een grote vreugde voor ons zijn als BRICS zo’n kans biedt om de relaties tussen onze landen te verbeteren.”

BRICS blijft uitbreiden, terwijl Amerikaanse dollar zwakte vertoont

Dit is een tijd van verandering voor BRICS. De groep heeft onlangs vier nieuwe leden toegevoegd: de VAE, Iran, Egypte en Ethiopië. Deze uitbreiding is bedoeld om de wereldhandel opnieuw vorm te geven, aangezien de BRICS-alliantie manieren onderzoekt om landen te ondersteunen die hun afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar willen verminderen.

Het International Municipal BRICS Forum in Moskou, gehouden van 27 tot 28 augustus, wordt aangeprezen als een grote gebeurtenis, met vertegenwoordigers uit 126 landen, waaronder 89 Russische regio’s, en meer dan 5.000 deelnemers uit 500 steden.

Tijdens deze bijeenkomst werden een verscheidenheid aan zaken besproken. Veel van de discussies waren echter gericht op het promoten van lokale valuta voor handel, waarvan ze verwachten dat het zal helpen een evenwichtiger wereldwijd financieel systeem te creëren.

Op dit moment hebben 26 landen formeel een aanvraag ingediend om lid te worden van BRICS en hebben nog eens 21 landen informele interesse getoond. De komende 16e BRICS-top, gepland voor 22-24 oktober 2024 in Kazan, Rusland, zal zich naar verwachting richten op de-dollarisatie, waarbij een mogelijke BRICS-valuta ook nog tot de mogelijkheden behoort.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!