Wetgevers HongKong overwegen regelgevend kader voor DAO’s

Hongkong overweegt mogelijk om een regelgevend kader te ontwikkelen voor gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s), aangezien wetgever Johnny Ng Kit-chong pleit voor duidelijkere regels om de stabiliteit in de web3-sector te versterken.

Volgens een bericht in de South China Morning Post gelooft Ng, lid van de Wetgevende Raad, dat het opstellen van een juridisch kader de regio zou kunnen helpen om internationaal talent en investeringen aan te trekken. Dit zou Hongkong’s positie in de snel veranderende wereld van crypto verder kunnen versterken.

Ng heeft al eerder aangedrongen op meer duidelijkheid in de regelgeving voor DAO’s. In juli riep hij publiekelijk op tot het formuleren van duidelijke beleids- en regelgeving om de “gezonde ontwikkeling” van DAO’s in Hongkong te ondersteunen en te reguleren.

Ng’s meest recente oproep volgt op een recente uitspraak van het Hooggerechtshof van Hongkong, die volgens hem een “historisch moment” markeerde. Dit was de eerste juridische toetsing van een DAO wereldwijd. In deze zaak, de Mantra DAO-zaak, werd zes gedaagden, beschuldigd van het verduisteren van HK$6 miljard (ongeveer $767 miljoen), bevolen om financiële gegevens openbaar te maken.

“Ik hoop dat de overheid het web3-ecosysteem kan verbeteren en DAO’s wettelijk kan reguleren, zodat meer mensen in deze sector naar Hongkong komen om hun projecten te ontwikkelen en kapitaal en talent aan te trekken,” aldus Ng.

Ng heeft zich al lange tijd uitgesproken voor crypto-vriendelijke regelgeving in Hongkong. Begin augustus werd er gemeld dat Ng benadrukte dat de stad haar inspanningen op het gebied van crypto zou moeten intensiveren door de virtuele bankdiensten uit te breiden, aangezien web3-startups nog steeds moeilijk toegang krijgen tot financiële diensten.

Ng stelde voor dat virtuele banken beter moeten inspelen op de behoeften van web3-bedrijven en de ontwikkeling van Hongkong’s digitale ecosysteem moeten versnellen. Hij benadrukte dat “virtuele activa-beleid een belangrijk onderwerp van discussie is geworden voor overheden wereldwijd.”