Bitcoin koers crasht verder en hangt rond $50k, maar hoe nu verder?

Sinds onze laatste update van de Bitcoin koers is de koningsmunt verder gedaald en hangt rond de $50k-grens, wat sinds februari niet meer is voorgekomen. Tijdens deze plotselinge daling kelderde Bitcoin naar een dieptepunt van $50.436, wat een dagelijks verlies van 16,21% en een wekelijkse daling van 27% weerspiegelt. De snelle marktverandering heeft geleid tot aanzienlijke angst onder handelaren en analisten, wat heeft geleid tot een golf van speculatie over de korte- en langetermijnvooruitzichten van Bitcoin.

Experts over marktreacties en sentimenten van handelaren

Toen de Bitcoin koers daalde naar het bereik van $53.000, werden er meer dan $600 miljoen aan longposities geliquideerd, wat aanzienlijk bijdroeg aan een daling van $300 miljard in de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency. Bij verdere dalingen tot $50.000 werden nog eens $6 miljard aan longposities gedwongen gesloten.

Het toegenomen bearish sentiment heeft geleid tot een stijging van de handelsvolumes met maar liefst 127,75%, voornamelijk gedreven door paniekverkopen. Veel handelaren haasten zich om hun activa te verkopen om verdere verliezen te voorkomen, wat leidt tot een negatieve feedbackloop die de prijsstabiliteit aantast.

Macro-economische invloeden op de huidige prijstrends van Bitcoin

Als we het grotere plaatje bekijken, is te zien dat de neergang van Bitcoin sterk wordt beïnvloed door de mondiale economische omstandigheden. De weigering van de Federal Reserve om de rente te verlagen te midden van de stijgende Amerikaanse schulden heeft de marktonzekerheden verergerd, wat heeft geleid tot een grote uitstroom uit ETF’s. De onrust op de wereldmarkten wordt nog verergerd door ernstige koersdalingen op de aandelenmarkten in Japan en Taiwan. Met name de Japanse markt kende binnen 24 uur een daling van 8%, wat een aanzienlijke impact had op cryptocurrencies. Een soortgelijke trend werd waargenomen in Taiwan, dat de slechtste beursdag in 57 jaar markeerde.

Toekomstvoorspellingen en marktsentiment

Technische analyse wijst op een aanhoudend neerwaarts momentum voor Bitcoin. Indicatoren zoals de Directional Movement Index (DMI) signaleren negatieve trends, waarbij de positieve index onder de negatieve index zit. Bovendien geeft de On Balance Volume (OBV)-statistiek een zware verkoopdruk aan in de afgelopen 24 uur. Uit data van Coinglass blijkt een substantiële daling van de Open Interest van $37 miljard naar $31 miljard, wat de gedwongen sluiting van posities met hefboomwerking benadrukt. Deze trend wordt weerspiegeld in de piek in het aantal liquidaties van longposities, wat het algemene gebrek aan vertrouwen onder beleggers onderstreept.

Het algemene marktsentiment blijft bearish, aangezien de daling van Bitcoin van $66.000 naar $50.000 geen tekenen van omkering vertoont in de nabije toekomst. Nu de huidige financiële zorgen groot blijven, zou de prijs van Bitcoin verdere neerwaartse druk kunnen ondervinden. Marktanalisten suggereren dat als Bitcoin op de dagelijkse grafieken onder de $50.670 sluit, het volgende ondersteuningsniveau rond de $47.779 zou kunnen liggen, wat wijst op een potentieel volatiele periode in het verschiet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!