BTC koers verwachting: Gaat Bitcoin stijgen of kan Bitcoin instorten tijdens crypto crash?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Bitcoin weet zich nog altijd niet uit zijn neerwaartse trend te bewegen. Waar de grootste crypto van de wereld in het weekend nog leek te kunnen herstellen met een waarde van $58.250, was het op dinsdag alweer $1.000 gedaald. Gaat Bitcoin stijgen of kan Bitcoin instorten tijdens een crypto crash?

Na een licht herstel over het weekend is de Bitcoin koers moeilijk begonnen aan zijn nieuwe week. Met een daling op 8 juli die de koers kort onder de $55.000 bracht, ontstond er meteen paniek. Deze dip was echter van korte duur en de Bitcoin koers wist zich al snel weer boven de $57.000 te begeven.

Toch is deze waarde nog altijd meer dan 7,7% lager dan een week geleden, toen de koers zich nog boven de $62.000 bevond. De zorgen nemen daarom toe binnen de crypto markt en om die reden gaan we hieronder verder in op de verwachtingen van de Bitcoin koers.

Bitcoin koer grafiek – Bron: CoinMarketCap

Woo spreekt over accumulatie fase voor de Bitcoin markt

Als het aan de bekende crypto analist Willy Woo ligt, zijn de recente zorgen met name ontstaan door de terugbetaling door Mt. Gox en de verkoop van Bitcoin door de Duitse overheid.

Meer dan 10 jaar nadat een hack duizenden Bitcoins stal, is Mt. Gox nu eindelijk begonnen met het uitbetalen van zijn crediteuren. Het feit dat Mt. Gox nu al 2.700 BTC heeft uitgedeeld verhoogt de verkoopdruk op de Bitcoin koers, helemaal met de informatie dat er nog 139.000 BTC moeten worden uitgedeeld.

Dit evenement valt samen met de verkoop van ingenomen BTC door de Duitse overheid. De Duitse overheid heeft er namelijk voor gekozen om 10.000 BTC te verkopen die het bij meerdere criminele inbeslagnames heeft verzameld.

Ondanks dat de verkoopdruk toeneemt, zijn er juist signalen terug te vinden dat de Bitcoin markt zich opmaakt voor nieuwe stijgingen. Woo geeft namelijk aan dat ETF’s bezig zijn geweest om Bitcoin te kopen tijdens de dip. Dit lijkt erop te wijzen dat ETF’s zich hetzelfde gedragen als whales die vaak crypto’s verzamelen tijdens met het idee dat de crypto binnenkort weer gaat stijgen in waarde. De Bitcoin markt lijkt zich daarom dus in een accumulatiefase te bevinden.

Om deze reden verwacht Woo dat de Bitcoin koers in een positief scenario naar de $77.000 kan stijgen. Hij geeft echter ook aan dat de koers in een slecht scenario, waarbij de neerwaartse druk te groot blijkt, kan dalen richting de $47.000.

Volgens Peter Brandt is er zelfs een mogelijkheid dat Bitcoin op de korte termijn een daling ondergaat richtign de $44.000.

Ali Martinez heeft het er tegelijkertijd juist over dat de Bitcoin koers op de korte termijn een stijging door kan maken richting de $61.000.

Bitcoin koers verwachting – Technische indicatoren wijzen op moeilijke periode voor de Bitcoin koers

Als er gekeken wordt naar de technische indicatoren van Bitcoin, ziet het er voorlopig nog moeilijk uit voor de Bitcoin koers. Nu de RSI zich met een waarde van 38 zeker niet in de buurt bevindt van een bullish trend bevindt en ook het MACD-histogram een verkoop signaal afgeeft met een waarde van -2.319 lijkt Bitcoin een moeilijke fase tegemoet te gaan.

Verkoopsignaal Bitcoin koers – Bron: TradingView

Ook is de koers door zijn recente dalingen een stuk minder waard dan al zijn belangrijke EMA’s. Dit is een teken dat de Bitcoin koers op de korte termijn het moeilijk gaat hebben om een aanzienlijk herstel door te maken.

Een daling richting de ondersteuning niveaus bij de $54.329 en $52,724 is daardoor een mogelijkheid terwijl een stijging richting de weerstand bij de $59,339 en $59.812 een stuk verder weg lijkt. 

De toekomst voor Bitcoin blijft dus nog altijd onzeker, maar dat betekent niet dat andere crypto’s in de tussentijd niet in staat zijn geweest om aanzienlijke successen te boeken.

Er zijn recentelijk bijvoorbeeld meerdere nieuwe cryptomunten gelanceerd die over de afgelopen weken, ondanks dat de crypto markt grote verliezen leed, meerdere miljoenen aan vroege investeringen hebben weten op te halen.

Presale tokens zijn historisch gezien de beste manieren om grote winsten te realiseren aangezien projecten hier hun tokens verkopen tegen grote kortingen om de ontwikkelingskosten van hun project te financieren. Deze tokens zullen vervolgens gelanceerd worden op exchanges, wat aanzienlijke winsten kan opleveren aan vroege investeerders.

Hieronder beschrijven we daarom een aantal van de beste presale tokens van dit moment.

99Bitcoins (99BTC) – Marktleider op het gebied van crypto educatie lanceert eigen crypto token 

99Bitcoins is een van de grote namen binnen de crypto community als het aankomt op crypto educatie. Dit platform, dat live ging in 2010, heeft inmiddels al meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen, en meer dan 700.000 abonnees voor zijn YouTube kanaal. Dit project heeft er nu voor gekozen om met de 99BTC presale zijn eigen crypto op de markt te brengen.

De 99BTC token is met name ontwikkeld voor het nieuwe Learn 2 Earn systeem van 99Bitcoins. Dit systeem maakt het mogelijk voor gebruikers om crypto te verdienen terwijl ze opgeleid worden over de crypto markt. Door bepaalde taken af te ronden kunnen gebruikers namelijk de 99BTC token verdienen. Er staat voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar voor dit systeem.

De 99BTC token dient echter niet alleen als beloning voor het Learn 2 Earn systeem. Extra 99BTC tokens kunnen namelijk verdiend worden via het staking mechanisme van dit platform. 14% van de gehele token voorraad is apart gezet voor staking beloningen. Daarnaast zullen gebruikers die de token vasthouden in aanmerking komen voor voordelen zoals trading signalen, online webinars en exclusieve toegang tot VIP community groepen.

De presale van 99Bitcoins heeft inmiddels al bijna $ 2,5 miljoen opgehaald en bevestigt daarmee nog eens hoe populair dit project is binnen de crypto community. Tokens kosten op dit moment $ 0,00113 per stuk, maar experts verwachten dat deze token hard gaat stijgen in waarde door het grote aantal gebruikers dat het project ondersteunt. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek 99Bitcoins Presale

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – Nieuwe Play 2 Earn memecoin creëert gaming wereld van het Wilde Westen

Shiba Shootout is een nieuwe Play 2 Earn memecoin die bezig is met de ontwikkeling van een volledige gaming wereld. Deze gaming wereld speelt zich af in het Wilde Westen en gebruikers zijn hier dan ook in staat om het als cowboys tegen elkaar op te nemen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld de strijd aangaan om de beste Shiba Sharpshooter te worden. Shiba Sharpshooters zullen aanzienlijke beloningen ontvangen. 5% van de token voorraad is namelijk apart gezet voor Shiba Sharpshooters beloningen.

De gaming wereld van Shiba Shootout zit vol met spellen en functies die gebruikers extra SHIBASHOOT tokens op kunnen leveren. Zo is er een Lucky Lasso Lottery die een grote prijzenpot met zich meebrengt. Een deel van deze prijzenpot is trouwens gereserveerd voor het goede doel. Daarnaast zijn er functies zoals Campfire Storytelling sessies waarin gebruikers hun ervaringen over de crypto markt kunnen delen in ruil voor beloningen.

Ook kunnen gebruikers hun SHIBASHOOT tokens staken via het Cactus Staking mechanisme van Shiba Shootout. Binnen dit mechanisme wordt je kapitaal afgebeeld door een cactus die groeit naarmate je fondsen uitgebreid worden. Op deze manier kan je je kapitaal dus letterlijk zien groeien. Ook is er een functie genaamd Savings Saddlebags waarbij je een deel van je vermogen voor een langere tijd kan vastzetten in ruil voor nog hogere beloningen.

De presale van Shiba Shootout bleek al snel een groot succes en wist in enkele dagen al bijna $600.000 op te halen. Tokens kosten in de huidige fase van de Shiba Shootout presale $0,0195 per stuk maar deze prijs zal het einde van deze week verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Shiba Shootout Presale

Pepe Unchained (PEPU) – Nieuwe crypto lanceert eerste memecoin Layer 2-blockchain ter wereld 

Dagelijks worden er nieuwe Pepe gerelateerde memecoins op de markt gebracht, maar geen van deze nieuwe opties weet zich te onderscheiden zoals Pepe Unchained dit nu doet. Deze ‘vrijgelaten’ versie van de originele Pepe coin (PEPE) is de eerste memecoin ter wereld die zijn eigen Layer 2 blockchain lanceert.

Vele memecoins die zich bevinden op Layer 1 blockchains zoals Ethereum hebben te maken met langzame transacties en hoge transactiekosten. Door een eigen Layer 2 oplossing in de markt te brengen lost Pepe Unchained dit probleem dus volledig op. De mogelijkheid tot snelle en goedkope transacties maakt deze blockchain ook een goede launchpad voor nieuwe memecoins. Maar er is meer te vinden dan alleen een unieke blockchain.

Gebruikers komen namelijk ook in aanmerking voor extra hoge staking beloningen bij dit platform. Op dit moment is er een APY te behalen van maar liefst 650%. Er zijn dan ook al bijna 250 miljoen PEPU tokens vastgezet. 30% van de totale token voorraad is gereserveerd voor deze staking beloningen die over een periode van 2 jaar worden uitgedeeld. De presale heeft 20% van de token voorraad tot zijn beschikking.

In slechts één maand tijd heeft deze presale bijna $3 miljoen opgehaald. Ondanks de moeilijke periode voor de memecoin-markt doorloopt deze presale zijn verschillende fasen met succes. Met een huidige opbrengst van $2,9 miljoen nadert de presale snel het volgende doel van $3,01 miljoen. Zodra dit doel is bereikt, zal de prijs van PEPU-tokens verder stijgen. Dit is dus het ideale moment om te profiteren van de huidige lage prijs. Wil je weten hoeveel bitcoins er in omloop zijn? Lees het hier!

Bezoek Pepe Unchained Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!