Crypto-gebruikersbestand bereikt 10 miljoen in Q2 2024

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

In het tweede kwartaal van 2024 groeide de cryptomarkt met een recordaantal van 10 miljoen dagelijks actieve portemonnees, een stijging van 40% ten opzichte van het eerste kwartaal. Sociale DApps zagen een piek van 66% in gebruikersactiviteit. Gedecentraliseerde uitwisselingen bloeiden met de handel in meme-munten. De NFT-marktplaatsen herstelden zich tot een handelsvolume van $4 miljard.

Ondanks deze groei verloren DeFi-apps $7 miljard aan totale waarde vergrendeld (TVL), een daling van 4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, met name op Tron- en Arbitrum-netwerken. Beveiliging blijft een punt van zorg, waarbij $430 miljoen verloren gaat door inbreuken, die vooral gevolgen hebben voor Ethereum en BNB Chain.

Ondertussen trekken nieuwe cryptoprojecten in hun vroege fasen de aandacht van de gemeenschap terwijl de markt blijft groeien. Dit artikel duikt in de gronden van de stijging van het crypto-gebruikersbestand en gaat dieper in op opkomende voorverkoopmogelijkheden.

Crypto-markt stijgt: Web3-gebruikersbestand stijgt met 40% en bereikt 10 miljoen in Q2 2024

De cryptocurrency-markt steeg in het tweede kwartaal van 2024 naar nieuwe hoogten, dankzij een enorme piek in de betrokkenheid van Web3-gebruikers. Het aantal dagelijks actieve portemonnees steeg met 40% ten opzichte van het eerste kwartaal en bereikte een record van 10 miljoen. Deze stijging duidt op een bredere bullish trend in verschillende sectoren van de gedecentraliseerde applicatie-industrie (DApp), wat een belangrijke mijlpaal markeert voor de adoptie en integratie van blockchain.

De sociale DApp-sector kende de grootste groei, waarbij de gebruikersactiviteit met maar liefst 66% steeg. Apps in deze sector speelden een grote rol in deze groei en trokken meer mensen naar de opwindende wereld van sociale blockchain-applicaties. Gedecentraliseerde beurzen (DEX’s) zagen ook een aanzienlijke toename van de gebruikersbetrokkenheid. Op sommige van deze platforms steeg de gebruikersactiviteit met 80% en 134%, aangedreven door een nieuwe golf van memecoin-handelaren.

NFT-marktplaatsen kenden een comeback, met handelsvolumes van $4 miljard in meer dan 14,9 miljoen transacties. Bepaalde platforms hebben hun marktaandeel aanzienlijk vergroot, wat de groeiende belangstelling voor digitale verzamelobjecten weerspiegelt. Ondanks deze positieve trends daalde de totale waarde (TVL) in gedecentraliseerde financieringstoepassingen (DeFi) met $7 miljard, een daling van 4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Tron- en Arbitrum-netwerken kregen te maken met de grootste verliezen, terwijl sommige Ethereum Layer-2-oplossingen indrukwekkende winsten boekten in TVL.

Een grote factor achter deze groei is ‘airdrop farming’, waarbij gebruikers deelnemen aan activiteiten om gratis tokens te verkrijgen. Deze trend heeft bijgedragen aan het stimuleren van de dagelijkse actieve portemonnee, maar de duurzaamheid ervan op de lange termijn is nog steeds onzeker. Recente airdrops van bepaalde projecten in juni speelden een belangrijke rol in de golf. Het rapport benadrukt dat platforms, om deze groei door te zetten, uitstekende gebruikerservaringen moeten bieden, solide ontwikkelingsplannen moeten hebben en sterke, toegewijde teams moeten hebben om alles soepel te laten verlopen.

Ondanks het groeiende gebruikersbestand en de toegenomen activiteit blijft beveiliging een groot probleem in de Web3-wereld. Alleen al in het tweede kwartaal van 2024 was er $430 miljoen aan verliezen als gevolg van inbreuken op de beveiliging, een stijging van 5% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ethereum en BNB Chain werden het zwaarst getroffen en waren elk goed voor ongeveer 28% van de incidenten. Andere netwerken zoals Solana, Polygon en Arbitrum hadden ook te maken met beveiligingsproblemen, wat aantoont dat over de hele linie betere beveiligingsmaatregelen nodig zijn.

Minotaurus ($MTAUR): Pluk het potentieel van crypto en gaming

Terwijl de cryptomarkt evolueert, is de brandende vraag: hoe kunnen we de kansen ervan optimaal benutten? In dit opzicht zouden voorverkoopprojecten kansen kunnen bieden die het ontdekken waard zijn, waardoor crypto-enthousiastelingen vroegtijdig kunnen meedoen en de maximale voordelen kunnen benutten.

Eén zo’n project is Minotaurus ($MTAUR), een ecosysteem dat casual gaming combineert met de kracht van blockchain-technologie. Minotaurus ($MTAUR) bevindt zich momenteel in de voorverkoopfase en biedt haar leden aantrekkelijke early bird-voordelen.

Vroege deelnemers kunnen tijdens de voorverkoop $MTAUR-tokens kopen voor slechts $0,0000425 per stuk. Dit is een prijsverlaging van 78,75% ten opzichte van de catalogusprijs van $0,00020.

Naast een gunstige instapprijs kunnen houders naar de volgende voordelen kijken:

  • Tokenhulpprogramma: $MTAUR-tokens bieden verschillende toepassingen. Door $MTAUR om te zetten in in-game valuta kunnen gebruikers unieke Minotaurussen kopen, avatars aanpassen, toegang krijgen tot speciale gebieden en meer. Dergelijke uitgebreide nutsvoorzieningen onderscheiden Minotaurus ($MTAUR) van kortstondige voorverkoopprojecten.
  • Evoluerende markt: De casual gaming-sector bloeit en zal naar verwachting in 2027 $19,92 miljard bereiken, met een jaarlijkse groei van 9%. Minotaurus ($MTAUR) is goed gepositioneerd om van deze uitbreiding te profiteren.
  • Grote vraag: Met 5,9 miljard downloads van hybride casual games in 2023 alleen al is er volgens SensorTower een grote vraag naar dit genre. Minotaurus is strategisch gepositioneerd om deze opwaartse trend te benutten.
  • Veilig en betrouwbaar: Smart contracts gecontroleerd door SolidProof en Coinsult garanderen de integriteit en veiligheid van het Minotaurus-ecosysteem.

De kern van Minotaurus

Het Minotaurus-ecosysteem biedt een spannend oneindig runner-spel waarin je een Minotaurus bestuurt die door complexe doolhoven navigeert, vallen ontwijkt, tegen vijanden vecht en waardevolle buit verzamelt. De game is ontworpen voor mobiele apparaten en biedt eenvoudige bediening en meeslepende gameplay.

Spelers kunnen hun Minotaurus personaliseren, nieuwe regio’s ontgrendelen en concurreren met vrienden.

Voordelen buiten het spel

$MTAUR-houders kunnen profiteren van verwijzingsprikkels, waardoor de boodschap over het project wordt verspreid en de gebruikersbasis wordt uitgebreid. Met het verwervingsprogramma kunnen communityleden bonussen ontvangen als ze hun tokens voor een langere periode vergrendeld houden.

De geleidelijke ontgrendeling van tokens via cliff- en vesting-processen heeft tot doel de markt te stabiliseren en vraag en aanbod in evenwicht te brengen.

Blijf niet achter: Word nu een Minotauriër!

Met zijn lage instapprijs, robuust marktpotentieel en breed scala aan tokenhulpprogramma’s zou Minotaurus een uitstekende keuze kunnen zijn voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde cryptoliefhebbers.

Gezien al deze voordelen is dit wellicht het juiste moment om het project te verkennen en er mogelijk bij betrokken te raken. Meer informatie over de opvallende kenmerken is te vinden op de website.

Conclusie

Samenvattend zag de cryptomarkt in het tweede kwartaal van 2024 een stijging naar 10 miljoen dagelijks actieve portemonnees, gedreven door de groei van sociale DApps, gedecentraliseerde uitwisselingen en NFT-marktplaatsen. Ondanks uitdagingen zoals de daling van de DeFi-waarde en beveiligingsproblemen, breidt de markt zich uit.

Tegelijkertijd trekken cryptoprojecten in de vroege fase de aandacht terwijl de markt blijft groeien. Met name Minotaurus ($MTAUR), een ecosysteem dat blockchain combineert met casual gaming, zou goed gepositioneerd kunnen zijn om van dit momentum te profiteren.

Met een competitief toegangspunt voor de voorverkoop, een solide tokenhulpprogramma en uitbreidingspotentieel biedt Minotaurus ($MTAUR) spannende kansen te midden van het zich ontwikkelende cryptolandschap.

Meer informatie over Minotaurus:

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!