Bitcoin koers op weg richting $51.000!? Wat kunnen we verwachten?

Allereerst willen we Daan618 bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hem niet op Twitter te volgen via: www.twitter.com/daan618crypto.

Omdat het momenteel een spannende tijd is voor de Bitcoin koers, zullen wij vandaag deze eens goed onder de loep nemen. Zoals gewoonlijk zullen we deze analyse afsluiten met onze verwachting voor de short-term. Dit zijn uiteraard géén buy of sell signals en niets hier is financieel advies.

3-daagse-grafiek (BTCUSDT):

Laten we uitgezoomd starten. Wanneer we de fibonacci nemen van november 2022 tot en met de recente all-time high van maart 2024 zien we de sterke support en resistance levels. Bij de regel is het zo dat in een sterke uptrend, we terugvallen tot de fib 0.382 en van dat level een bounce maken om zo weer een nieuwe high te maken. Nu hebben we dat level nog niet aangetikt en kan het dus nog zijn dat we de 51k nog raken in deze dip maar ik verwacht dat we daar niet onder zullen vallen op weekbasis.

4-uur-grafiek (BTCUSDT):

Ingezoomd zien we dat wanneer we de fibonacci weer nemen (dit keer op een kortere periode) we de key support zone die we op de 3d hebben gespot, hier samenvalt met de fibonacci 0.618 (de golden ratio) is. Wat verder opvalt is dat we een nette bullish divergence hebben gevormd op de RSI en dat deze aan het uitspelen is. Verder zien we dat de daily candle van 2 dagen terug een lange wick heeft, wat ook aanduidt op een mogelijke reversal. 

Weekgrafiek (ALTS):

Laten we ook eens kijken naar de grafiek van de altcoins. Dit is TOTAL2, wat betekent dat het een grafiek toont van de som van de marktkapitalisatie van alle munten (exclusief die van BTC) om zo de algemene staat van de altcoins in beeld te brengen. Hier zien we dat we deze week een belangrijke supportzone hebben bereikt, de fib 0.618, en dat we nu aan het bouncen zijn. Zolang deze zone het houdt, blijven we bullish voor de short-term wat betreft de altcoins.

Voorspelling komende tijd 

Wanneer we de charts naast elkaar leggen en een overweging maken denk ik toch dat we eerst de fib 0.382 (van de 3d chart) nogmaals even goed zullen testen! Dat is de zone rond de $51.000. Zodra dit is gebeurd verwacht ik weer een mooie impuls omhoog richting de fib $61.000. Ook verwacht ik dat het geld langzaam maar zeker richting de altcoins zal stromen.

Wil je meer analyses en voorspellingen? Check dan ook Daan’s Telegram kanaal via https://t.me/Daan618tradingroom. Daan’s uitzonderlijke trackrecord is tevens te bekijken via: www.tinyurl.com/daan618results.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!