Bankdirecteur steelt $250.000 van klanten, koopt huis en auto

Het Amerikaanse ministerie van Justitie zegt dat een voormalige bankdirecteur heeft toegegeven meer dan een kwart miljoen dollar van klanten te hebben gestolen om zijn eigen levensstijl te financieren.

Het DOJ zegt dat de 53-jarige Eric Jason Schouest uit Plaquemine, Louisiana, schuldig heeft gepleit aan verduistering en bankfraude. De aanklagers leggen verder uit dat Schouest heeft toegegeven dat hij zijn macht als manager bij een Regions Bank Plank Road-filiaal heeft gebruikt om illegaal toegang te krijgen tot klantrekeningen, rekeningen te openen en te sluiten en geld van en naar klantrekeningen over te maken om het geld te stelen.

Toen Schouest eenmaal in het bezit was van het geld van de klanten van de bank, betaalde hij leningen voor een bedrag van $250.000 aan zijn eigen huis en auto. De DOJ beschrijft het als volgt:

“Beginnend in of rond 2020, en doorlopend tot in of rond april 2021, maakte Schouest gebruik van zijn vertrouwenspositie bij Regions Bank om geld van klantrekeningen te verduisteren en het geld op zijn persoonlijke bankrekeningen te storten.

Hij stuurde ook valse en frauduleuze e-mails en vervalste documenten naar andere medewerkers van de Regiobank om zijn plan te verbergen. Een deel van de traceerbare frauduleuze gelden werd gebruikt om leningen af ​​te betalen voor persoonlijke bezittingen zoals een huis en een auto. Door zijn plan heeft Schouest meer dan 250.000 dollar verduisterd van de bankrekeningen van klanten in de regio.”

Bovenop een boete van $1 miljoen zegt het DOJ dat op elke veroordeling wegens verduistering en bankfraude van Schouest straffen van maximaal 30 jaar gevangenisstraf en een periode van vrijlating onder toezicht staan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!