Joe Biden houdt stand en weigert zich terug te trekken

President Joe Biden blijft vastbesloten in zijn streven naar herverkiezing, ondanks toenemende druk vanuit zijn eigen partij om zich terug te trekken.

Zelfs met invloedrijke donateurs beginnen de Democraten de hoop te verliezen dat Biden Donald Trump zal kunnen verslaan, vooral na zijn teleurstellende prestatie tijdens het eerste presidentiële debat tien dagen geleden.

Biden heeft echter nog geen enkel teken laten zien dat hij van plan is om plaats te maken voor Kamala Harris. Onlangs gaf hij een interview aan ABC News waarin hij probeerde kiezers gerust te stellen over zijn geschiktheid en vastberadenheid om door te gaan.

Peilingen tonen echter aan dat hij niet goed presteert. Op dit moment bereidt hij zich voor om op 9 juli de NAVO-top in Washington te organiseren.

Interne spanningen bij de Democraten zijn voelbaar

Verschillende Democratische wetgevers hebben openlijk brieven geschreven waarin ze Biden vragen om uit de race te stappen. Ze hebben gewacht tot na het interview van gisteren om te beslissen of ze deze brieven zouden versturen. Uiteindelijk hebben ze besloten om ze enkele uren na afloop van het interview te verzenden.

Defiant Joe Biden refuses to step aside in presidential race

Volgens rapporten heeft Hakeem Jeffries, leider van de Democratische fractie in het Huis, een virtuele bijeenkomst met zijn collega’s gepland voor morgen om de kandidatuur van Biden te bespreken. Texas Afgevaardigde Lloyd Doggett merkte op:

“Elke dag dat Biden vertraagt, wordt het moeilijker voor een nieuwe persoon om Donald Trump te verslaan.”

Dit is niet de eerste keer dat Doggett heeft opgeroepen tot het aftreden van de president. Ondertussen zal Senator Mark Warner uit Virginia op maandag een fysieke bijeenkomst houden met zijn collega’s om te beslissen hoe verder te gaan met deze kwestie.

Biden’s vastberadenheid om door te gaan lijkt onwankelbaar

Tijdens een campagnebijeenkomst in Madison gaf hij trots aan:

“Ik stel me verkiesbaar en ik zal opnieuw winnen.”

Kort na zijn toespraak bevestigde hij deze uitspraak ook op Twitter:

“Laat me heel duidelijk zijn. Ik ben de zittende president van de Verenigde Staten. Ik ben de genomineerde van de Democratische partij. Ik blijf in de race.”

De meerderheid van de peilingen toont echter aan dat Trump voorloopt op Biden, zij het met een kleine of grote marge. Kiezers lijken langzaam af te haken, wat zorgen baart bij de Democraten over de mogelijke impact op andere verkiezingen.

Desondanks zag Biden een lichtpuntje in een peiling van Bloomberg News/Morning Consult in slagveldstaten, waar Trump hem slechts met 2 procentpunten voorligt. Dit is de kleinste kloof tot nu toe.

Mocht Biden besluiten om af te treden, dan is vicepresident Kamala Harris de topkandidaat om hem te vervangen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!