Is de memecoin hype voorbij? Wat brengt de toekomst voor deze populaire crypto’s?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Na een daling van nog eens 10% is de memecoin markt nu 30% van zijn totale market verloren in een maand tijd. Nu de grote memecoins blijven verliezen in waarde, vragen veel investeerders zich af of er sprake is van een crypto crash en welke populaire crypto’s wel in staat zijn om successen te boeken. Hieronder gaan we hier verder op in.

Data van CoinMarketCap laat zien hoe de memecoin markt in een kwestie van enkele weken tijd meer dan $10 miljard van zijn market cap in rook zag opgaan. De grootste winsten waar de memecoins zo hard voor gewerkt hebben, zijn plotseling allemaal verdwenen.

Dogecoin (DOGE) daalde over de afgelopen week bijvoorbeeld al meer dan 20% en ook Shiba Inu (SHIB) heeft over deze periode bijna 20% moeten inleveren. De grootste verliezers van de top 10 van de crypto markt zijn echter Pepe coin (PEPE) en Brett (BRETT). Pepe coin daalde over de afgelopen week al meer dan 32% terwijl Brett ook al meer dan 27% moest inleveren.

Pepe vs Brett koers grafiek – Bron: CoinMarketCap

Een belangrijke reden achter het recente verlies van de meme coin markt is het feit dat de gehele crypto markt het moeilijk heeft door onzekerheden rondom het toekomstige beleid en het uitstel van de Ethereum ETF’s.

De gehele crypto markt moest op vrijdag al meer dan 8% inleveren en grote crypto’s zoals Bitcoin en Ethereum zijn over de afgelopen week meer dan 10% gedaald.

Market cap gehele crypto markt daalt hard – Bron: CoinMarketCap

Het feit dat de Federal Reserve in recente uitspraken bleef hameren op het beoogde inflatiepercentage van 2% was voor veel crypto investeerders een teken dat er binnenkort geen renteverlagingen plaats gaan vinden. Renteverlagingen hebben normaal gesproken een erg goede invloed op de crypto markt, het uitblijven van deze verlagingen was voor veel investeerders dus een teken om hun crypto fondsen op te nemen.

Daarnaast heeft de onzekerheid rondom de lancering van een Ethereum ETF ook gezorgd voor verliezen binnen de markt. De verwachting was dat een Ethereum ETF kon leiden tot grote winsten voor Ethereum en de rest van de markt. Nu de SEC er alles aan lijkt te doen om deze lancering te vertragen is er veel onrust ontstaan binnen de crypto markt.

Meerder crypto’s boeken successen tijdens moeilijke fase van de crypto markt

Nu de onrust binnen de crypto community toeneemt en de resultaten van de crypto markt achterblijven, is het interessant om op zoek te gaan naar andere altcoins die in deze moeilijke fase voor de wereld van crypto wel in staat waren om successen te boeken.

Om die reden bespreken we hieronder een drietal presale tokens die in de afgelopen weken allemaal in staat waren om miljoenen aan vroege investeringen op te halen. Het feit dat deze projecten deze successen wisten te boeken in deze moeilijke fase van de crypto markt is een bevestiging van het grote potentieel voor deze crypto’s.

Hieronder gaan we daarom verder in op de presale projecten van Pepe Unchained, Shiba Shootout en WienerAI.

Pepe Unchained (PEPU) – Eerste memecoin Layer 2-blockchain ter wereld

Met Pepe Unchained is er een nieuw alternatief voor Pepe op de markt verschenen die al snel viraal is gegaan. Deze losgelaten versie van Pepe is namelijk bezig met de ontwikkeling van zijn eigen Layer 2 blockchain. Hiermee vormt het dus de eerste meme coin Layer 2 blockchain ter wereld.

Veel memecoins die zich bevinden op Layer 1 blockchains zoals Ethereum hebben tegenwoordig te maken met problemen zoals hoge transactiekosten of langzame transactiesnelheden. De Layer 2 blockchain van Pepe Unchained brengt hier nu verandering in aan en vormt hierdoor ook een ideale launchpad voor nieuwe memecoins.

Gebruikers zijn echter niet alleen in staat om te profiteren van de snelle en goedkope transacties, maar kunnen PEPU tokens ook staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Op dit moment is er een APY van maar liefst 800% te verdienen en zijn er al 200 miljoen tokens vastgezet.

Het is geen verrassing dat de presale van Pepe Unchained al snel een succes bleek. In slechts enkele weken tijd werd er al meer dan $ 2,3 miljoen opgehaald en hierdoor springt de presale door zijn fases heen. In elke fase van de presale wordt de PEPU token duurder, wat betekent dat vandaag het beste moment vormt voor investeerders om deel te nemen aan dit veelbelovende project. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – Ontdekt de gaming wereld van het Wilde Westen

Shiba Shootout is een nieuwe Play 2 Earn game die het Wilde Westen naar de blockchain brengt. In de gamingwereld van Shiba Shootout zijn gebruikers in staat om het als cowboy tegen elkaar op te nemen om te kijken wie de beste Shiba Sharpshooter is. Deze gaming wereld brengt vele interessante functies met zich mee die allemaal beloningen kunnen opleveren.

Zo kunnen spelers onder andere deelnemen aan de Lucky Lasso Lottery om grote prijzen te winnen. Een deel van het prijzengeld van deze loterij gaat naar het goede doel. Daarnaast kunnen gebruikers deelnemen aan campfire stories sessies waar gebruikers hun ervaringen over de crypto markt kunnen delen. Ook hier is de SHIBASHOOT token mee te verdienen.

Gebruikers zijn ook in staat om deze SHIBASHOOT token te staken voor aantrekkelijke beloningen. Het Cactus Staking systeem laat gebruikers hun fondsen letterlijk zien groeien. Hoe groter je fondsen, hoe groter je cactus namelijk groeit. Gebruikers die nog grotere winsten willen behalen kunnen profiteren van de Savings Saddlebags functies waar je een deel van fondsen naar een vaste wallet kan zetten voor een langere termijn, in ruil voor extra hoge beloningen.

De presale van Shiba Shootout heeft inmiddels al meer dan $500.000 op weten te halen, ondanks dat het enkele dagen geleden pas live ging. In iets meer dan 1 week tijd gaat de presale zijn volgende fase in, of als er $1,2 miljoen opgehaald is. Op dat moment zal de huidige prijs van $0,0195 per SHIBASHOOT token verder stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek Shiba Shootout Presale

WienerAI (WAI) – Nieuwe memecoin combineert de virale aspecten van memecoins en AI crypto’s

WienerAI is een nieuwe memecoin die op de crypto markt is verschenen met een interessant aanbod. Deze memecoin, die wordt vormgegeven door een hilarische Wiener hond, is namelijk bezig met de ontwikkeling van zijn eigen AI trading bot. Hierdoor weet dit project de aandacht te winnen van zowel de memecoin als AI crypto community.

De AI trading bot van WienerAI kan gebruikers in staat stellen om een voordeel te behalen op de rest van de crypto markt. Gebruikers kunnen aan deze bot hun crypto gerelateerde vragen stellen en het ingewonnen advies kunnen ze vervolgens implementeren aangezien gebruikers ook in staat zijn om tokens te kopen en verkopen via deze trading bot.

investeren in een AI Crypto bot die interessant kan zijn? | Wiener AI Review

Naast dat gebruikers een poging kunnen wagen om winst te genereren via de AI trading bot van WienerAI zijn ze ook in staat om de native WAI token te staken voor aantrekkelijke beloningen. Door de WAI token te staken zijn er op dit moment beloningen te verdienen van boven de 160% per jaar. In totaal zijn er dan ook al meer dan 6,4 miljard tokens vastgezet.

De presale van WienerAI bleek al snel een groot succes, een bevestiging dat het project veel aandacht krijgt uit zowel de AI crypto als memecoin communities. Nu er al meer dan $7 miljoen is opgehaald komt het project ook dicht in de buurt van zijn volgende doel van $7,39 miljoen. Op het moment dat dit doel behaald is zal de huidige tokenprijs van $0,000725 per token verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek WienerAI Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!