PlayStation onthult nieuwe verzamelbare figuren en updates digitale verzamelobjectenprogramma

PlayStation heeft een nieuwe reeks verzamelbare figuren gelanceerd in samenwerking met de Canadese speelgoedmaker Spin Master, zoals aangekondigd werd op 3 juli. De collectie, genaamd The Shapes Collection, is geïnspireerd op iconische PlayStation-spellen en bevat personages uit God of War Ragnarok, Ghost of Tsushima en Horizon Forbidden West.

Spin Master, dat in 2022 een samenwerking aanging met Sony Interactive Entertainment, werd de officiële maker van speelgoed en verzamelobjecten voor grote PlayStation-titels. The Shapes Collection is hun eerste project sinds het verkrijgen van deze licentie en belooft fans een interactievere ervaring met hun favoriete spellen en personages. Deze fysieke verzamelobjecten brengen de digitale wereld tot leven en bieden spelers iets dat ze thuis kunnen tentoonstellen.

De collectie, die vanaf 15 augustus 2024 beschikbaar zal zijn, kan vooraf besteld worden op PlayStation Gear en zal ook te koop zijn op Amazon US en Australië.

Details van The Shapes Collection

The Shapes Collection bevat vijf personages uit geliefde PlayStation-spellen. Het eerste figuur, Aloy uit Horizon Forbidden West, kost $49,99 en wordt geleverd met 12 accessoires en 42 bewegingspunten. Arno Schmitz, de hoofdpersonagekunstenaar bij Guerilla, deelde zijn ervaring over het werken aan het Aloy-figuur met Spin Master. Hij benadrukte het belang van logische bewegingspunten en wees op het gebruik van daadwerkelijke digitale sculpturen uit de spellen. Schmitz merkte op:

“Een persoonlijk hoogtepunt was het bieden van verschillende gezichtsuitdrukkingen voor Aloy, waardoor ze een zeer poseerbaar figuur is met veel bewegingspunten, zelfs in haar haar.”

Andere personages in de collectie zijn Varl uit Horizon Forbidden West, Kratos en Atreus uit God of War Ragnarok, en Jin Sakai uit Ghost of Tsushima. Deze figuren bevatten 2-4 accessoires en 24-34 bewegingspunten, en zijn elk 6 inch groot. Jason Connell, Creatief Directeur bij Sucker Punch, prees de ingewikkelde details van Jin’s Ghost Armor, met nadruk op de uitgebreide stoffen patronen en overlappende pantserplaten die het ontwerp van het personage definiëren.

PlayStation stars digitale verzamelobjectenprogramma

Sinds 2022 biedt PlayStation zijn trouwe consumenten digitale verzamelobjecten aan via het PlayStation Stars Loyaliteitsprogramma. Deze campagnes vinden maandelijks plaats, met de laatste release in juni 2024. PlayStation Stars zal binnenkort terugkeren met gefaseerde regionale uitrol, zoals aangekondigd door PlayStation: “Bedankt voor je geduld en we kijken ernaar uit je weer te verwelkomen.”

Het programma is echter al bijna een maand offline vanwege problemen met de PlayStation App. Een recente update gaf aan dat de app binnenkort weer toegang zal bieden tot de digitale verzamelobjecten, tot grote vreugde van loyale PlayStation-fans.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!