Bitwise-hoofd voorspelt enorme bull-cyclus voor Ethereum

De chief investment officer (CIO) van Bitwise Asset Management, Matt Hougan, voorspelt een enorme bull-cyclus voor Ethereum (ETH) op basis van verschillende factoren.

In een nieuw interview met Scott Melker zegt Hougan dat spot Ethereum exchange-traded funds (ETF) binnen 18 maanden na hun goedkeuring $15 miljard zouden kunnen aantrekken, wat binnenkort wordt verwacht. Hij beschrijft het als volgt:

“Dus ik denk dat het een down-the-middle-voorspelling is. We zouden hoger kunnen zijn, we zouden iets lager kunnen zijn, maar ik denk dat er $15 miljard in de tas zit.”

Hij gelooft ook dat twee extra bullish factoren voor ETH de waarde ervan kunnen doen stijgen: een grotere acceptatie van crypto door de Amerikaanse overheid en de recente netwerkupgrade van Ethereum, Dencun, die tot doel heeft de kosten voor layer-2-transacties en de beschikbaarheid van gegevens te verlagen. Hij zegt het volgende:

“Ik denk dat deze cijfers voorbijgaan aan het feit dat we de gewoonlijke ETH-cyclus ingaan. Ze zien ook twee enorme tegenwind over het hoofd die ik voor ETH zie, namelijk dat er veel onzekerheid over de regelgeving bestond, en de afgelopen twee maanden is veel daarvan verdwenen.

We hebben niet alleen vooruitgang geboekt op het gebied van ETF’s, maar we zagen ook dat Washington over het algemeen zijn toon op crypto veranderde. Dat is een enorme rugwind voor ETH. En dan heb je nog de nawerkingen van de Dencun-upgrade, waarvan ik denk dat de markt niet volledig heeft onderkend wat dat voor deze markt zal betekenen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!