SHIB domineert Ethereum memecoins – Hoeveel kan Shiba Inu waard worden en welke crypto memes liften mee?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Ondanks de moeilijke fase voor de memecoin markt is het nog altijd Shiba Inu (SHIB) die de Ethereum (ETH) markt domineert. Met meer dan 1,4 miljoen gebruikers is er dan ook veel speculatie over de toekomst van deze grote memecoin. Hoeveel kan Shiba Inu waard worden en welke crypto memes kunnen meeliften?

Shiba Inu is nog altijd de nummer 2 van de crypto markt met een market cap van maar liefst $10,2 miljard. Hiermee bevindt het zich misschien wel $7 miljard achter de nummer 1, Dogecoin (DOGE), maar is het maar liefst twee keer zoveel waard als de nummer drie van de memecoin markt, Pepe Coin (PEPE). 

Het is dan ook geen verrassing dat het Shiba Inu nog altijd overtuigend een van de grootse Etheruem memecoins is. 

Ondanks het initiële gebrek aan utility heet Shiba Inu er altijd hard aan gewerkt om zijn utility uit te breiden. Zo lanceerde het zijn eigen Layer 2 ecosysteem met Shibarium. Dit bleek al snel een groot succes en er is op dit moment al meer dan $1,6 miljoen opgehaald binnen dit netwerk.

Daarnaast heeft deze meme coin ook al meerder pogingen gedaan om toepasbaar te worden als betaalmiddel. Onlangs kwam er nieuws naar voren dat Shiba Inu nu eindelijk beschikbaar is als betaalmiddel op Kronos. Hiermee zet het zijn eerste stap om een standaard betaal middel te worden.

Dit goede nieuws leidde echter nog niet tot de gehoopte winsten. 

Shiba Inu ervaart aanzienlijk bearish momentum

Toch heeft ook de nummer twee van de meme coin markt, ondanks de vele pogingen om het ecosysteem verder te ontwikkelen, aanzienlijke verliezen moeten accepteren.

Over de afgelopen week daalde de gehele meme coin markt en moest ook Shiba Inu een verlies accepteren van maar liefst 5,63%. Dogecoin deed het over dezelfde periode niet veel beter en daalde met 4,64%.

Deze moeilijke week heeft ervoor gezorgd dat de SHIB koers nu 33,97% minder waard is dan een maand geleden. De meme coin is nog wel altijd 59,66% meer waard dan vorig jaar.

Shiba Inu haalde op 4 maart zijn recordhoogte van 2024, maar is sindsdien met meer dan 62% gedaald. Veel investeerders vragen zich daarom ook af of deze daling binnenkort op kan houden.

De RSI is over de afgelopen tijd teruggezakt richting de 37 en wijst daarmee op een toename van verkoopdruk. Ook het 30-daagse gemiddelde van SHIB ligt nu al weken lang onder het 200-daagse gemiddelde. Dit is een teken dat er sprake is van zwakke verkoopdruk.

RSI van SHIB neemt af – Bron: TradingView

De recente daling van de SHIB koers heeft er ook voor gezorgd dat de koers minder waard is dan al zijn EMA’s, van zowel de korte als de lange termijn.

Het lijkt er daarom op dat de koers in de nabije toekomst geen herstel door kan maken zonder de hulp van externe factoren.

Het enige wat Shiba Inu op dit moment lijkt te kunnen helpen is de lancering van een ETH ETF. Omdat de SHIB token zich op de Ethereum blockchain bevindt, kan een aanzienlijke instroom van nieuw kapitaal naar Ethereum ook zorgen voor een stijging van de Shiba Inu koers.

Het kan echter nog maanden duren voordat de eerste ETH ETF gelanceerd wordt en om die reden verplaatsen steeds meer investeerders hun aandacht naar andere crypto opties die meer potentieel hebben op de korte termijn.

Hieronder beschrijven we daarom de beste altcoins van dit moment.

Shiba Shootout (SHIBASHOOT) – Nieuwe mobiele game begeeft zich in het Wilde Westen

Shiba Shootout wordt omschreven als een van de crypto’s die mogelijk de strijd aan kan gaan met grote memecoins zoals Shiba Inu. Dit project maakt namelijk net als Shiba Inu gebruik van een hilarische vormgeving, maar weet in tegenstelling tot Shiba Inu de nodige utility aan te bieden via zijn innovatieve Wilde Westen game.

In de mobiele game van Shiba Shootout, die binnenkort gelanceerd gaat worden op zowel de Apple App Store als de Google Play store, zullen gebruikers in staat gaan zijn om het tegen elkaar op te nemen in Shiba Showdowns. In deze wereld van het Wilde Westen kunnen gebruikers een poging doen om de beste Shiba Sharpshooter te worden. Deze Shiba Sharpshooters zullen natuurlijk rijkelijk beloond worden. Maar liefst 5% van de gehele token voorraad is gereserveerd voor Shiba Sharpshooters beloningen.

Ook zijn investeerders in staat om hun SHIBASHOOT tokens te staken. Maar liefst 20% van de token voorraad is apart gezet voor dit Cactus Staking systeem. In het geval van Shiba Shootout zullen gebruikers hun vermogen namelijk letterlijk zien groeien. Hoe groter hun kapitaal hoe groter hun Cactus zal zijn. Ook is er sprake van Saving Saddlebags. Hier kunnen gebruikers hun tokens vastzetten voor een langere termijn om zo in aanmerking te komen voor nog grotere beloningen.

De presale van Shiba Shootout is nog in volle gang en SHIBASHOOT tokens kosten op dit moment $0,0194 per stuk. Deze prijs zal in de volgende fase van de presale echter verder gaan stijgen. Inmiddels is er al bijna een half miljoen dollar opgehaald in deze presale. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Shiba Shootout Presale

WienerAI (WAI) – Memecoin ontvangt aandacht vanuit zowel de AI crypto als memecoin-community

WienerAI is een unieke nieuwe memecoin die zowel relevant is voor de AI crypto als de memecoin community. Deze memecoin wordt namelijk vormgegeven door een hilarische wiener hond. Deze wiener hond dient in het geval van WienerAI echter ook als een AI trading bot.

De AI trading bot van WienerAI stelt gebruikers in staat om vragen te stellen die gerelateerd zijn aan de crypto markt. Door deze vragen kunnen ze proberen een voordeel te behalen op de rest van de crypto markt. Het gewonnen advies kan ook meteen toegepast worden aangezien gebruikers ook in staat zijn om tokens te kopen en verkopen via deze trading bot.

De AI trading bot vormt echter niet de enige manier voor gebruikers om mogelijke winsten te realiseren. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om de WAI token vast te zetten voor aantrekkelijke beloningen. Ondanks dat de presale nog in volle gang is, is dit nu al mogelijk. Er zijn inmiddels dan ook al meer dan 6 miljard tokens vastgezet voor een huidige APY van maar liefst 163%.

De presale van WienerAI bleek ook al snel een groot succes. Deze presale heeft namelijk al bijna $7 miljoen aan vroege investeringen weten op te halen. WAI tokens kosten op dit moment $0,000725 per stuk, maar zullen in de volgende fase van de presale verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek WienerAI Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe memecoin lanceert gedecentraliseerde wereld zonder grenzen

Base Dawgz is een nieuw memecoin project dat bezig is met de lancering van een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen. Dit idee kwam voort uit inspiratie van base jumping. De vrijheid die gepaard gaat met base jumping wilde het team van dit project vertalen naar de blockchain. Door een gedecentraliseerde wereld te creëren, wil het deze vrijheid realiseren.

Base Dawgz voert hiermee een nieuwe generatie van memecoins aan die niet alleen maar wordt ontwikkeld als grap, maar juist echte utility met zich meebrengt. In het geval van Base Dawgz zijn gebruikers in staat om hun tokens gemakkelijk te verplaatsen over meerdere blockchains. Om deze multi-chain functionaliteit te realiseren is de native DAWGZ token naast de BASE blockchain ook beschikbaar op de ETH, SOL, BNB en AVAX blockchains.

Met Base Dawgz kunnen gebruikers rekenen op een project dat eerlijk, veilig en transparant is. Het project is namelijk volledig geaudit door SolidProof. Tegelijkertijd is er sprake van transparante tokenomics. 20% van de totale token voorraad van 8,453 miljard tokens is beschikbaar tijdens de presale terwijl ook 20% van de token voorraad is gereserveerd voor staking beloningen. 20% van de voorraad is gereserveerd voor liquiditeit, terwijl er 15% is gereserveerd voor zowel DAWGZ beloningen als marketing. De resterende token voorraad is apart gezet voor listings.

De presale van Base Dawgz wist in zijn eerste week al meer dan $1 miljoen op te halen. Inmiddels heeft het Base Dawgz project al meer dan $2,3 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. Tokens kosten op dit moment nog enkele dagen $0,00581 per stuk, maar zullen in de volgende fase van de presale verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!