Waarde SOL bereikt recordhoogte na memecoin rally – Wat gaat Solana doen?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Solana heeft deze week een nieuw record neergezet met een economische waarde van $93 miljoen, met name dankzij het succes van de Solana memecoin launchpad, pump.fun. De sterke toename in populariteit van memecoins en lancering van talloze nieuwe memecoins hebben bijgedragen aan de enorme groei van het Solana ecosysteem.

Pump.fun heeft nu meer dan $50 miljoen aan omzet gedraaid na het lanceren van 1,18 miljoen nieuwe memecoins in het afgelopen half jaar. Volgens velen is dit nog maar het begin en zal Solana nog veel groter worden dankzij haar groeiende mogelijkheden en lage transactiekosten.

In dit artikel kijken we naar de huidige Solana coins en welke memecoins binnenkort kunnen exploderen in de volgende memecoin rally, die naar verwachting zal worden aangevoerd door Solana.

Wat gaat Solana doen in de volgende Solana-zomer?

De Solana koers ligt dinsdagmiddag op $149,37 na een stijging van 2,4% in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen week is SOL met ruim 8% gestegen, terwijl het nog 10% lager ligt dan 30 dagen terug. 

De plotselinge stijging van Solana die we aan het einde van vorige week zagen, had te maken met instituties zoals VanEck die een aanvraag hebben ingediend voor een Solana ETF. Nadat de koers licht is afgekoeld in het weekend, is SOL op maandag weer omhoog geschoten, waardoor het vandaag vlak onder de $150 ligt.

Als we kijken naar de dagelijkse grafiek van Solana, zien we dat deze weer gezond is, nadat de Solana koers op het punt staat om officieel door zijn 30-daagse moving average (geel) te breken. Vandaag is de eerste dag sinds begin juni dat SOL weer boven dit niveau ligt, wat erg bullish is voor de Solana koers op korte termijn.

De Relative Strength Index (RSI) van 53 duidt aan dat Solana nog verder kan stijgen voordat de altcoin wordt beschouwd als overgewaardeerd. Zolang SOL vandaag boven $148 kan blijven liggen, heeft het een succesvolle break-out gemaakt en kan de 30-daagse moving average dienen als sterke support en kan dit een zone worden met extra koopdruk.

Solana profiteert niet alleen van de populariteit van memecoins die weer aan het groeien is, maar ook van die van non-fungible tokens (NFT’s) op de blockchain. De lage netwerkkosten van Solana maken het niet alleen veel goedkoper om je eigen memecoin te lanceren, maar ook om NFT’s te maken en te verhandelen. 

Solana memecoins dogwifhat (WIF) en Bonk (BONK) doen het vandaag ook erg goed, zo is WIF met 2% gestegen naar $2,24 en Bonk met maar liefst 10,7% naar $0,00002620. En hoewel het er niet op lijkt dat BONK en WIF nog gaan exploderen in waarde, kunnen ze richting het einde van het jaar nog wel voor veel winst zorgen en nog makkelijk verdubbelen ten opzichte van hun huidige koersen.

Zodra de Solana koers zelf boven $150 is gestegen, zal $200 het volgende doel zijn voor de altcoin, gevolgd door haar all-time high van $260. Sommige analisten verwachten dat Solana op langere termijn zelfs naar $500 kan stijgen, in he geval van een volgende crypto bull run. Dit zou erg indrukwekkend zijn, gezien SOL in de afgelopen 365 dagen met ruim +680% is geklommen.

Welke crypto memes gaan exploderen in de volgende memecoin rally?

Memecoins hebben bijgedragen aan een behoorlijke groei voor het Solana ecosysteem, maar ook andere blockchains zijn dit jaar veel gegroeid. Zo is bijvoorbeeld Binance Coin (BNB) met meer dan 135% gestegen in het afgelopen jaar, met een huidige market cap van $85 miljard. Deze stijging is vooral indrukwekkend omdat BNB – integendeel tot Solana – niet veel leed onder de FTX crash van 2022.

Ook blockchains zoals Base en andere Layer-2 netwerken op Ethereum zijn erg populair geworden door memes. Zo heeft Base momenteel een Total Value locked (TVL) van $1,574 miljard, ongeveer de helft van Solana.

In dit artikel kijken we naar drie bijzondere memecoins die veel potentie hebben om te exploderen tijdens de zomer. Deze memecoins zijn tijdelijk te koop voor een extra lage prijs voor investeerders die meedoen aan de desbetreffende crypto presale. Hierdoor kun je winst maken wanneer de memecoin wordt gelanceerd op exchanges en mogelijk direct stijgt in waarde.

PlayDoge (PLAY)

Als je uitkijkt naar de volgende bull run, is het handig om te kijken naar AI en gaming coins, deze kunnen naar verwachting behoorlijk stijgen in waarde in het komende jaar. Een van de meest veelbelovende opkomende crypto games is PlayDoge (PLAY), die geïnspireerd is door Tamagotchi en Dogecoin.

Binnen PlayDoge is het mogelijk om voor je eigen digitale Shiba Inu hond te zorgen en deze mee te nemen in klassieke minigames om PLAY te verdienen als beloning. PLAY kan worden gebruikt voor nieuwe NFT’s, upgrades en nog meer, daarnaast kun je deze token verkopen voor geld of staken voor passief inkomen.

Je kunt PlayDoge (PLAY) voor een lage prijs van $0,00515 kopen tijdens de presale en krijgt hierdoor vroegtijdig toegang tot de staking pool. Zo kun je PLAY staken om tijdens de presale extra tokens te verdienen, met een huidige APY van 75% op de Binance Chain en 112% op Ethereum.

Na het ophalen van ruim $5,3 miljoen, zal het niet lang meer duren voordat PLAY zijn eerste exchange listing krijgt. Nadat de token voor een hogere prijs wordt gelanceerd, kun je de token met potentiële winst verkopen. Op langere termijn zou PLAY viraal kunnen gaan en exploderen na de lancering van zijn Play-to-Earn game.

Nu naar PlayDoge

Base Dawgz (DAWGZ)

Base Dawgz (DAWGZ) is een van de meest avontuurlijke meme coins die binnenkort op Base zal lanceren. Maar dat is lang niet alles, want deze nieuwe meme spreidt zijn vleugels uit om ook op andere blockchains te komen, zo zul je DAWGZ na lancering op zes verschillende blockchains kunnen verhandelen en gebruiken.

De memecoin is geïnspireerd door Shiba Inu en heeft hier een avontuurlijke draai aangegeven in het thema van skydiving. Na lancering kun je DAWGZ verhandelen op Base, maar ook op Ethereum, de Binance Chain, Polygon, Avalanche en Solana. Hierdoor is het ook tijdens de presale mogelijk om de token te kopen op verschillende chains.

Na het ophalen van ruim $2,3 miljoen is DAWGZ in prijs gestegen en kun je deze vandaag kopen voor $0,00581 per stuk. Binnenkort is het ook mogelijk om DAWGZ te staken voor gigantische beloningen. De eerste investeerders die staken kunnen beloningen krijgen met een APY boven 1.000%

Na de presale zal de meme coin gelanceerd worden op exchanges en is het mogelijk om de meme coin op zes chains te gebruiken. Dit vergroot tevens ook de kans dat de token viraal gaat en de kans dat vroege investeerders met een behoorlijke winst naar huis gaan.

Nu naar Base Dawgz

Shiba Shootout (SHIBASHOOT)

De crypto sector is een wild westen en Shiba Shootout (SHIBASHOOT) brengt het Wilde Westen letterlijk naar crypto, met zijn nieuwe memecoin, SHIBASHOOT. Deze memecoin combineert het leuke van memes met de kracht van community en extra utility waarmee investeerders extra geld kunnen verdienen door de token vast te houden.

Shiba Shootout heeft zijn eigen unieke karakters met eigen verhaallijn en meerdere manieren voor community leden om geld te verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld extra SHIBASHOOT tokens krijgen door middel van:

  • staking
  • community-gerichte kampvuurverhalen
  • loterijen
  • airdrops

Dit maakt het niet alleen een leuke memecoin, maar mogelijk ook een manier om flink geld te verdienen naarmate de token stijgt in waarde.

Je kunt SHIBASHOOT tijdens de presale kopen voor $0,0194 per stuk, een prijs die later deze week zal stijgen. Hierdoor kun je SHIBASHOOT tokens ook vroegtijdig staken met een gigantische APY van 2.288% op het moment. Zo verdien je op dit moment zo’n 6% extra tokens per dag.

Binnenkort zal de token worden gelanceerd op exchanges, maar tijdens de presale zal de community nog verder groeien, wat de kans vergroot dat de memecoin stijgt na zijn eerste lancering. 

Nu naar Shiba Shootout

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!