Wat gaat Solana doen? Crypto analist voorspelt SOL koers rally naar $188 na ETF-aanvraag

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Nu Solana als een van de enige crypto’s uit de top 10 van de crypto markt bezig is aan een overtuigend herstel, vragen veel investeerders zich af hoe de nabije toekomst voor de Solana koers eruitziet. Wat gaat Solana doen?

Solana (SOL) is samen met Toncoin (TON) de enige crypto die over de afgelopen dagen in staat was om een aanzienlijk herstel door te maken. Solana steeg over de afgelopen 7 dagen 10,21% terwijl Toncoin met 8,26% wist te stijgen.

Solana Koers Grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Deze stijgingen vonden plaats in een periode waarin de grootste crypto van de wereld, Bitcoin (BTC), juist een verlies leed van bijna 4%. Ook Ethereum (ETH) moest over de afgelopen week al bijna 2% inleveren.

De belangrijkste reden achter deze recente stijging komt volgens crypto analist Matthew Dixon, CEO van Evai, uit het ‘five-wave’ patroon dat terug te vinden is op de grafiek van Solana. Volgens Dixon was de recente dip nodig om de koers van Solana te stabiliseren, zodat het zich vervolgens op kon maken voor een stijging.

Nu de koers zich in de opwaartse beweging van dit ‘golf’ patroon bevindt, kan er een aanhoudende stijging plaatsvinden die Solana volgens crypto analist Dixon richting de $188 kan brengen. Dat zou een stijging zijn van meer dan 30% ten opzichte van de huidige waarde van $144.

Solana koers verwachting – Wat gaat Solana doen?

De RSI is nogmaals een bevestiging dat Solana begonnen is aan zijn herstel. Nadat het zich op 24 juni nog onder de 24 bevond, wist het op vrijdag ochtend te stijgen tot boven de 70. Dit is een duidelijk signaal dat het koopmomentum van de Solana koers hard aan het toenemen is.

Ook de rest van de technische indicatoren van Solana geven op dit moment positieve signalen af. Het MACD-histogram geeft bijvoorbeeld een koopsignaal af met een waarde van -5,06.

De Solana koers is door zijn recente stijgingen boven de $ 144 uitgekomen, en ook boven zijn 10-daagse, 20-daagse en 200-daagse EMA’s. Dit is nogmaals een bevestiging dat Solana op de korte termijn een opwaartse trend vast kan houden.

Op het moment dat Solana in staat is om deze opwaartse trend vast te houden, zal het weerstand ondervinden bij de $150 en $152. Op het moment dat de koers voorbij deze weerstandsniveaus is gestegen, kan er gekeken worden naar de voorspelde $188 van Dixon.

Op het moment dat de huidige opwaartse trend omslaat in een daling, kan de SOL koers rekenen op de nieuwe ondersteuning bij de $142, gevolgd door ondersteuning bij de $140 en $128.

De nabije toekomst lijkt er in ieder geval optimistisch uit te zien voor Solana. Een externe factor die hierbij kan helpen is het gedrag van de Federal Reserve.

Een daling in de rentetarieven kan namelijk erg positieve gevolgen hebben voor de memecoin markt. Omdat Solana tegenwoordig als blockchain verantwoordelijk is geweest voor de lancering van vele succesvolle memecoins, zal een renteverlaging ook de SOL koers hard omhoog kunnen helpen.

Lagere rentes zorgen er namelijk voor dat investeerders meer fondsen overmaken naar risicovollere investeringen zoals crypto en memecoins, omdat de ‘veilige’ investeringen zoals de Dollar op dat moment niet meer zo aantrekkelijk zijn.

Is Pepe Unchained een betere blockchain voor memecoins?

Solana is recentelijk verantwoordelijk geweest voor memecoins zoals Dogwifhat (WIF) en Bonk (BONK), maar deze twee grote memecoins hebben over de afgelopen maand bijna de helft van hun waarde moeten inleveren. 

Een mogelijke oorzaak van deze dalingen zijn de relatief duurdere en langzame transacties op de Solana blockchain. Nieuwere blockchains zoals Base maar ook Pepe Unchained zijn recentelijk namelijk in staat gewest om nog veel lagere transactiekosten en veel snellere transacties te realiseren. 

PEPU is namelijk de eerste memecoin Layer 2 oplossing en heeft daardoor de nodige aandacht weten te ontvangen vanuit de crypto community.

Hieronder gaan we daarom verder in op Pepe Unchained, maar ook op PlayDoge, aangezien dit twee van de meest veelbelovende nieuwe crypto projecten zijn van dit moment.

Pepe Unchained (PEPU) – Eerste memecoin Layer 2-blockchain ter wereld

Memecoins zijn nog altijd investeringen die grote winsten op kunnen leveren, maar de meeste meme coins die zich op een Layer 1 blockchain bevinden hebben tegenwoordig te maken met problemen zoals langzame en dure transacties. Dit is dan ook precies waarom Pepe Unchained in het leven is geroepen. Pepe Unchained moet de losgelaten versie van de bekende en goed presterende Pepe coin worden.

Pepe Unchained lanceert een eigen Layer 2 blockchain zodat het memecoin investeerders snelle en goedkope transacties aan kan bieden. Hiermee vormt het de eerste memecoin Layer 2 oplossing ter wereld. Deze blockchain biedt gebruikers ook dubbele staking beloningen en extra Pepe.

De staking beloningen van Pepe Unchained zijn indrukwekkend. Op dit moment zijn er al bijna 100 miljard PEPU tokens vastgezet tegen een APY die oploopt tot boven de 1.600%. Het project heeft dan ook 30% van de totale token voorraad gereserveerd voor deze staking beloningen. Daarnaast is er ook 20% van de token voorraad gereserveerd voor de presale die nog in volle gang is.

De presale van Pepe Unchained bevestigde al snel hoe populair deze nieuwe en unieke meme coin is. In enkele dagen tijd werd er namelijk meer dan $1,1 miljoen opgehaald en hierdoor snelt deze presale door zijn verschillende fases heen. In elke nieuwe fase zal de PEPU token ook toenemen in prijs, wat betekent dat geïnteresseerde investeerders slechts kort de tijd hebben om te profiteren van de huidige lage prijs van $0,0081288 per token. Tokens zijn te koop middels BNB, ETH, USDT en creditcard.

Bezoek Pepe Unchained Presale

PlayDoge (PLAY) – Nieuwe P2E memecoin ontwikkelt remake van bekende Tamagotchi game

PlayDoge is een nieuwe P2E meme coin die bezig is met een remake van de bekende Tamagotchi game. Tamagotchi was in de jaren 90 een van de meest gespeelde games en het is dan ook geen verrassing dat dit project meteen al de nodige aandacht kreeg. Gebruikers kunnen bij PlayDoge net als voorheen voor een virtueel huisdier zorgen. In het geval van PlayDoge is het virtuele huisdier de iconische Doge meme.

Gebruikers zullen hun huisdier moeten verzorgen en trainen om het vervolgens in te kunnen zetten bij minigames. Deze minigames maken gebruik van ‘side scrolling’ 8-bit 2D vormgeving, net als de andere populaire jaren 90 games zoals Super Mario Bros en Sonic. Op het moment dat gebruikers minigames winnen, komen ze in aanmerking voor PLAY tokens. Daarnaast zijn gebruikers die goed ranken op de leaderboard in staat om extra PLAY tokens te verdienen.

De mobiele game is echter niet de enige manier om PLAY tokens te verdienen. Gebruikers zijn namelijk ook in staat om de PLAY token vast te zetten in het degelijke staking systeem van dit platform. Gebruikers die hun aangekochte tokens nu vastzetten, komen in aanmerking voor een APY van maar liefst 122%.

De PLAY token bevindt zich op dit moment in zijn presale fase, een presale die al snel een groot succes bleek te zijn. In zeer korte tijd is er namelijk al meer dan $5,2 miljoen opgehaald en hierdoor komt de presale dicht in de buurt van zijn volgende doel van $5,7 miljoen. Op dat moment zal de huidige prijs van $0,00513 per PLAY token toenemen naar $0,00514. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!