Techgigant Alibaba gaat samenwerken met Web3-onderneming Aptos

Het Aziatische Web3-ecosysteem staat klaar om een ​​grote impuls te krijgen nu de Aptos Foundation een samenwerking heeft aangekondigd met de cloud-afdeling van de technologiegigant Alibaba om Alcove te lanceren, de eerste Move-ontwikkelaarsgemeenschap onder co-branding in Azië-Pacific.

Door deze ontwikkeling zag de native cryptocurrency van Aptos, $APT, een gezonde opleving. Op het moment van schrijven is de koers van Aptos (APT) met 2,96% gestegen naar $7,0148 en een marktkapitalisatie van $3,14 miljard.

Alcove – De stap om Move-ontwikkelaars te ondersteunen

Via Alcove zouden de Aptos Foundation en Alibaba Cloud een omgeving creëren waarin ontwikkelaars kunnen floreren, innoveren en de volgende golf van digitale transformatie kunnen aandrijven.

Het doel van Alcove zal zijn om de impact en adoptie van de Move smart contracts-programmeertaal onder ervaren ontwikkelaars te vergroten. De programmeertaal Move biedt veiligheid, schaalbaarheid en snelheid, waardoor het een ideale keuze is voor massale adoptie in de regio Azië-Pacific.

Japan zal de eerste regio in de Azië-Pacific zijn die van deze Aptos-samenwerking zal profiteren. Het Japanse blockchain- en cryptovriendelijke regelgevingsklimaat maakt het een ideale keuze om Web3- en digitale activa-innovaties op een mondiaal niveau te sturen. Bashar Lazaar, hoofd van Grants and Ecosystem bij Aptos Foundation, zei over de ontwikkeling:

“Door samen te werken met het Alibaba Cloud-team en met behulp van hun technologie, streven we ernaar een levendige omgeving te creëren waarin de groeiende Japanse interesse in Web3 en IP-sterktes kan floreren. Als stichting die werkt aan het wereldwijd uitbreiden van het ecosysteem van Aptos, streven we ernaar de beste gebruikerservaringen te creëren voor de volgende generatie ontwikkelaars, in Japan, APAC en daarbuiten.”

Het ondernemen van verschillende Alcove-initiatieven

Om de on-chain ontwikkeling te versnellen, lanceert Aptos Foundation een reeks Alcove-initiatieven, te beginnen met een Move-ontwikkelaarsbijeenkomst, mede georganiseerd door OKCoin Japan en Alibaba Cloud. Dit evenement heeft tot doel bouwers te empoweren door hen uit te rusten met de tools en kennis om praktijkvoorbeelden te ontwikkelen en de tastbare voordelen van Web3 en digitale middelen in Japan te demonstreren.

Door gebruik te maken van Alibaba Cloud-technologie zal Aptos Foundation ook een reeks hackathons organiseren voor de Alcove-gemeenschap. Deze evenementen zijn bedoeld om opkomend Web3-talent te koesteren, waardoor deelnemers de kans krijgen om te leren van marktleiders en de volgende generatie Web3-ontwikkelaars en innovators te inspireren.

Vorige week deed Arthur Hayes, CEO van BitMEX, zelf een gedurfde voorspelling waarin hij stelde dat Aptos in de toekomsts Solana in kan halen. De huidige ontwikkelingen suggereren tevens dat Aptos belangrijke stappen onderneemt om deze voorspelling waar te maken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!