DOGE koers volgt historisch patroon dat duidt op bullish breakout – Kan Dogecoin 1 euro worden?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De crypto markt heeft een aantal zware weken achter de rug, hetzelfde geldt voor de #1 grootste memecoin, Dogecoin (DOGE). Hoewel de memecoin vandaag een bescheiden stijging van 0,8% meemaakte, is er in de koers grafiek een historisch bullish patroon te zien wat kan leiden tot een break-out voor DOGE.

In dit artikel kijken we naar de huidige Dogecoin koers, het bullish patroon dat we zien als we terugkijken naar de activiteit in de jaren 2017 en 2020. Daarnaast kijken we naar alternatieven voor Dogecoin die minder bekend zijn en mogelijk veel meer op kunnen leveren dan een investering in DOGE.

Kan Dogecoin 1 euro worden na nieuwe bullish breakout?

De Dogecoin koers ligt aan het begin van woensdagmiddag rond $0,1243 na een stijging van 0,76% in de afgelopen 24 uur. In een week tijd is DOGE met 0,38% gestegen en in een maand tijd is de memecoin met ruim 26% gedaald als gevolg van de bearish crypto trend. Dit alleen kan al een teken zijn dat Dogecoin toe is aan een herstel en op korte termijn kan stijgen.

Dogecoin probeert op korte termijn een breakout te maken boven de 200-daagse moving average (blauw) rond $0,1286. Boven dit niveau zou DOGE kunnen consolideren om later de 30-daagse moving average (geel) van $0,1422 te testen voor verdere stijgingen. Maar gezien de Relative Strength Index (RSI) nog erg laag ligt op 37, zou DOGE een gebrek aan momentum kunnen hebben om een break-out te maken.

Dit vergroot de kans dat DOGE op korte termijn consolideert rond het huidige niveau om met een beetje geluk genoeg momentum op te bouwen voor een breakout. Op langere termijn ziet de situatie er beter uit voor Dogecoin.

Niet alleen is DOGE momenteel waarschijnlijk ondergewaardeerd, terwijl veel memecoins vandaag met meer dan 10% zijn gestegen, ook is er een bullish patroon te zien in de voorgaande jaren.

Crypto analist VisionPulsed op X (Twitter) heeft een analyse gedaan van de Dogecoin koers op lange termijn en zag de vorming van een interessant patroon die ook in 2017 en 2020 te zien waren. De analist kijkt naar de Rank Correlation Index (RCI), een indicator die een verandering in het marktsentiment weergeeft.

Het patroon dat te zien is, is dat wanneer de RCI daalt, de Dogecoin koers typisch de lucht inschiet. En nu lijkt de RCI weer aan zien piek te zitten, waardoor het op het punt staat om weer te dalen. Dit betekent dat de DOGE koers binnenkort weer boven $0,20 kan stijgen, meer dan 50% vanuit dit niveau.

Verschillende crypto analisten hebben hun mening gedeeld over Dogecoin, maar ze zijn er vrijwel allemaal mee eens dat DOGE op het punt staat om weer tussen $0,33 en $0,35 te komen liggen. De vooruitzichten zien er daarom bullish uit voor Dogecoin voor het komende jaar, DOGE zou aan het eind van de zomer meer dan $0,40 waard kunnen zijn en volgend jaar mogelijk $1 waard kunnen worden.

Gaat Dogecoin stijgen naar $1 of hebben deze alternative dog meme crypto’s meer potentie?

Hoewel patronen er zeer bullish uitzien voor Dogecoin, is het geen garantie dat deze zich zullen herhalen nadat de crypto markt in enkele jaren erg veel is veranderd. Zo zien we hoe nieuwe memecoins zoals Pepe Coin (PEPE) en dogwifhat (WIF) veel meer aandacht krijgen, hoewel ze veel kleiner zijn in market cap.

Een andere verandering is het feit dat steeds meer crypto investeerders op zoek zijn naar een vorm van utility, zodat je niet je kapitaal steekt in iets wat puur hype en speculatie is op basis van een naam en een grappig plaatje.

In dit artikel kijken we naar twee veelbelovende crypto alternatieven voor Dogecoin met een veel lagere market cap en – dankzij hun utility en viraliteit –  meer potentie om veel geld op te leveren voor vroege investeerders. Deze memecoins zijn daarentegen ook in een presale te koop, waardoor je profiteert van een vaste lage prijs voordat deze memes hun eerste exchange listing krijgen, 

PlayDoge (PLAY)

De nieuwe PlayDoge (PLAY) kan niet alleen meeliften op het concept van Dogecoin, maar heeft ook zijn eigen vorm van utility waarmee crypto investeerders geld kunnen verdienen. PlayDoge is een Play-to-Earn game die binnenkort zal lanceren en tijdens de volgende bull run een grote hit kan worden.

Binnen de wereld van PlayDoge kun je voor je eigen virtuele Shiba Inu hond zorgen en deze meenemen in minigames. Met deze activiteiten verdien je PLAY, de native token van PlayDoge. Deze tokens kun je gebruiken voor in-game items, upgrades, maar ook staken voor passief inkomen of verkopen voor geld.

Voor een gestroomlijnde ervaring zal PLAY werken op de Binance Smart Chain. Dit zorgt niet alleen voor lage transactiekosten en mogelijkheden voor staking, maar vergroot ook de kans dat de memecoin gelist zal worden op Binance, de grootste crypto exchange op de markt.

Omdat het spel nog niet gelanceerd, is er nog maar één manier om PLAY te verkrijgen, door de token in de presale te kopen, deze presale heeft al meer dan $5,15 miljoen opgehaald in 4 weken. Je hebt PLAY tokens voor $0,00513 per stuk en kunt deze vroegtijdig staken om tijdens de presale extra tokens te verdienen, met een huidige APY van zo hoog als 125%.

Tijdens de presale kun je PLAY nog voor een lage prijs kopen met gebruik van BNB, USDT en ETH, maar na de presale zal de token voor een hogere prijs gelist worden. Na zijn eerste exchange listing kan de prijs nog hoger worden, waardoor je kunt kiezen om je tokens te verkopen of in de staking pool te laten zitten voor een nog grotere pump die mogelijk later plaats kan vinden.

Nu naar PlayDoge

WienerAI (WAI)

Veel crypto analisten verwachten dat Artificial Intelligence ‘the next big thing’ is, waardoor AI-crypto projecten in de komende bull run veel waard kunnen worden. Het succes van AI is al te zien aan projecten zoals SingularityNET (AGIX), Fetch.ai (FET) en PAAL AI (PAAL). De volgende grote AI coin zou WienerAI (WAI) kunnen zijn, een nieuwe memecoin die het leuke van honden memecoins combineert met handige AI-features.

WienerAI heeft als mascotte geen Shiba Inu of een hond met een hoed, maar een superlange teckel die de ultieme AI-trading bot heeft uitgevonden. Deze worstige hond heeft niet alleen een bijzondere vorm van utility, maar ook zijn eigen verhaallijn en snelgroeiende community, de Sausage Army.

De AI-trading bot van WienerAI is voorzien van indrukwekkende features, waaronder:

  • Bescherming tegen MEV-aanvallen
  • Een AI chat functie, vergelijkbaar met ChatGPT
  • Toegang tot naadloze token swaps zonder extra tarieven
  • Helpt je met het vinden van veelbelovende cryptomunten met potentie om te exploderen
  • Legt je uit waarom bepaalde coins beter zijn dan de rest

Met deze features en zijn sterke community, kan WienerAI niet alleen viraal gaan, maar ook op lange termijn relevant blijven.

Om nog meer uit de trading bot te halen en voor de mogelijkheid om extra geld te verdienen, heb je de native token, WAI, nodig. Deze memecoin kan niet alleen meer waard worden door hype, maar kan ook gebruikt worden voor onder andere staking rewards, iets waar AI coins bekend om staan.

Nadat de presale meer dan $6,46 miljoen heeft opgehaald, kun je WienerAI kopen voor $0,000722 per token. Een voordeel voor presale investeerders is dat ze hun tokens kunnen staken met een APY van 177% om vóór lancering extra tokens te verdienen. Na lancering heb je dan niet alleen meer tokens, maar kunnen deze kunnen ook nog meer waard worden.

Nu naar WienerAI

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!