Meme crypto investeerders verkopen massaal SHIB-tokens – Waarom zakt Shiba Inu?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Nieuwe data maakt duidelijk dat Shiba Inu het weleens lastiger kan krijgen om te herstellen van zijn recente verliezen nu meme crypto investeerders massaal hun SHIB tokens verkopen. Waarom zakt Shiba Inu?

Shiba Inu is over de afgelopen maand met maar liefst 31,31% gedaald en is daarmee een van de grootste verliezers van de crypto markt. Ook de afgelopen week moest Shiba Inu al meer dan 4,8% inleveren.

Shiba Inu Koers Grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

De ochtend van 25 juni lijkt een groot deel van de meme coin markt weer te herstellen, maar Shiba Inu blijft achter. SHIB is samen met Dogwifhat (WIF) een van de enige meme coins uit de top tien die zich over de afgelopen week nog altijd in het rood bevinden.

De belangrijkste reden achter de moeilijkheden van Shiba Inu is het feit dat whales hun SHIB tokens massaal lijken te verkopen.

SHIB-whales verkopen massaal hun SHIB-tokens

Het aantal SHIB whales dat meer dan $10 miljoen aan SHIB in bezit hebben daalde over de afgelopen 30 dagen bijvoorbeeld al met 35,22%.

Het zijn echter niet alleen de grote whales die hun SHIB tokens verkopen. Ook houders met $10.000 tot $100.000 aan SHIB in hun wallet daalden met 31,58%, terwijl het aantal houders met $1 miljoen tot $10 miljoen aan SHIB met 4,56% afnam.

Dit is dan ook een belangrijke reden dat Shiba Inu het relatief een stuk moeilijker heeft dan de rest van de crypto markt. De activiteit van whales heeft namelijk een grote invloed op de koers van een crypto.

Technische analyse SHIB koers

Met een RSI van slechts 27 is er duidelijk sprake van een verkoop momentum, nogmaals een bevestiging dat traders hun SHIB tokens aan het verkopen zijn. Ook het MACD histogram geeft een verkoopsignaal af met een waarde van -0,00000185.

De recente verliezen van Shiba Inu hebben er ook voor gezorgd dat de op een na grootste meme coin van de crypto markt onder al zijn belangrijkste Moving Averages is gezakt, zowel van de korte als lange termijn.

Dit is nogmaals een teken dat de SHIB koers het op de korte termijn erg moeilijk kan krijgen. Ondanks dat de meme coin markt begonnen lijkt te zijn aan een licht herstel, kan het zeker nog even duren tot SHIB hiertoe in staat is. Het is dan ook niet gek dat traders hun aandacht verschuiven naar andere meme coins die meer potentie lijken te bieden op de korte termijn.

Recentelijk hebben vooral nieuwe meme coins die zich nog in hun presale fase bevinden de nodige aandacht gekregen. Deze projecten verkopen hun tokens op dit moment namelijk voor gereduceerde prijzen tijdens hun presale fase en kunnen vervolgens hard gaan stijgen op het moment dat ze gelist worden.

PlayDoge, Base Dawgz en WienerAI lijken op dit moment de nieuwe meme coins met het meeste potentieel. Hieronder gaan we daarom verder in op deze drie veelbelovende meme crypto projecten.

PlayDoge (PLAY) – Nieuwe play-to-earn meme coin gaat viraal

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn (P2E) meme coin die bezig is met de remake van de bekende Tamagotchi game. Tamagotchi was een bekende jaren 90 game waarin gebruikers voor hun huisdier moesten zorgen. De game remake markt is recentelijk hard aan het groeien en het is dan ook geen verrassing dat de presale van PlayDoge al snel een groot succes bleek.

PlayDoge stelt gebruikers via zijn mobiele P2E game in staat om voor hun eigen virtuele Doge huisdier te zorgen. Het project maakt gebruik van 8-bit 2D vormgeving en omarmt daarmee volledig de jaren 90 nostalgie. Gebruikers kunnen voor hun huisdier zorgen en het vervolgens inzetten bij minigames om de PLAY token te verdienen. Door goed te scoren op de ranglijst kunnen er nog meer PLAY tokens verdiend worden.

De PLAY token dient daarmee een belangrijke rol binnen het ecosysteem van PlayDoge. Deze token kan daarnaast echter ook gestaked worden. Op deze manier hebben gebruikers dus nog een manier om extra PLAY tokens te verdienen. Staking beloningen bevinden zich op dit moment zelfs boven de 130%, het is dan ook geen verrassing dat er al meer dan 140 miljoen PLAY tokens zijn vastgezet.

De presale van PLAY heeft inmiddels al meer dan $5 miljoen opgehaald, nogmaals een teken dat de gaming remake markt booming is, en dat PlayDoge in staat is om de strijd aan te gaan met Floki (FLOKI) op het moment dat het gelist wordt. Tokens kosten tijdens deze presale nog beperkte tijd $0,00512 per stuk en zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe meme coin introduceert gedecentraliseerde wereld zonder grenzen

Base Dawgz is een voorbeeld van een nieuwe generatie binnen de meme coin markt die prioriteit geeft aan utility, en niet alleen meer wordt ontworpen als grap. In het geval van Base Dawgz komt deze utility in de vorm van een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen. Door multi-chain functionaliteit te introduceren zijn gebruikers namelijk in staat om hun tokens te verplaatsen over meerdere blockchains.

De native DAWGZ token van het platform is ontwikkeld op de BASE blockchain. Deze blockchain was recentelijk in staat hard te stijgen en was daarnaast verantwoordelijk voor succesvolle meme coins zoals BRETT. BRETT wist binnen korte tijd een market cap van $1,5 miljard te bereiken. DAWGZ lijkt nu te kunnen profiteren van dit succes. De native token van Base Dawgz gaat daarnaast ook beschikbaar zijn op ETH, BNB, SOL en AVAX om de beloofde multi-chain functionaliteit mogelijk te maken.

De smart contracts van Base Dawgz zijn volledig geaudit zodat crypto investeerders er zeker van kunnen zijn dat er geen problemen in de codering zitten. Daarnaast maakt het project gebruik van transparante tokenomics. 20% van de token voorraad van 8,453 miljard tokens is beschikbaar tijdens de presale, terwijl er ook 20% beschikbaar is voor staking beloningen. De resterende token voorraad wordt verdeeld over marketing, liquiditeit, listings en DAWGZ beloningen.

De presale van Base Dawgz wist binnen een week tijd al meer dan $1 miljoen op te halen. Inmiddels is ook de $2 miljoen mijlpaal voorbijgestreefd. Tokens kosten tijdens deze presale $0,005534 per stuk. Deze prijs zal echter blijven stijgen naarmate de presale vordert. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Presale

WienerAI (WAI) – Nieuwe meme coin wekt interesse bij zowel meme coin als AI crypto community

WienerAI is een nieuwe meme crypto project dat interessant is voor zowel de meme coin als AI crypto markt. Deze meme coin gaat namelijk samen met zijn eigen AI trading bot. Deze utility in combinatie met zijn hilarische vormgeving heeft ervoor gezorgd dat het project al de nodige aandacht heeft gewonnen.

De AI trading bot van WienerAI stelt gebruikers in staat om vragen te stellen gerelateerd aan de crypto markt. Het gewonnen advies kan daarna meteen gebruikt worden om een voordeel op de markt te halen aangezien gebruikers ook in staat zijn om tokens te kopen en te verkopen via deze trading bot. Door gebruik te maken van een overzichtelijke en simpele interface maakt WienerAI het zelf mogelijk voor de minst technisch vaardige trader om gebruik te maken van deze trading bot.

Naast dat gebruikers kunnen proberen om tokens te verdienen via het gewonnen advies van de trading bot, zijn gebruikers ook in staat om extra WAI tokens te verdienen door deze te staken. Het project heeft namelijk een uitstekend staking mechanisme waar inmiddels al meer dan 5,7 miljard tokens in vastgezet zijn. Desondanks is er nog altijd sprake van een APY die oploopt tot wel 190%.

De presale van WienerAI heeft nu al meer dan $6,4 miljoen op weten te halen. Hiermee komt het snel in de buurt van zijn volgende doel van $6,743 miljoen. Op het moment dat dit doel behaald wordt zal ook de huidige prijs van $0,000722 per token verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek WienerAI Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!