Twee indicatoren wijzen op Bitcoin uitbraak naar $90k

Momenteel zit de Bitcoin koers vast in een range tussen $60.000 en $70.000. Volgens twee klassieke indicatoren bereidt de koningsmunt zich echter voor op een nieuwe prijsuitbraak richting $90k.

In een recente analyse op X (voorheen Twitter) onthulde de populaire handelaar Roman dat er een bullish voortzettingsscenario in de maak is voor BTC/USD. Hij zei het volgende:

“We vormen nu een derde bullish divergentie tussen prijs en RSI, terwijl velen capituleren en oproepen tot een lagere koers.

Bollinger Bands knijpen ook strakker, waardoor de volatiliteit ontstaat die nodig is om ons te laten vliegen zonder terug te keren.”

In de begeleidende grafiek is te zien dat de RSI lagere dieptepunten maakt, terwijl de prijs hogere dieptepunten maakt. Dit, gecombineerd met het verkleinen van de Bollinger Bands, zou voor aanzienlijke volatiliteit kunnen zorgen.

In een volgende post suggereerde Roman dat het doelwit van een dergelijke opwaartse beweging zich wel eens in een nieuw recordgebied zou kunnen bevinden. Hij beschreef het als volgt:

“Jullie zouden allemaal op deze 1W-afsluiting moeten letten.

We vormen steeds meer bullish voortzettingsindicaties op HTF.

Zodra de volatiliteit is opgebouwd, kunnen we eindelijk volledig naar 90k+ gaan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!