Ongelooflijk aantal handelaren zijn short op Bitcoin

Terwijl Bitcoin-supporters hopen dat de koningsmunt verder zal stijgen en uiteindelijk weer boven de $70.000 terecht zal komen, zijn er ongelooflijk veel handelaren die momenteel short zijn gegaan op BTC. Deze handelaren hopen allemaal dat de Bitcoin koers op korte termijn niet naar de $70.000-grens zal terugkeren.

$1,67 miljard aan shortposities

Uit recente gegevens van CoinGlass blijkt dat maar liefst $1,67 miljard aan shortposities zullen worden geliquideerd als Bitcoin terugkeert naar $70.000 – een prijsniveau waaronder het sinds 8 juni handelt. Dit feit is meerdere handelaren opgevallen, waaronder een handelaar, bekend op X als Joshua Jake, CEO van Discover Crypto. Hij beschreef het als volgt:

“De markten zijn momenteel ongelooflijk bullish. Bitcoin- en ETH-liquidaties zijn gestapeld. Een bounce dreigt.”

Daarnaast is het opvallend dat de Bitcoin open interest (OI) – de totale waarde van alle uitstaande of nog niet afgewikkelde Bitcoin futures-contracten op beurzen – sinds het bereiken van zijn hoogste punt ooit op 7 juni met 10,99% gedaald is tot $33,55 miljard. Ondertussen is de OI van Bitcoin echter 82% hoger vergeleken met 1 januari.

Liquidaties nodig vóór nieuwe ATH voor Bitcoin

Willy Woo, een crypto-analist en maker van onchain-databron Woobull, suggereerde dat een grote liquidatie-uitroeiing Bitcoin beter zal positioneren om nieuwe recordhoogten te bereiken. Hij zei het onderstaande:

“We hebben nog een flink aantal liquidaties nodig voordat we alles duidelijk hebben voor verdere bullish activiteiten. Ik weet dat het klote is, maar BTC zal de all-time highs niet breken totdat er meer pijn en verveling optreden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!