SHIB & DOGE meer bullish dan Bitcoin – Investeren in deze honden meme coins voor nieuwe crypto rally?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De crypto markt toont vandaag tekenen van een herstel nadat deze de afgelopen 2 weken behoorlijk is gedaald. Met name altcoins en meme coins zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB) zijn in deze periode veel van hun waarde verloren.

Bitcoin ligt op donderdagmiddag zo’n 2,2% lager dan een week geleden op het niveau van $66.437. Dogecoin daarentegen ligt nog 11,35% lager dan een week op $0,128 en Shiba Inu op $0,0000189 na een daling van 12,2% in de afgelopen 7 dagen.

Op dit moment is de crypto markt mogelijk ondergewaardeerd, wat bullish is voor Bitcoin, maar al helemaal voor dog meme coins zoals DOGE en SHIB. Deze tokens zijn veel van hun waarde verloren, mogelijk door investeerders die de afgelopen weken minder risico wilde nemen en massaal besloten te verkopen.

Wat gaan meme coins doen nu crypto stijgt?

Altcoins zijn de afgelopen weken een groot deel van hun waarde verloren in een korte tijd, hierdoor zijn ze mogelijk ondergewaardeerd op het moment en kunnen ze voor veel winst zorgen. Met name Dogecoin en Shiba Inu zijn erg bullish op het moment, vanwege de grote dalingen die ze hebben meegemaakt.

Het on-chain analytics platform Santiment deelde in een tweet een grafiek waarin te zien is hoe een aantal van de bekendste cryptomunten er momenteel voor staan. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat DOGE met ruim 16% is gedaald met zijn 30-daagse MVRV

Santiment geeft in de bovenstaande tweet aan dat hoe lager de 30-daagse MVRV is, hoe hoger de kans dat deze tokens omhoog kan schieten op korte termijn. Dit betekent niet dat altcoins zoals DOGE en SHIB “op een dag” weer kunnen stijgen, maar dat dit de komende dagen of weken al kan gebeuren.

Hoewel Shiba Inu zijn eigen ecosysteem heeft, blijft er bij Dogecoin een beetje een gebrek aan utility, omdat deze token in principe alleen gebruikt kan worden als betaalmiddel op sommige platforms. Toch worden de 2 grootste meme coins voor steeds meer doeleinden gebruikt, waardoor ze ook op fundamenteel gebied potentie hebben om meer waard te worden.

Op technisch gebied is de situatie voor Shiba Inu erg vergelijkbaar met die van Dogecoin. Beide meme coins liggen momenteel aan de onderkant van hun 200-daagse moving average (blauw). Dit niveau vormt momenteel een sterke resistance, die – mits doorbroken – weer kan veranderen in een gebied van support, met extra koopdruk.

Nadat de Relative Strength Index (RSI) van DOGE deze week onder de 30 is gedaald en signaleerde dat Dogecoin koers ‘oversold’ is en toe is aan een herstelbeweging, ligt deze nu weer boven de 30. Dit geeft aan dat de meme coin weer momentum aan het opbouwen is en de komende dagen nog verder zou kunnen stijgen.

Een andere reden waarom DOGE en SHIB meer bullish zijn dat Bitcoin is het feit dat BTC een market cap heeft van $1,3 biljoen, velen malen hoger dan die van de twee dog meme coins. Dogecoin heeft momenteel een market cap van $18,3 miljard en Shiba Inu een market cap van $11 miljard.

De Dogecoin koers zou in geval van een trend reversal weer richting $0,20 kunnen stijgen met een toename van ruim 58%. Shiba Inu aan de andere kant zou nog met ruim 100% kunnen stijgen naar zijn piek van maart rond $0,00004500. Uiteraard blijven DOGE en SHIB meme coins, dus de volatiliteit die hierbij komt kijken kan ook niet over het hoofd worden gezien.

Nieuwe Pepe meme coin met eigen blockchain

Deze week is er een nieuwe meme coin gelanceerd onder de naam Pepe Unchained. In tegenstelling tot veel andere meme coins heeft het een eigen Layer-2 blockchain ontwikkeld op de Ethereum blockchain. 

Dit geeft de meme coin een unieke positie op de meme coin markt, zo kent de blockchain lager transactiekosten en kan het 100x sneller transacties verwerken dan de originele Ethereum chain. 

De token wordt in eerste instantie aangeboden via een presale, en je kunt nu nog in de allereerste fase instappen. Dat betekent dat je de tokens tegen een extra voordelig tarief kunt kopen; je betaalt momenteel slechts $0,008 per token en die prijs wordt over 3 dagen verhoogd.

Nu naar Pepe Unchained

Alternatieven voor DOGE en SHIB – Investeren in deze honden meme coins voor nieuwe crypto rally?

Zowel Dogecoin als Shiba Inu hebben een behoorlijke market cap, wat zo zijn voordelen heeft. Zo kun je in de ochtend wakker worden zonder dat al je geld plotseling is verdwenen omdat een paar whales hebben gedumpt en je favoriete meme coin met 90% hebben laten dalen.

Het nadeel is alleen dat je veel kapitaal nodig hebt om veel geld te halen uit meme coins met een market cap van meerdere miljarden. Hierdoor kan het voor investeerders gunstiger zijn om een tussenweg te vinden door te kijken naar kleinere projecten met een betrouwbaar team en een sterkere basis.

In dit artikel kijken we naar 3 alternatieve dog meme coins die in de presale te koop zijn. Het voordeel hiervan is dat je deze kunt kopen voor een lage prijs en dat er na de lancering een grote liquidity pool is, in combinatie met een verlaagde verkoopdruk dankzij de mogelijkheid om te staken voor extra beloningen.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge (PLAY) is het antwoord op het gebreek aan utility dat Shiba Inu en Dogecoin hebben. Hoewel het van de buitenkant een meme coin is, is het ook de native token van het opkomende Play-to-Earn project dat binnenkort live zal gaan. PlayDoge is geïnspireerd door Shiba Inu en de Tamagotchi uit de jaren 90 en kan daarom een brede doelgroep aantrekken van jong en oud.

Met de mobiele app – die momenteel in ontwikkeling is – zul je voor je eigen virtuele Doge kunnen zorgen en deze mee kunnen nemen als karakter in verschillende arcade games. Door je huisdier goed te verzorgen, te spelen en door highscores te halen, verdien je PLAY als beloning. Deze token kun je verkopen voor geld, staken voor passief inkomen of binnen de game gebruiken.

De presale van PLAY is tot zover een groot succes en heeft in drie weken tijd al ruim $4,9 miljoen opgehaald. Je kunt PlayDoge kopen voor $0,00511 per stuk, maar nu de mijlpaal van $5 miljoen voor de deur staat, zal deze prijs binnenkort stijgen. Door tijdens de presale te kopen, krijg je vroegtijdig toegang tot de staking pool waarmee je extra tokens verdient met een huidige APY van 145%.

Na de presale zal PlayDoge zijn eerste exchange listing krijgen op gedecentraliseerde exchanges. Tegen die tijd is de kans groot dat er veel FOMO (Fear of Missing Out) is ontstaan, waardoor de prijs verder omhoog wordt gedreven. Gezien de hoge verwachting dat PlayDoge viraal zal gaan, is de presale mogelijk het beste moment om te investeren.

Nu naar PlayDoge

Base Dawgz (DAWGZ)

Een ander probleem voor SHIB en DOGE is het feit dat veel investeerders het liefst handelen op hun favoriete blockchain. Terwijl Ethereum een van de duurste blockchains is, zijn alternatieven zoals Base, Polygon en Solana een aantrekkelijk alternatief voor traders. De nieuwe Base Dawgz (DAWGZ) werkt op meerdere blockchains, zodat deze meme coin niet hetzelfde probleem zal hebben.

Base Dawgz is een avontuurlijke meme coin, met een mascotte geïnspireerd door Shiba Inu, die veel van skydiven houdt. Vanuit zijn thuisbasis (Base), verkent deze hond verschillende blockchains, waaronder Ethereum, de BNB chain, Polygon, Avalanche en Solana. Hierdoor is het mogelijk om DAWGZ te verhandelen en te gebruiken op zes verschillende blockchains.

Het gebruik van zes blockchains geeft DAWGZ extra potentie om viraal te gaan. Ook tijdens de presale is het mogelijk om via meerdere blockchains te investeren, waardoor de presale in 2 weken tijd al bijna $2 miljoen heeft opgehaald. De prijs van DAWGZ ligt nu op $0,00527, maar zal binnenkort stijgen voordat de meme coin voor een nóg hogere prijs gelist zal worden.

Binnenkort is het ook mogelijk om de meme coin te staken en hoe eerder je dit doet, hoe hoger jouw APY zal zijn. Als je een van de eersten bent die tokens in de staking pool legt, kun je tijdelijk een APY van 1000% of meer verdienen. Door dit te doen heb je de mogelijkheid om nog meer geld uit je investering te halen.

Nu naar Base Dawgz

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) is een gloednieuw project dat de kracht van Artificial Intelligence gebruikt om traders een betere ervaring te geven. Met de opkomende AI trading bot van WienerAI kun je eenvoudig de beste projecten vinden, erachter komen wat een goede cryptomunt maakt en tokens zo voordelig mogelijk inwisselen zonder extra kosten.

De reden waarom nieuwere meme coins zoals Floki Inu (FLOKI), dogwifhat (WIF) en Pepe Coin(PEPE) voor zoveel winst zorgen is omdat ze met de tijd meegaan, terwijl Dogecoin en Shiba Inu ouderwets aan het worden zijn. Om deze reden zou ook WienerAI veel winst kunnen leveren aan vroege investeerders, net als DOGE, SHIB en velen anderen meme coins hebben gedaan.

WienerAI heeft een zeer succesvolle presale, waarmee het meer dan $6 miljoen heeft op weten te halen. Tijdens de huidige fase kun je WAI kopen voor $0,00072 per stuk en vroegtijdig staken met een huidige APY van 189%. Na de presale zul je WAI kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot extra features van de AI trading bot.

Met de stijgende populariteit van AI crypto en de groeiende “Sausage Army” community van WienerAI, zit de kans erin dat WAI na lancering veel zal stijgen in waarde. Hierdoor is de presale het perfecte moment om in te stappen om op korte tot middellange termijn een rendement van misschien wel x10 of meer te behalen.

Nu naar WienerAI

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!