DOGE koers pumpt na bevestiging Elon Musk crypto betalingen op X – Kan Dogecoin 1 euro worden?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Elon Musk, de eigenaar van X (Twitter), heeft nog steeds plannen om het in de “Everything App” te veranderen, hoewel het vandaag nog steeds redelijk veel op de oude Twitter lijkt. Musk is van plan om nieuwe features toe te voegen, waaronder nieuws, (crypto) betalingen en online dating. Daarnaast heeft de miljardair het plan om zijn favoriete meme coin, Dogecoin te integreren als betaalmiddel op het platform.

X kan Dogecoin gebruiken om meer mensen te stimuleren om gebruik te maken van het platform, waardoor de Dogecoin koers op lange termijn sterk kan groeien. In dit artikel kijken we naar hoe X ervoor staat, het plan van Musk en wat Dogecoin kan gaan doen als gevolg van Musk’s plan om crypto betalingen mogelijk te maken op X.

Wat gaat Dogecoin doen na bevestiging Elon Musk crypto betalingen op X?

Elon Musk blijkt al bezig te zijn met het invoeren van meer betalingsmogelijkheden op Twitter, waaronder mogelijk ook crypto betalingen. Hoewel specifieke details nog niet bekend zijn, zijn er al documenten verstuurd naar regulators waaruit blijkt dat X Payments nieuwe features zal krijgen, vergelijkbaar met de populaire Venmo, met als doel om extra engagement te krijgen.

Over het algemeen haalt X het overgrote deel van zijn winst uit advertenties op het platform. Musk is al langere tijd bezig met het onderzoeken van alternatieve manieren om geld te verdienen. Hij heeft als doel voor X om de grootste financiële institutie ter wereld te worden, waar gebruikers geld kunnen verdienen door te helpen met engagement op het platform.

Dit is waar Dogecoin in beeld komt, want Dogecoin – en andere cryptocurrency’s eveneens – kunnen betalingen via het platform eenvoudiger en toegankelijker maken. Met verschillende manieren om te betalen en geld te ontvangen, kan het platform meer engagement krijgen en zich verder ontwikkelen.

Als Dogecoin gebruikt zal worden op X, dan kan de vraag naar de favoriete meme coin van Elon Musk sterk toenemen. Hierdoor zou de Dogecoin koers behoorlijk kunnen stijgen, wat nog hard nodig is, gezien de meme coin ongeveer 85% onder zijn all-time high van $0,73 ligt.

Vandaag ligt DOGE op $0,125 na een herstel van 3% in de afgelopen 24 uur. Na 2 bearish weken voor crypto, is Dogecoin in deze periode met ruim 18% gedaald in de afgelopen maand en 11% in de afgelopen week.

Door deze activiteit is De Dogecoin koers onder zijn 200-daagse moving average (blauw) gedaald. Dit laat zien dat Dogecoin momenteel zwaar ondergemiddeld presteert, terwijl Bitcoin nog steeds rond $65.000 ligt.

Nu zal Dogecoin de resistance rond $0,127 moeten doorbreken om weer te herstellen boven dit niveau, vanuit daar kan het een poging doen om de resistance bij $0,152 te testen, bij zijn 30-daagse moving average (geel).

De Relative Strength Index (RSI) van 33 geeft aan dat Dogecoin mogelijk ondergewaardeerd is en momenteel weinig koopdruk ervaart. Het is belangrijk dat de RSI weer gaat stijgen, omdat er genoeg koopdruk nodig is om door de resistance bij $0,127 te breken.

Op korte termijn is de Dogecoin koers bearish, totdat de honden meme coin een doorbraak weet te maken boven zijn 200-daagse moving average. Vanaf dat moment is het vooruitzicht positiever voor Dogecoin en is de verwachting dat de meme coin verder zal klimmen.

Op lange termijn kan DOGE profiteren wanneer de crypto meme wordt toegevoegd als betaalmiddel op X, waardoor het een vorm van utility erbij krijgt. Als gevolg hiervan zou Dogecoin later dit jaar boven $0,80 kunnen stijgen en misschien zelfs naar $1 kunnen gaan.

Reken er dus op dat je op korte termijn verlies kunt maken op DOGE, maar dat wanneer je op lange termijn vasthoudt, dat de kans groter is om winst te maken op je Dogecoin. De meme coin ligt nu op zijn laagste niveau sinds maart en heeft daarom veel potentie om op lange termijn ten minste meer waard te worden dan vandaag.

Kan Dogecoin 1 euro worden of hebben deze alternatieve crypto’s meer potentie?

Dogecoin heeft mogelijk een goede toekomst voor de boeg, het is alleen nog niet zeker hoe lang het zal duren voordat Musk grote stappen zet in het transformeren van X. Om die reden zou het nog een jaar kunnen duren voordat Dogecoin geïntegreerd wordt als betaalmiddel, een jaar gevuld met korte stijgingen als gevolg van hype.

Een reden dat DOGE momenteel weinig koopdruk ervaart, is dat het de top 1 grootste meme coin is, terwijl kleinere meme coins veel volatieler zijn en harder kunnen stijgen. Meme coins met een market cap lager dan $100 miljoen kunnen in een korte tijd x10 en soms zelf x100 gaan., wat ook gebeurde met Dogecoin toen het nog een kleine meme coin was.

In dit artikel kijken we naar 3 alternatieve dog crypto memes die zijn geïnspireerd door Dogecoin en dankzij hun eigen vorm van utility kans hebben om viraal te gaan. Deze meme coins kun je tijdelijk voor een extra lage prijs kopen tijdens de presale voordat ze worden gelist op hun eerste crypto exchanges.

PlayDoge (PLAY)

PlayDoge (PLAY) gebruikt de iconische Shiba Inu hond van Dogecoin als virtueel huisdier die je kunt meenemen op avontuur om geld te verdienen. Het nieuwe Play-to-Earn verkoopt sinds de laatste week van mei zijn native token, PLAY, in de presale en heeft hiermee in 3 weken tijd meer dan $4,8 miljoen opgehaald.

Met de opkomende Play-to-Earn app kun je je eigen virtuele Shiba Inu verzorgen en gebruiken als karakter in arcade games. Door goed voor je kleine Doge te zorgen en door games te spelen, verdien je PLAY als beloning. Deze kun je binnen het spel gebruiken, maar ook verkopen of staken voor extra beloningen.

Je kunt PLAY vroegtijdig kopen tijdens de presale voor $0,00510 per stuk, maar mogen zal deze prijs toenemen tot $0,00511. Door PlayDoge te kopen tijdens de presale, krijg je vroegtijdig toegang tot de staking pool met een APY van 150%.

Na de presale zal PLAY gelanceerd worden op zijn eerste exchange en met het huidige tempo waarop de presale raakt uitverkocht, is de verwachting hoog dat deze zal stijgen in waarde. Koop PLAY vandaag om te profiteren van een zo laag mogelijke presale prijs.

Nu naar PlayDoge

Base Dawgz (DAWGZ)

Base Dawgz (DAWGZ) is een gloednieuw alternatief voor Dogecoin, een versie van DOGE die op skydiving avontuur gaat en hierdoor meerdere blockchains weet te verkennen. Het feit dat DAWGZ te gebruiken zal zijn op zes blockchains geeft de meme coin extra potentie om viraal te gaan.

De meme coin heeft zijn thuisbasis op de Base blockchain, maar zal onder andere de blockchains van Ethereum, Binance, Polygon, Avalanche en Solana verkennen. Hierdoor kan haast iedereen investeren in Base Dawgz met gebruik van hun favoriete blockchain.

De presale van DAWGZ heeft in twee weken tijd al meer dan $1,8 miljoen opgehaald en bouwt steeds meer vaart op. Hierdoor kan de presale binnenkort uitverkopen, wat gevolgd zal worden door de lancering van DAWGZ op exchanges.

Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om je tokens te staken, waardoor je extra tokens kunt verdienen. Hoe eerder je meedoet aan de staking pool, hoe hoger de beloningen zullen zijn. Na lancering kun je staking beloningen opnemen, zodat je nog meer kans hebt om veel winst te maken op je investering.

Nu naar Base Dawgz

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) is een andere soort hond, die wel inspiratie op heeft gedaan uit Dogecoin, maar zijn eigen weg is gegaan, een weg met worsten. Deze wienerdog heeft zijn ogen gericht op de groeiende AI crypto sector en denkt dat deze in 2024 op het punt staat om te exploderen.

Daarom heeft WienerAI zijn eigen trading tool ontwikkeld, een persoonlijke trading partner die:

  • Helpt met het vinden van goede cryptomunten
  • Jou beschermt tegen MEV-aanvallen
  • Extra inzichten geeft en uitleg geeft bij zijn keuzes

het project heeft al een preview gegeven over hoe de AI tool eruit komt te zien, waardoor de presale van deze meme coin nog sneller uitverkocht raakt.

Je kunt de native token, WAI, in de presale kopen voor $0,000720 per stuk, een prijs die voor het komende weekend zal stijgen naar $0,000721. De presale heeft inmiddels een mijlpaal behaald met het ophalen van $6 miljoen.

WAI kan gebruikt worden om nog meer uit de trading tool te halen en om staking beloningen te verdienen met een huidige APY van 190%. Binnenkort zal WAI zijn eerste exchange listing krijgen en is de verwachting hoog dat de token zal stijgen in waarde dankzij de groeiende community en de populariteit van Artificial intelligence.

Nu naar WienerAI

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!