Populaire crypto expert voorspelt: Bitcoin crasht naar $60k deze week – Kan Bitcoin instorten?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Bitcoin bevindt zich in een erg moeilijke fase nu opmerkingen van de Federal Reserve en economische data zorgen voor onzekerheid binnen de investeerders community. Volgens een populaire crypto expert kan Bitcoin zelfs richting de $60.000 dalen voor het einde van deze week. Kan Bitcoin instorten?

De slechte fase van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat ook de rest van de crypto markt zich in een moeilijke fase bevindt. Bitcoin is met meer dan 2% gedaald over de afgelopen week en ook de gehele crypto markt daalde ruim 1% naar een market cap van $2,36 biljoen.

Bitcoin Koers Grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin begeeft zich door zijn recente daling in de buurt van de $65.000.

Een ‘hawkish’ houding van de Federal Reserve en negatieve economische data zijn de grootste factoren achter de recente dalingen van Bitcoin.

Houding FED brengt Bitcoin koers tot onder $66.000

Onlangs werd duidelijk dat de Federal Reserve dit jaar waarschijnlijk slechts 1 renteverlaging gaat doorvoeren. In maart werden er nog drie renteverlagingen voorspeld. Deze verandering in houding is ontstaan na de bekendmaking van economische data.

Het BLS maakte bekend dat de inflatie die gemeten wordt door de CPI voor het eerst sinds juni vorig jaar niet veranderde. De CPI-data zelf steeg zelfs met 0,2 %.

De verwachting was juist dat de FED een renteverlaging zou doorvoeren op basis van deze cijfers, maar niets bleek dus minder waar.

Een verlaging van de rente is normaal gesproken een goed teken voor de Bitcoin koers. Op het moment dat de rente lager wordt, worden investeringen met weinig risico namelijk minder aantrekkelijk. Hierdoor kiezen veel investeerders ervoor om hun kapitaal te verhuizen naar risicovollere investeringen zoals Bitcoin.

Julio Moreno voorspelt Bitcoin crash richting $60.000 – Kan Bitcoin instorten?

De populaire crypto expert Julio Moreno deelde onlangs een vooruitzicht waarin Bitcoin binnen korte tijd richting de $60.000 kan dalen.

In zijn tweet beschrijft hij de ‘Realized Price’ van Bitcoin. Deze indicator representeert de gemiddelde aankoopkosten van Bitcoin door investeerders. Op het moment dat de koers van Bitcoin zich boven deze indicator bevindt hebben investeerders dus winst gerealiseerd. Op het moment dat de koers tot onder dit niveau daalt, is er juist sprake van verliezen. 

Julio Moreno geeft nu aan hoe deze indicator aan de ene kant kan dienen als ondersteuning, terwijl het aan de andere kant kan leiden tot een 8% – 12% correctie. Deze correctie kan de Bitcoin koers tot richting de $ 60.000 brengen.

Realized Price Indicator Bitcoin – Bron: Julio Moreno via X

Op de grafiek van de Realized Price zijn groene en rode cirkels te zien. De groene cirkels zijn eerdere momenten waarin deze indicator diende als ondersteuning. In deze gevallen was de koers in staat om een verdere daling te voorkomen. De rode cirkels zijn eerdere momenten waar deze indicator zorgde tot aanzienlijke correcties van 8 % tot 12 %.

De vraag is nu dus waartoe deze indicator in staat is.

Op dit moment lijkt de Bitcoin koers in ieder geval stand te houden boven het $65.000 niveau, een mogelijk teken dat de Realized Price indicator deze keer geldt als ondersteuning.

Investeerders zullen in ieder geval de huidige koersactie van Bitcoin goed in de gaten moeten houden om te bepalen of Bitcoin geen aanzienlijke correctie doormaakt.

Alternatieve crypto’s om te overwegen

Op het moment dat Bitcoin wel een aanzienlijke correctie doormaakt richting de $60.000 zullen veel investeerders ervoor kiezen om hun portfolio te diversifiëren met Bitcoin alternatieven of andere projecten met veel potentieel. Recentelijk zijn er een aantal veelbelovende presales naar voren gekomen die de nodige potentie met zich meebrengen. Deze presales kunnen namelijk stijgingen doormaken op het moment dat ze gelist worden op exchanges.

Waar 99Bitcoins een goed alternatief vormt voor Bitcoin vanwege zijn geschiedenis in de crypto markt, vormen PlayDoge en Base Dawgz twee veelbelovende crypto projecten met een groot groeipotentieel.

Hieronder gaan we verder in op deze drie populaire crypto’s.

99Bitcoins (99BTC) – Alternatief voor Bitcoin met groot potentieel

99Bitcoins zal voor veel crypto investeerders een bekende naam zijn. Dit project lanceerde namelijk meer dan 10 jaar geleden al een website voor crypto informatie. Sinds deze lancering is dit project uitgegroeid tot een van de marktleiders op het gebied van crypto educatie met meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en meer dan 700.000 abonnees op zijn YouTubekanaal.

99Bitcoins heeft er nu voor gekozen zijn eigen crypto te lanceren, met name vanwege de ontwikkeling van zijn unieke Learn-to-Earn systeem. De native 99BTC token zal dienen als beloning op dit systeem. Gebruikers zullen hier in staat zijn om crypto te verdienen, terwijl ze opgeleid worden over de crypto markt. In totaal staat er voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar voor deze nieuwe manier van opleiden.

Naast dat de 99BTC token als beloning dient, zullen gebruikers die de token vasthouden ook in aanmerking komen voor voordelen zoals trading signalen en exclusieve toegang tot VIP-community groepen. Het projectteam heeft echter ook 14% van de token voorraad apart gezet voor staking beloningen. Dat betekent dat gebruikers in de toekomst nog een manier hebben om extra 99BTC tokens te verdienen.

De presale van 99Bitcoins heeft inmiddels al meer dan $2,2 miljoen op weten te halen. De huidige prijs van $0,0011 per token zal gaan stijgen op het moment dat het doel van $3 miljoen is bereikt. Tokens zijn te koop op de officiële website van 99Bitcoins via ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek 99Bitcoins Presale

PlayDoge (PLAY) – Nieuwe play-to-earn game gaat viraal

Met PlayDoge is er nu na Notcoin en Floki nog een nieuwe Play-to-Earn token op de markt verschenen die het nodige potentieel met zich meebrengt. Floki en Notcoin hebben al laten zien hoeveel potentie er is binnen het Play-to-Earn segment. Floki wist al snel een market cap te behalen van boven de $2 miljard, terwijl Notcoin binnen korte tijd ook al meer dan $2,6 miljard bleek waard te zijn.

PlayDoge lijkt optimaal te profiteren van het momentum binnen deze markt door de introductie van zijn mobiele Play-to-Earn game. In de game van PlayDoge zullen gebruikers de iconische Doge meme als virtueel huisdier ontvangen. Gebruikers zullen dit huisdier moeten verzorgen en kunnen het vervolgens inzetten bij minigames om de native PLAY token te verdienen.

Naast de mobiele game zijn gebruikers ook in staat om extra PLAY tokens te verdienen via het stakingmechanisme van PlayDoge. 12% van de totale token voorraad is apart gezet voor staking beloningen. Onlangs werd ETH staking toegevoegd aan de originele BNB staking waardoor er sprake is van een APY in de buurt van de 160%.

PlayDoge is in de tussentijd bezig met een van de beste presales van 2024. Deze presale wist namelijk in korte tijd al meer dan $4,7 miljoen op te halen. Tijdens deze presale kostten PLAY tokens $0,00510 per stuk, deze prijs zal echter in elke fase van de presale verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Utility token DAWGX geïnspireerd door vrijheid van base jumping

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat geïnspireerd is door de vrijheid van base jumping. Base Dawgz wil deze vrijheid vertalen naar de blockchain door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen mogelijk te maken. Het belangrijkste doel hierin is gebruikers in staat stellen om tokens te verplaatsen over meerdere blockchains. Om dit te realiseren introduceert het project multi-chain functionaliteit.

Base Dawgz is ontwikkeld voor de Base blockchain. Deze blockchain wist snel uit te groeien tot een van de grote spelers en andere crypto projecten zoals BRETT hebben laten zien wat het potentieel is op deze blockchain. Brett wist binnen korte tijd namelijk een market cap van boven de $1 miljard te verkrijgen. Om de multi-chain functionaliteit mogelijk te maken is de native DAWGZ token ook beschikbaar op de ETH, SOL, BNB en AVAX blockchains.

Het project heeft ervoor gekozen om zijn smart contracts te auditen door SolidProof zodat investeerders zeker weten dat het een eerlijk project is zonder kwetsbaarheden in zijn codering. Daarnaast maakt het project ook gebruik van eerlijke en duidelijke tokenomics. 20% van de token voorraad is gereserveerd voor de presale, 20% voor staking beloningen, 20% voor liquiditeit, 15% voor marketing, 15% voor DAWGZ beloningen en 10% voor listings.

De presale van Base Dawgz wist binnen een week tijd de mijlpaal van $1 miljoen te behalen. Inmiddels heeft de Base Dawgz presale al bijna $1,8 miljoen op weten te halen. Tokens kosten $ 0,00527 per stuk en zijn te koop middels BASE, ETH, BNB, SOL en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!