Crypto expert: Waarom dalen altcoins deze week en welke altcoin gaat exploderen na dip?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De altcoin markt bevindt zich in een moeilijke fase nadat er al meerdere dagen sprake is van significante dalingen. Waarom dalen altcoins en en welke altcoin gaat exploderen na de huidige dip? Hieronder gaan we hier verder op in.

De altcoin markt heeft het duidelijk moeilijk. Ethereum daalde over de afgelopen 7 dagen al met bijna 5% en ook de gehele cryptomarkt is al meer dan 1,64% gedaald naar een market cap van $2,38 biljoen.

Ethereum Koers Daalt meer dan 4% over afgelopen week – Bron: CoinMarketCap

Hieronder gaan we in op de belangrijkste redenen achter deze dalingen en welke altcoins kunnen exploderen na de huidige dip.

Onzekerheid Ethereum ETF’s

Ondanks dat Ethereum een aantal weken ongelofelijk hard wist te stijgen door de goedkeuring van een ETH ETF door de SEC, heeft de ETH koers een groot deel van dit gewonnen terrein recentelijk moeten inleveren. Dit komt voornamelijk door de huidige onzekerheid over de eerste Spot ETH ETF lancering.

Ondanks de goedkeuring van de SEC is er namelijk nog weinig bekend over de eerste lanceerdatum van een ETH ETF. Dit komt voornamelijk door wat technische problemen rondom de S-1 verzoeken.

In het geval van Bitcoin ging de eerste Spot Bitcoin ETF de dag na de goedkeuring meteen live. In het geval van Ethereum bleek dit echter niet mogelijk en dit is dan ook de grootste reden voor de recente verliezen van de ETH koers.

Ethereum ETF’s wachten nog altijd op de goedkeuring van de S-1 verzoeken waarbij met name een aantal technische problemen opgelost moeten worden. Ook moet er antwoord komen of staking mogelijk is bij deze ETH ETF’s, aangezien dit een belangrijk onderdeel vormt van het Ethereum ecosysteem.

Ondanks dat de lanceerdatum van de eerste Spot ETH ETF onduidelijk is, spreken crypto experts van Bloomberg echter over 2 juli als mogelijke lanceerdatum.

Op het moment dat de ETH ETF live gaat, is de verwachting dat de Ethereum koers een aanzienlijke stijging doormaakt vanwege de grote instroom van nieuw kapitaal. Omdat Ethereum nog altijd de grote leider is van de altcoin markt, zal de rest van de altcoins snel volgen.

Gedrag federal reserve blijft onzeker

Ook het gedrag van de Federal Reserve blijft een grote invloed hebben op de altcoin markt. De Federal Reserve heeft nog steeds niet duidelijk gemaakt of het de rentetarieven gaat verlagen of niet.

Op het moment dat de rente verlaagd wordt, is dit gunstig voor de cryptomarkt. In een fase van lage rentes worden investeringen met lage risico’s namelijk minder interessant en kiest het kapitaal er vaak voor om te investeren in risicovollere investeringen zoals crypto’s.

De nieuwe economische data vormt een belangrijke rol bij deze beslissingen, en dit lijkt dan ook afwachten geblazen.

Bitcoin dominantie neemt toe

Speculatie over een nieuwe altcoin season lijkt af te nemen nu de dominantie van Bitcoin blijft toenemen. De dominantie van Bitcoin is al sinds december aan het toenemen en bevindt zich inmiddels op 54,31%. De altcoin season index is hierdoor ook afgezakt richting de 24 en er is volgens deze index op dit moment dus sprake van een Bitcoin season.

Altcoin Season Index zakt onder 25 – Bron: blockchaincenter.net

De laatste keer dat de altcoin season index boven de grens van 75 (teken van altcoin season) uitkwam, was maart 2024. Op dat moment was deze indicator echter slechts erg korte tijd in staat om boven deze grens uit te komen. De laatste keer dat deze indicator voor meerder dagen boven deze grens wist te blijven, was januari, en ook in dit geval wist deze index niet voor langer dan twee weken boven de 75 te blijven.

Welke altcoin gaat exploderen na de huidige dip

Het lijkt dan ook tijd te worden voor een nieuwe altcoin season, en een groot aantal investeerders is dan ook begonnen met speculeren over welke altcoins in dit geval kunnen profiteren van de nieuwe stijgingen.

Met name meme coins weten vaak buitenproportioneel hard te stijgen vergeleken met andere altcoins en het is dan ook niet gek dat veel investeerders overwegen om te investeren in nieuwe en veelbelovende meme coins.

Om deze reden bespreken wij hieronder een drietal van de beste nieuwe meme coins van dit moment. Alle drie deze meme coins zijn in staat om aanzienlijk te gaan stijgen op het moment dat de rest van de altcoin markt begint te stijgen.

PlayDoge (PLAY) – Grootste kanshebber voor x100 stijgingen

PlayDoge is een nieuwe meme coin die de nodige indruk heeft weten te maken. Dit platform lanceerde recentelijk de presale voor zijn native PLAY token en deze presale wist in korte tijd bijna $5 miljoen op te halen. De PLAY token heeft een belangrijke rol binnen de nieuwe mobiele game van PlayDoge en kan daarnaast ook gestaked worden voor aantrekkelijke beloningen.

PlayDoge is bezig met de ontwikkeling van een virale Play-to-Earn game waarin de iconische Doge meme omgezet wordt in een virtueel huisdier. Hierdoor is het een remake van de bekende Tamagotchi game van de jaren 90. Deze game omarmt deze jaren 90 nostalgie volledig door ook gebruik te maken van dezelfde soort 8-bit 2D vormgeving. Gebruikers kunnen hun huisdier verzorgen en via minigames PLAY tokens winnen.

Gebruikers zijn echter ook in staat om PLAY tokens te staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen. 12% van de totale token voorraad is apart gezet voor deze staking beloningen en het PlayDoge team maakte onlangs bekend dat het nu ook mogelijk is om te staken via ETH. Hierdoor is er een APY beschikbaar die oploopt tot wel 160%.

De presale van PlayDoge wist dus binnen korte tijd meer dan $4,6 miljoen op te halen. Tijdens deze presale zal de prijs van PLAY tokens in elke fase verder gaan stijgen. Dit betekent dat vandaag je laatste kans is om PLAY tokens te kopen tegen de huidige lage prijs van $0,00509 per stuk. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Sealana (SEAL) – Nieuwe viral Solana meme coin

Op het moment dat de altcoin markt zich opmaakt voor nieuwe stijgingen zullen het de Solana meme coins zijn die het hardste kunnen profiteren. De Solana blockchain is namelijk verantwoordelijk geweest voor meerdere succesvolle meme coins die al snel market caps van boven de $ 2 miljard wisten te realiseren. Sealana staat nu op het punt om te profiteren van deze succesvolle blockchain.

Sealana ging al snel viraal door zijn mascotte. Sealana wordt namelijk afgebeeld door een mollige zeehond die de ‘degen’ markt representeert. Deze zeehond zit namelijk de hele dag achter zijn computer op zoek naar de volgende Solana ster. Deze zoektocht houdt zijn flippers druk en zorgt ervoor dat hij geen tijd heeft om te koken. Hierdoor eet hij de hele dag door alleen maar chips en tonijn snacks.

Sealana is ook een referentie naar het World of Warcraft karakter van South Park, iets wat deze meme coin nog meer populariteit opbracht. Deze populariteit is dan ook duidelijk terug te zien in zijn presale.

De presale van Sealana wist binnen korte tijd namelijk zijn doel van $3 miljoen op te halen en heeft inmiddels al meer dan $4 miljoen op weten te halen. Hierdoor bevindt de presale zich in zijn afrondende fase en is er nu nog maar tot 25 juni te gaan voordat de presale wordt afgerond. Dit is daardoor je laatste kans om te profiteren van de huidige lage prijs van $0,022 per token. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek Sealana Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe meme coin met multi-chain functionaliteit

Base Dawgz is een nieuwe meme coin die is geïnspireerd door de vrijheid van base jumping. Dit project wil deze vrijheid nu vertalen naar de blockchain door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen mogelijk te maken. De eerste stap in deze gedecentraliseerde wereld vormt het mogelijk maken van het verplaatsen van je tokens over meerdere blockchains.

Om deze vrijheid te realiseren is het project bezig om multi-chain functionaliteit mogelijk te maken. Door zijn native DAWGZ token beschikbaar te maken voor de ETH, SOL, BNB en AVAX blockchains, naast zijn standaard BASE blockchain weet Base Dawgz deze multi-chain functionaliteit mogelijk te maken.

De naam van Base Dawgz is dus niet alleen gebaseerd op base jumping maar ook op de Base blockchain. De Base blockchain is een opkomende blockchain die al snel grote successen wist te boeken. De BRETT meme coin is een voorbeeld van het potentieel op deze blockchain. Deze meme coin wist al snel een market cap te bereiken van boven de $1 miljard.

De presale van Base Dawgz wist eind vorige week voorbij de $1 miljoen mijlpaal te stijgen en heeft sindsdien al $500.000 extra opgehaald. Dit betekent dat er nu in totaal al meer dan $1,55 miljoen is opgehaald. De prijs van DAWGZ tokens zal in elke fase van de presale gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels BASE, ETH, SOL, BNB en AVAX.

Bezoek Base Dawgz Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!