Space and Time brengt nieuwe ZK Prover uit onder open softwarelicentie

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Los Angeles, CA, 12 juni 2024, Chainwire – Space and Time (SxT), de verifieerbare rekenlaag voor AI x Blockchain, heeft een Proof of SQL uitgebracht, een krachtige zero-knowledge prover voor het verwerken van gegevens, op GitHub.

Proof of SQL is een nieuw ZK Prover ontwikkeld door SxT, dat cryptografisch garandeert dat SQL-databasequery’s nauwkeurig zijn berekend op basis van ongemanipuleerde gegevens. Met behulp van Proof of SQL kunnen ontwikkelaars op een betrouwbare manier zowel on- als off-chain datasets berekenen, waarbij ze het resultaat just-in-time tijdens een transactie teruggeven aan hun smart contract om meer geavanceerde DeFi-protocollen aan te sturen met datagestuurde smart contracts. Jay White, PhD – medeoprichter en hoofd van onderzoek bij SxT, en de uitvinder van het Proof of SQL-protocol – reageerde als volgt:

“Space and Time is verheugd om Web3 naar een nieuw tijdperk van datagestuurde slimme contracten en de volgende generatie DeFi te leiden. Ons team was een pionier op het gebied van ZK-proofs van minder dan een seconde, zodat slimme contracten en AI-agenten vragen kunnen stellen over de activiteit van een keten, evenals over offchain-gegevens, en tijdens een transactie betrouwbare SQL-queryresultaten onchain kunnen ontvangen zonder te hoeven wachten op proeftijden van 30 minuten.”

Proof of SQL werd in augustus in alpha-versie vrijgegeven aan een selecte groep SxT-klanten. Met de release van vandaag op GitHub is het protocol nu beschikbaar voor het publiek. Communityleden kunnen betrouwbare queries uitvoeren op SxT in de Space and Time Studio, en ontwikkelaars kunnen de repository rechtstreeks downloaden van GitHub.

Proof of SQL is de eerste ZK-bewijzer die minder dan een seconde draait. In de nieuwste benchmarks van het SxT-cryptografieteam kan het protocol analytische queries over tabellen van 100.000 rijen in minder dan een seconde uitvoeren op één GPU, en kan het miljoenen rijen met geïndexeerde gegevens verzamelen binnen de Ethereum-bloktijd op één enkele NVIDIA. T4.

Proof of SQL biedt een aanzienlijk performantere architectuur voor het verwerken van grote hoeveelheden gegevens dan gegeneraliseerde zkVM’s en co-processors. Hoewel gegeneraliseerde zkVM’s een uitbreidbare oplossing bieden voor willekeurige berekeningen, is de gegevensverwerking traag te bewijzen.

Proof of SQL kan met deze zkVM’s worden geïntegreerd om verifieerbare brongegevens te leveren waarop willekeurige code kan worden uitgevoerd. Space and Time moedigt bijdragen van de gemeenschap en andere ZKP-engineeringteams aan en nodigt deze uit om samen te werken in de repository. De prover kan worden geïntegreerd in elke SQL-database (zoals Google BigQuery), gecentraliseerd of gedecentraliseerd, en beveiligt al enkele van de meest prominente Web3-apps, financiële instellingen en ondernemingen.

Over Space and Time

Space and Time is de verifieerbare rekenlaag voor AI x blockchain die fraudebestendige on- en offchain-gegevens samenvoegt om bedrijfsgebruiksscenario’s te leveren aan slimme contracten en LLM’s. Space and Time heeft een nieuwe cryptografie ontwikkeld, Proof of SQL genaamd, waarmee ontwikkelaars analyses rechtstreeks aan slimme contracten kunnen koppelen, waardoor een schat aan krachtige nieuwe gebruiksscenario’s en bedrijfslogica op het gebied van blockchain-technologie wordt geopend. Space and Time is van de grond af opgebouwd als een multichain-dataplatform voor ontwikkelaars in de financiële dienstverlening, gaming, DeFi of elk ander project dat verifieerbare gegevens van ondernemingen, blockchain en AI vereist.

Voor meer informatie, bezoek: Website | Twitter | Discord | Telegram | LinkedIn | YouTube

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!