Cardano oprichter: 20% aan DOGE-tokens in Elon Musk’s crypto wallet – Kan Dogecoin veel waard worden?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Cardano oprichter Hoskinson gaf in een recent interview aan dat hij ervan uitgaat dat Elon Musk maar liefst 20% van de DOGE voorraad in bezit heeft. Kan Dogecoin veel waard worden door deze berichtgeving?

Dogecoin is sinds zijn oprichting in 2013 uitgegroeid tot de grootste en bekendste meme coin van de crypto markt. Met een markt cap van boven de $20 miljard bevindt deze meme coin zich ook in de top 10 van de crypto markt.

Mensen die het over Dogecoin hebben, hebben het ook al snel over Elon Musk. Musk heeft namelijk meerdere malen aangegeven een grote fan van deze token te zijn en zijn berichten hadden meermaals een gigantische invloed op de koers van DOGE. De invloed van Musk is zo groot dat Dogecoin vaak de Elon Musk crypto wordt genoemd.

Ook de Cardano oprichter Hoskinson kon het niet laten om zijn mening te geven over de rol van Elon Musk in de Dogecoin markt. Als gast in de The Thinking Crypto Podcast van Tony Edward werd Hoskinson gevraagd over de samenwerking tussen Cardano en Musk.

Tijdens deze podcast gaf hij aan dat Musk geen interesse toonde in Cardano, en dat dit voornamelijk kwam doordat hij fan is van DOGE. Hoskinson zei dat Elon Musk een fetish had voor Dogecoin en beweerde zelfs dat Musk maar liefst 20% van DOGE in handen heeft.

Deze beweringen zijn echter nergens op gebaseerd en niemand weet hoeveel Dogecoin Musk in handen heeft. In een recente X post bevestigde Dogecoin wel dat hij een grote hoeveelheid DOGE in bezit had.

Elon Musk crypto label niet slecht voor DOGE koers – Kan Dogecoin veel waard worden?

Ondanks dat de beweringen van Hoskinson nergens op gebaseerd zijn is het natuurlijk helemaal geen slecht teken dat Elon Musk een groot fan van Dogecoin is en veel DOGE in bezit heeft.

Elon Musk heeft namelijk maar liefst 187,3 miljoen volgers op zijn X kanaal en een enkele positieve tweet kan de koers van Dogecoin naar nieuwe hoogtes brengen.

Ook gaan er nog altijd geruchten rond dat Elon Musk bezig is om van X een betalingsplatform te maken waarbij ook Dogecoin gebruikt kan worden als betalingsmiddel. 

Als dit daadwerkelijk het geval is zal de gebruikstoepassing van Dogecoin hard toenemen en kan de grootste meme coin van de wereld gemakkelijk een nieuwe ATH behalen. 

De hoogste waarde die DOGE ooit bereikt heeft, is $0,73. Deze waarde werd behaald op 7 mei 2021. De huidige waarde van Dogecoin is $0,14. Een stijging richting zijn ATH zal gelijk staan aan een stijging van meer dan 400%.

Ondanks dit potentieel bevindt Dogecoin zich op dit moment in een moeilijke fase. De grootste meme coin van de wereld daalde over de afgelopen weken al met meer dan 10% en bevindt zich hierdoor nu ook over de afgelopen 30 dagen in het rood. 

Dogecoin Koers Grafiek (1 maand) – Bron: CoinMarketCap

Veel investeerders kiezen er daarom voor om hun aandacht te verschuiven naar andere meme coins met potentieel. Om deze reden bespreken we hieronder de beste nieuwe meme coins van dit moment.

PlayDoge (PLAY) – Nieuw play-to-earn meme coin transformeert Doge meme in virtueel huisdier

PlayDoge is een nieuwe Play-to-Earn meme coin die bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe mobiele game. In deze game wordt de bekende Doge meme getransformeerd in een virtueel huisdier op basis van Tamagotchi stijl. In deze game zullen gebruikers hun huisdier moeten verzorgen en kunnen ze vervolgens minigames winnen en PLAY tokens verdienen.

PlayDoge omarmt de vormgeving van populaire jaren 90 games zoals Super Mario Bros en Sonic. Deze games maakten gebruik van de 8-bit 2D vormgeving. Gebruikers zullen minigames kunnen winnen en daarvoor PLAY tokens verdienen.

Naast de mobiele game van PlayDoge zijn gebruikers ook in staat om PLAY tokens te verdienen via het staking mechanisme. Binnen dit mechanisme kunnen gebruikers hun tokens vastzetten in ruil voor aantrekkelijke beloningen. Deze beloningen kunnen oplopen tot wel 200% door de introductie van ETH staking, op toevoeging van de originele BNB staking.

De presale van PlayDoge heeft inmiddels al meer dan $4,3 miljoen op weten te halen aan vroege investeringen. Dit geeft nog maar aan hoeveel vertrouwen investeerders hebben in dit project. Tokens kosten op dit moment $0,00507 per stuk, maar zullen in elke fase van de presale verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

Bezoek PlayDoge Presale

Sealana (SEAL) – Nieuwe Solana meme coin gaat viraal

Sealana is een nieuwe Solana meme coin die op het punt staat om in de voetsporen te treden van andere Solana meme coins zoals BONK en WIF. Deze twee meme coins wisten in korte tijd een market cap van boven de $2 miljard te behalen en experts denken dat Sealana nu dezelfde soort stijging kan realiseren.

Het belangrijkste verkooppunt van Sealana is zijn hilarische mascotte. Deze mollige zeehond representeert de ‘degen’ markt. Sealana zit namelijk de hele dag achter zijn computer op zoek naar de nieuwste Solana meme coin ster. Deze zoektocht houdt zijn flippers druk en geeft hem geen tijd om te koken waardoor hij de hele dag door alleen maar chips en tonijn snacks eet.

Ondanks dat de meme coin markt zich in een moeilijke fase bevindt, is Sealana nog altijd in staat om de nodige investeringen op te halen. De meme coin markt is recentelijk gezakt naar $54 miljard en tokens zoals WIF en BONK zijn over de afgelopen week met meer dan 15% gedaald.

Sealana was in deze moeilijke periode juist in staat om meer dan $4 miljoen op te halen binnen zijn presale. Hiermee heeft het project zijn doel bereikt en zijn er nu nog maar een aantal dagen te gaan voordat de presale afgerond wordt en de token live gaat op exchanges. Investeerders hebben tot 25 juni de tijd om SEAL tokens te kopen tegen de huidige prijs van $0,0022 per stuk.

Bezoek Sealana Presale

Base Dawgz (DAWGZ) – Nieuwe meme coin met multi-chain functionaliteit

Base Dawgz is een nieuw crypto project dat zijn inspiratie haalt uit de vrijheid van base jumping. Deze vrijheid vertaalt het project nu naar de blockchain door een gedecentraliseerde wereld zonder grenzen te proberen te realiseren. Om dit mogelijk te maken introduceert Base Dawgz multi-chain functionaliteit. Het feilloos kunnen verplaatsen van je fondsen over verschillende blockchains vormt namelijk stap 1 in hun doel van een gedecentraliseerde wereld.

Base Dawgz bevindt zich op de Base blockchain en vandaar ook de naam. Naast dat de Base blockchain het thuis vormt voor dit project als de native token ook beschikbaar gaan zijn op de ETH, SOL, BNB en AVAX om multi-chain functionaliteit te realiseren.

Met Base Dawgz kunnen investeerders rekenen op een betrouwbaar project met eerlijke tokenomics. De totale token voorraad van 8,453 miljard tokens wordt namelijk verdeeld over staking, de presale, liquiditeit, listings, marketing en DAWGZ beloningen.

20% van de totale tokenvoorraad is beschikbaar tijdens de presale. Tijdens deze presale zijn gebruikers in staat om de native DAWGZ token te kopen voor $0,00502 per stuk. Deze prijs zal in de volgende fase van de presale echter gaan toenemen, wat dit het beste moment maakt om DAWGZ tokens te kopen.

Bezoek Base Dawgz Presale

WienerAI (WAI) – Nieuwe meme coin introduceert AI-trading bot

WienerAI is een goed presterende presale token die al de nodige aandacht heeft gekregen vanuit zowel de meme coin als AI crypto community. Deze meme coin maakt namelijk net als veel andere meme coins gebruik van een hond als mascotte. In het geval van WienerAI is dit echter een ‘wiener’ hond die dient als AI trading bot. Op deze manier weet dit project in te spelen op de voorkeuren van zowel de meme coin als AI crypto communities.

De AI trading bot van WienerAI zal gebruikers in staat stellen om vragen te stellen die gerelateerd zijn aan crypto. Op deze manier zijn gebruikers dus mogelijk in staat om een voordeel over de markt te behalen. Dit advies kunnen ze ook meteen toepassen aangezien gebruikers ook in staat zijn om tokens te kopen en verkopen via deze trading bot.

Naast de AI trading bot biedt WienerAI ook een staking mechanisme aan. Via dit mechanisme zijn gebruikers in staat om extra winsten te behalen. In totaal zijn er dan ook al meer dan 5,2 miljard WAI tokens vastgezet. De APY bevindt zich op dit moment nog altijd in de buurt van 200%.

De presale van WienerAI bleek al snel een groot succes, wat logisch is aangezien dit project aanspreekt op meerdere sectoren van de crypto markt. In totaal is er al meer dan $5,6 miljoen opgehaald. Tokens kosten nog beperkte tijd $0,00718 voordat ze verder gaan stijgen in prijs. Tokens zijn te koop middels ETH, USDT, BNB en creditcard.

Bezoek WienerAI Presale

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!