Crypto-investeerder verliest $310.000 door Ethfinance

Een investeerder uit de Amerikaanse staat Washington beweert $310.000 te hebben verloren nadat hij was opgelicht door een mogelijk frauduleus cryptohandelsplatform genaamd Ethfinance. Volgens het Washington State Department of Financial Institutions (DFI) heeft de investeerder een klacht ingediend nadat hij een aanzienlijk bedrag had verloren.

“De investeerder hoorde van Ethfinance via een willekeurig vriendschapsverzoek op LinkedIn,” aldus de DFI.

Het bleef daar echter niet bij. De investeerder maakte uiteindelijk in totaal $310.000 van zijn DeFi-portemonnee over naar het platform op basis van de belofte van hoge crypto-handelswinsten.

Vermeende frauduleuze cryptohandelsplatform: Ethfinance

De problemen ontstonden toen de investeerder een bepaald bedrag wilde opnemen. Hij werd geconfronteerd met een van de oudste trucs op het gebied van oplichting: op het moment van opnemen kreeg hij namelijk te horen dat hij meer geld moest toevoegen om het ‘slimme contract’ te voltooien, zodat hij zijn geld alsnog kon opnemen.

“De investeerder heeft geen extra geld gestuurd. Hij heeft geen geld van zijn rekening kunnen opnemen en zijn rekening is vergrendeld,” aldus de DFI.

Ethfinance: Fraude met voorschotten

Volgens de DFI heeft deze zaak alles te maken met voorschotfraude. Dit is een vorm van oplichting waarbij slachtoffers aanzienlijke rendementen worden beloofd in ruil voor een kleine vooruitbetaling. Zodra de eerste betaling is gedaan, verleidt de oplichter het slachtoffer om meer vergoedingen voor andere zaken te sturen, of verdwijnt hij gewoon.

Het is altijd belangrijk om eerst goed onderzoek te doen voordat je nieuwe dingen probeert. Dit geldt voor alles wat je maar kunt bedenken. Het kan beginnen bij een nieuw vriendschapsverzoek, maar ook bij het downloaden van een nieuwe Chrome-extensie. Zo verloor een cryptocurrency-investeerder $800.000 door kwaadaardige Chrome-extensies. Doe dus altijd eerst goed je onderzoek en klinkt het te mooi om waar te zijn, check dan altijd dubbel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!