Floki Inu koers keldert 28% deze week – Is herstel mogelijk of is deze meme coin een beter alternatief?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De investeerders van de populaire meme coin Floki Inu (FLOKI) hebben het afgelopen week erg zwaar gehad. De Floki koers is met 28% gedaald in slechts één week tijd; een flinke klap voor de bezitters van de cryptomunt. De grote vraag onder investeerders is nu dan ook: Komt er een herstel van de Floki koers of moeten we op zoek naar een alternatief? 

Floki koers keldert onder de cruciale steun

In data van AMBCypto is te zien dat de Floki koers de onderste lijn van zijn stijgende kanaal heeft doorbroken, waarna hij stopte onder het steunniveau op 11 juni. Op dit huidige moment wordt FLOKI verhandeld voor een prijs van $0,00023, wat een daling van maar liefst 28% betekent ten opzichte van vorige week, volgens CoinMarketCap. 

FLOKI begon op 13 april een trend binnen het stijgende kanaal, doordat de prijs toen een rally inzette. Zo een trend wordt over het algemeen gevormd wanneer een activa zijn prijsbeweging consistent hogere pieken en lagere dalen laat zien.

Echter was er een piek naar de nieuwe All-time high van FLOKI op 5 juni, toen hij $0,00035 bereikte. Sindsdien is de coin in een daling en zakte hij richting de ondergrens van $0,00025, deze prijs functioneerde als een steunpunt. Later, op 11 juni, daalde de koers onder deze broodnodige steun en kwam de prijs te staan op $0,00023.

Komen er nog meer dalingen?

Wanneer we de gegevens van AMBCrypto goed analyseren, kunnen we zien dat een verdere daling van de FLOKI koers een reële mogelijkheid is. Als deze neerwaartse trend blijft aanhouden, kan de prijs onder de grens van $0,0002 zakken, richting de $0,0001. 

Daarentegen is het ook mogelijk dat deze bearish signalen worden ontkracht doordat er een verhoging ontstaat in de vraag naar de mem coin, waardoor FLOKI zou kunnen herstellen naar zijn eerdere steun op $0,00025 en wellicht zelf hoger.

De momentum-indicatoren van FLOKI bevinden zich op moment van schrijven onder hun respectievelijke middenlijn, wat een bearish teken is. De Relative Strenght Index (RSI) bevindt zich nu op 46.55 en de Money Flow Index (MFI) op 46.32. Dit zijn indicatoren die meten wat het momentum is omtrent de prijsveranderingen van een activa, om te bepalen of hij oversold of juist overcashed is. 

Door hoe deze waardes er nu uit zien, suggereren de RSI en MFI dat de verkoopdruk van FLOKI groter is dan zijn koopkracht. Dit wordt bevestigd door de Chaiking Money Flow (CMF) van -0,04, omdat een negatieve CMF aangeeft dat er een uitstroom is van de liquiditeit van de munt. Dit is ook een bearish signaal, dat vaak voorspelt dat er een verdere daling van de prijs aan zit te komen.

FLOKI zijn Aroon Down Line bevestigd de kracht van de huidige neerwaartse trend. Op tijd van schrijven stond deze op 100%. Dit is een indicator die de sterkte van een trend en zijn potentiële omslagpunten meet. Wanneer deze dicht bij de 100% staat, geeft dit aan dat de meest recente dieptepunten zeer recent zijn bereikt, wat op zijn beurt de kracht van deze neerwaartse trend onderstreept.

Is het mogelijk voor FLOKI om te herstellen? 

Ook al zijn de bearish signalen en de recente daling in de koers van 28% negatief, zijn er wel nog ander redenen die hoop geven voor een eventueel herstel van de Floki Inu token. Volgens technische analisten kan de koers van FLOKI in 2024 nog gaan stijgen tot $0.00089, met dank aan de stijgende populariteit van de coin in combinatie met de sterke, hechte gemeenschap van het project. 

Al eerder in het afgelopen jaar heeft FLOKI een enorme stijging van 671% laten zien, wat duidelijk maakt dat de coin in staat is tot grote stijgingen in de koers wanneer de marktomstandigheden gunstig zijn. Er is dus zeker geld te verdienen met de cryptomunt. 

Daarbij moeten we er aan denken dat het project constant in ontwikkeling is, wat betekent dat het mogelijk is voor de coin om in de toekomst nieuwe investeerders aan te trekken, waardoor de coin zal gaan stijgen.

Nieuwe meme coins als alternatief

Gelukkig zijn er nog genoeg andere meme coins die kunnen dienen als alternatief voor FLOKI. Laten we even kijken naar de drie coins die wij je aanraden.

PlayDoge

PlayDoge is een unieke coin die je mee terugneemt naar de 90 ‘s. Dit project geeft je de kans om je eigen Doge op te voeden in de oude Tamagotchi stijl. Je kunt hem voeden en minigames met hem spelen om $PLAY tokens te verdienen, waarmee je op een leaderboard komt te staan. Hoe hoger je komt te staan, des te hoger de stakingrewards worden. Wanneer je hem echter niet goed verzorgt, kan hij komen te overlijden. 

Tijdens de presale van het project is al meer dan $ 3 miljoen opgehaald, dus er is duidelijk veel interesse in dit project. De token wordt dan ook gezien als grote concurrentie voor andere meme coins zoals DogeCoin. 

Nu naar PlayDoge 

Base Dawgz

Base Dawgz is nog maar net nieuw, maar de cryptowereld is al groot fan geworden van deze coin. De coin is, zoals de naam al doet vermoeden, gebouwd op de base blockchain, maar ook beschikbaar op vier ander blockchains.

Door deze multichain mogelijkheden is de coin erg geliefd, want dit zorgt er voor dat het verhandelen van de coin een stuk eenvoudiger gaat. Je kunt dit nu doen op: Ethereum, Solana, Binance Smart Chain en Avalanche.

De tokens zijn te verkrijgen in de huidige presale, maar je kunt ze ook verdienen door content over de coin te maken en plaatsen op sociale media. Hiermee verdien je punten, die je later kunt inruilen voor $DAWGZ.

Nu naar Base Dawgz

WienerAI

Deze coin heeft er voor gekozen om eens wat anders te kiezen als mascotte dan de veelgebruikte Doge. Ze hebben namelijk gekozen voor een lieve teckel, maar dat is niet alles wat dit project bijzonder maakt. WienerAI combineert namelijk AI met crypto.

Het project wil graag dat je AI gaat zien als meer dan alleen een tool, maar als een vriend die je helpt bij je taken. Denk aan Clippy van vroeger, maar dan crypto. 

De token is gebouwd op de Ethereum blockchain en daarom een ERC-20 token. In totaal zijn er 69 miljard tokens, waarvan 40% wordt gebruikt voor de presale. De overige tokens worden gebruikt voor de staking beloningen, wat betekent dat je een passief inkomen kunt generen met deze lieve teckel. Wacht dus niet te lang en begin gelijk met profiteren van deze crypto! 

Nu naar WienerAI

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!