Ethereum is een “onstopbare kracht”, aldus crypto-vermogensbeheerder

Een recent bericht van crypto-vermogensbeheerder Bitwise stelt dat Ethereum (ETH) een “onstopbare kracht” is die de efficiëntie van het traditionele financiële systeem enorm verbetert.

Volgens Bitwise, dat sinds maart al meer dan $2 miljard aan activa onder beheer van zijn spot Bitcoin ETF beheert, is Ethereum superieur aan TradFi als het gaat om overboekingen, internationale opnames en transacties. Het beschrijft het als volgt:

“Ethereum verlaagt transactiekosten met ordes van grootte. Ethereum is een kostenverbetering van 10x (of meer) ten opzichte van de bestaande financiële rails. Historisch gezien is technologie die ergens tien keer beter in is, een niet te stoppen kracht.”

Bitwise vergelijkt ook de inkomsten van Ethereum met die van grote publieke bedrijven, en merkt op dat het beste smart contractplatform al grotere aantallen binnenhaalt dan Robinhood, Etsy of Moderna. Het gaat verder met:

“Crypto-applicaties gebouwd op Ethereum produceren vergelijkbare inkomsten als een selectie van overheidsbedrijven. Deze toepassingen zijn een bewijs van de veerkracht, creativiteit en visie van de wereldwijde crypto-industrie, en herinneren eraan dat crypto snel een cruciaal onderdeel van het dagelijks leven aan het worden is.”

In een nieuwe memo zegt Matt Hougan, CEO van Bitwise, dat crypto de afgelopen jaren met succes “politieke macht” heeft opgebouwd, waaronder een van de beste politieke actiecomités in D.C. Hij zegt dat als iedereen de betekenis van de recente verschuiving in Washington echt zou begrijpen, de cryptomarkten al een recordhoogte zouden hebben bereikt. Hij geeft het volgende aan:

“Ik ben de afgelopen weken onderweg geweest om te spreken op conferenties en hoe ik het ook probeer, het lukt me niet om dit verhaal bij de mensen te laten resoneren. Ik praat over de stemmen, en het anti-crypto-leger van Warren, en de verrassende vooruitgang op het gebied van Ethereum ETF’s, en de ogen van mensen worden glazig.

Het verhaal is te complex en de impact te ver weg. Er is immers nog geen daadwerkelijk beleid veranderd in Washington. Er werd een veto uitgesproken over de intrekking van SAB 121; Het is onwaarschijnlijk dat FIT21 vóór de verkiezingen door de Senaat zal komen; en de Ethereum ETF’s zijn nog niet daadwerkelijk gelanceerd.

Het tij is veranderd, maar het water is nog niet binnengekomen. Maak me wakker als de actie plaatsvindt. Maar het punt is: als mensen de gevolgen van de verschuiving in D.C. zouden begrijpen, zou de cryptomarkt een nieuwe all-time high bereiken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!