Binance Labs kondigt investering aan in nieuw, op AI-gebaseerd, Layer 2-project

De durfkapitaal- en incubatieafdeling van ‘s werelds grootste cryptocurrency-beurs heeft een nieuwe investering aangekondigd in een nieuw Layer 2 (L2)-netwerk met AI-gebaseerde beveiliging op ‘sequencerniveau’, genaamd Zircuit.

Volgens de aankondiging van Binance Labs combineert de L2 van Zircuit rollup-infrastructuurtechnologie met zero-knowledge proofs, met als doel snelle, goedkope en Ethereum Virtual Machine (EVM)-compatibele transacties te creëren. De mede-oprichter van het project, Martin Derka, beschrijft het als volgt:

“Zircuit is ontstaan ​​uit baanbrekend schaal- en beveiligingsonderzoek. We innoveren bovenop een diepgaande technische basis en maken Ethereum veiliger voor de volgende miljard gebruikers. We zijn blij dat Binance Labs zich bij deze reis aansluit.”

De architectuur van het netwerk is erop gericht circuits te doorbreken en bewijzen te consolideren met als doel verbeterde efficiëntie en lagere bedrijfskosten.

Volgens de aankondiging heeft het ‘Build to Earn’-programma van Zircuit meer dan 1.100 aanvragen beoordeeld en beschikt het over toonaangevende lanceringspartners in de sector. Het netwerk beschikt al over meer dan $3,5 miljard aan activa, nu de lancering van het mainnet in de komende maanden nadert.

In reactie op het nieuws had Yi He, mede-oprichter van Binance en hoofd van Binance Labs, het volgende te zeggen:

“Bij Binance Labs ondersteunen we projecten die innoveren in Web3 en de blockchain-industrie versnellen. Door de integratie van beveiliging op sequencerniveau biedt Zircuit een veiligere L2-oplossing en we kijken ernaar uit om deze verder te zien groeien en ontwikkelen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!