Bitcoin prijsactie ziet er zwak uit – Wat kunnen we verwachten?

Allereerst willen we Fortune favours the Brave bedanken voor deze Bitcoin analyse. Vergeet hen niet op Discord te volgen door hier te klikken of volg hen op X door hier te drukken!

Bitcoin is momenteel nog steeds aan het sudderen na de harde drop van vorige week. De prijsactie ziet er wat zwak uit, maar statistisch gezien is maandag de beste dag voor BTC. Als we een opwaartse beweging willen zien, dan is vandaag de dag ervoor. Ik denk dat we pas een significante beweging gaan zien wanneer de Amerikaanse beurs opengaat.

Als de huidige support niet wordt gehouden, kunnen we terugvallen naar support 1. Daar ligt een enorme hoeveelheid vraag, dus ik verwacht niet dat we daar in één keer doorheen gaan. Een bounce of een recovery is waarschijnlijker.

Economische data

Deze week staat in het teken van belangrijke economische data die grote invloed kunnen hebben op de markt.

Woensdag – Inflatiecijfers:

  • We krijgen nieuwe inflatiedata, die momenteel op 3.4% staat. De verwachting is dat dit percentage gelijk blijft.
  • Mocht de inflatie hoger uitvallen dan verwacht, dan verwacht ik een stevige daling van de markt. Het is cruciaal dat deze plank niet wordt misgeslagen, omdat veel altcoins op cruciale support zitten. Het verlies van de bull market support band zou een somber vooruitzicht betekenen voor de komende maanden en de cyclus verlengen.
  • Aan de andere kant, als de data in ons voordeel uitvalt, verwacht ik een sterke bounce in de markt. Zoals eerder laten zien, herhalen we de vorige cyclus (Total3), met nu precies de laatste diepe dip richting de bull market support band. Positieve data kan de katalysator zijn voor de bounce die we nodig hebben.  

Woensdag – FOMC Funds Rate:

  • Ik verwacht hier niet veel van, aangezien de kans 98% is dat de rente gepauzeerd blijft. De persconferentie van J.Powell daarna zal echter bepalend zijn voor de marktbeweging op dat moment.

Donderdag – Core PPI en US PPI Cijfers:

  • Beide kunnen positief uitpakken, omdat betere cijfers worden verwacht dan de vorige keer.
  • Daarnaast krijgen we nieuwe US Unemployment Claims. De vorige keer waren dit 229K en nu wordt 222K verwacht. Ook dit kan positief uitpakken.

Conclusie

Deze week is cruciaal voor de markt. Veel altcoins bevinden zich op belangrijke supportniveaus; een slechte lezing van de economische data kan ons richting ‘goblin town’ sturen (naar beneden), terwijl positieve data de markt flink kan laten stijgen. Als de inflatiecijfers gelijk blijven (3.4%), verwacht ik een non-event en zullen alle ogen gericht zijn op de FOMC-meeting en de cijfers van donderdag.

We staan voor een beslissingsweek die de komende maanden kan bepalen. Het is een do or die moment voor Bitcoin en de cryptomarkt als geheel.

Disclaimer: De analyses hierboven zijn gebaseerd op technische patronen en trends in de cryptomarkt. Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat deze informatie niet bedoeld is als financieel advies. Cryptocurrency-investeringen brengen inherent risico’s met zich mee en zijn onderhevig aan volatiliteit. Voor het nemen van investeringsbeslissingen wordt aangeraden eigen onderzoek te doen, financieel advies in te winnen en alleen te investeren wat men zich kan veroorloven te verliezen.

Wil je vaker van dit soort updates ontvangen? Join dan de Discord via deze link en ontvang een week gratis! Ben je geïnteresseerd in een week gratis stuur (Santino) dan even een bericht in de Discord.

Waarom bij ons aansluiten?

📈 Actuele Marktanalyses: Van technische analyses tot fundamentele inzichten – we bieden diepgaande analyses om je te helpen beter te begrijpen wat er speelt in de crypto-markten.

💬 Interactieve Discussies: Stel vragen, deel je ideeën en leer van anderen in onze levendige discussies en Q&A-sessies.

🚀 Kansrijke Ontwikkelingen: Ontdek nieuwe altcoins, identificeer opkomende trends en vind potentiële winstgevende kansen.

📚 Educatieve Inhoud: Leer van educatieve bronnen, video-updates en begeleiding van ervaren leden om je crypto-kennis en handelsvaardigheden te verbeteren.

Ons doel is om een gemeenschap te creëren die gedreven wordt door het verlangen om te leren, te groeien en te slagen in de altijd veranderende wereld van crypto.

Sluit je vandaag nog aan bij Fortune Favors the Brave en begin je reis naar het vergroten van je crypto-winsten en het verfijnen van je handelsstrategieën. Samen verkennen we de kansen in de crypto-wereld en bouwen we aan een sterke, winstgevende toekomst. We zien je graag in onze community of volg ons op X door hier te drukken!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!