Ethereum-oprichter Vitalik Buterin bekritiseert meme coins van beroemdheden

Medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft sterke kritiek geuit op de recente stijging van het aantal meme coins van beroemdheden. In een tweet uitte hij zijn ontevredenheid over deze munten, die volgens hem geen publiek doel nastreven en geen lange levensduur hebben.

Verschillende beroemdheden hebben de afgelopen weken meme coins gelanceerd om te profiteren van de crypto-hype rond deze activa. Denk hierbij aan beroemdheden zoals Olympiër en mediapersoonlijkheid Caitlyn Jenner, de Amerikaanse rappers Rich The Kid en Iggy Azalea, en de Nigeriaanse muzikant Davido.

Chris Burniske, medeoprichter van durfkapitaalbedrijf Placeholder, suggereerde dat als de in Solana gevestigde Mother Iggy (MOTHER) meme coin, verbonden met de Australische rapper en model Iggy Azalea, zou doorbreken in duurzame waardecreatie, dit de “moeder van deze wereldcyclus’s experimenten met beroemdheden” zou zijn.

“Ik voel me tot nu toe behoorlijk ongelukkig over ‘de experimenten met beroemdheden in deze cyclus’,” zei Vitalik Buterin als reactie. “Financialisering als middel om een ​​doel te bereiken kan ik respecteren als het doel waardig is (gezondheidszorg, open source software, kunst, enz.). Financialisering *als eindproduct*,” voegde hij eraan toe, gevolgd door een brakende emoji.

Waar sommige marktdeelnemers flinke bedragen hebben verdiend met de lancering van deze meme coins, hebben veel gebruikers ook flinke verliezen geleden doordat hun investeringen binnen een paar uur na aankoop crashten.

Veel handelaren die bijvoorbeeld investeerden in de munt van de Nigeriaanse muzikant Davido DAVIDO, bleven in het rood staan ​​nadat de muzikant $474.000 had uitbetaald door zijn tokens minder dan 24 uur na de lancering te dumpen.

Jenner’s creatie, JENNER, werd opgemerkt door een handelaar die eerder enorme winsten had gemaakt door 2.620 SOL om te zetten in 21.159 SOL (ter waarde van ongeveer $3,7 miljoen) door het verhandelen van het op Solana gebaseerde Book of Memes-token.

Echter, werd zijn opgebouwde fortuin zwaar getroffen door het verhandelen van JENNER. Dit gebeurde nadat hij 1.208 SOL in JENNER had geïnvesteerd en slechts 423 SOL terugkreeg. Dit resulteerde in een verlies van 785 SOL, wat overeenkomt met ongeveer $133,4K.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!