Maakt Bitcoin zich klaar om $74.000 opnieuw te doorbreken?

Momenteel toont de Bitcoin koers veerkracht, gezien het op dit moment verkoopdruk ondervindt en stuitert op het 20-daagse voortschrijdend gemiddelde, zoals blijkt uit de dagelijkse grafiek. Nu BTC boven de $69.000 zweeft, lijkt het erop dat de bulls zich voorbereiden op een volgende stijging in de komende dagen. Laten we echter naar on-chain data kijken om erachter te komen of deze verwachting gegrond is.

Speculanten zijn terug, zal Bitcoin echter verder stijgen?

Voorlopig heeft BTC een sterke afwijzing van $72.000. Als dit niveau echter wordt doorbroken, zou de munt gemakkelijk de hoogste niveaus ooit kunnen doorbreken en in het tweede kwartaal van 2024 naar nieuw terrein kunnen gaan.

Onder verwijzing naar de ontwikkelingen in de keten voorspelt een analist dat de munt de komende dagen hogere hoogtepunten zou kunnen bereiken. De analist wees op het gedrag van BTC-houders op de korte termijn en merkte op dat hun gedrag erop zou kunnen wijzen dat er nog meer gaat komen. Hij gaf het volgende aan:

“Wanneer de gerealiseerde marktkapitalisatie van investeerders die Bitcoin voor een maand of minder aanhouden begint te stijgen, kan dit erop duiden dat nieuwe investeerders de markt betreden.”

Tot nu toe is de gerealiseerde marktkapitalisatie voor beleggers die Bitcoin voor een maand of minder aanhouden in een stroomversnelling gekomen en gestegen. Historisch gezien zou een stijging van deze maatstaf, zoals in 2020, een signaal kunnen zijn dat de markt zich voorbereidt op een hogere koers, gedreven door een instroom van vers kapitaal.

Nieuwe investeerders ‘waarschijnlijk’ niet klaar om te verkopen

Meestal wordt de gerealiseerde marktkapitalisatie gebruikt om het sentiment te peilen. Het meet de waarde van BTC in omloop op basis van de aanschafprijs. In het bovenstaande geval stijgt de gerealiseerde marktkapitalisatie van alle BTC die in minder dan een maand zijn verworven, wat erop wijst dat meer mensen kopen, vol vertrouwen in wat ons te wachten staat.

Terwijl kortetermijnbezitters verdubbelen, laten andere cijfers zien dat hun gerealiseerde winst met 32% daalt. Deze daling geeft aan dat de houders niet overhaast zijn om winsten te verzilveren door tegen lopende prijzen te verkopen.

In plaats daarvan zijn ze klaar voor HODL, waarbij ze anticiperen op verdere prijsstijgingen in de toekomst. Dit bullish sentiment wijst op een verbeterend marktsentiment, wat de positieve vooruitzichten versterkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!