Bitcoin prijs zit vast in een range – Wat zijn de volgende stappen?

Allereerst willen we Daan618 bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hem niet op Twitter te volgen via: www.twitter.com/daan618crypto.

Vandaag zullen we weer de Bitcoin koers onder de loep nemen. We zullen deze analyse afsluiten met onze verwachting voor de short-term. Dit zijn uiteraard géén buy of sell signals en niets hier is financieel advies.

12-uur-grafiek (BTC/USDT):

Laten we uitgezoomd starten. We zien dat we in een zeer nette range bewegen tussen de $60.000 en de $70.000 en hebben een tijdje terug een typische fake-out gehad richting de $55k, wat de fib 0.786 support was. Na deze fake-out zijn we netjes binnen de range en de EMA-200 geland en hebben we de ATH zone getest, echter vooralsnog zonder succes.

Wanneer we naar de recente price-action kijken, zien we dat we nogmaals de fib 0.382 zone hebben genaderd en net erboven een higher-low hebben gemaakt. Opvallend is dat dit precies in de zone is waar het volume-profiel sterk is, wat succesvol als support heeft gediend. De afgelopen 3 candles op de 12-uur-grafiek zijn immers groen en met toenemende volume. Belangrijke support-zones die we hier in de gaten houden zijn de fib 0.618 en de EMA-200.

4-uur-grafiek (BTC/USDT):

Ingezoomd hebben we een mooie fibonacci.extension te pakken gekregen met als potentieel target de fib 1.618 (de $75.000-zone). Wat hier belangrijk is, is de EMA-200 die als support en resistance dient. Wat verder op de 4-uur-grafiek opvalt is dat er de afgelopen dagen (het is weekend dus niet zo gek) wel erg weinig volume is en dus dat de 3 bullish candles waar we het hierboven over hadden niet heel betrouwbaar zijn wat betreft het aangeven van een volgende move.

Op de 4-uur-grafiek lijkt de fib 1.0 ($69.000-zone) een key-resistance die we moeten doorbreken en de fib 0.5/EMA-200 ($65.000-zone) een belangrijk support-zone die we moeten houden. 

Voorspelling komende tijd

Wanneer we beiden charts naast elkaar leggen en een overweging maken denk ik toch dat we eerste de fib 0.382 (van de 12-uur-grafiek) nogmaals even goed zullen testen! Dat is de zone tussen de $65.000 en $66.000. Zodra dit is gebeurd verwacht ik weer een mooie impuls omhoog richting de fib 1.618 (van de 4-uur-grafiek), wat de $75.000-zone is. Ook verwacht ik dat het geld langzaam maar zeker richting the altcoins zal stromen!

Wil je meer analyses en voorspellingen? Check dan ook Daan’s Telegram kanaal via https://t.me/Daan618tradingroom. Daan’s uitzonderlijke trackrecord is tevens te bekijken via: www.tinyurl.com/daan618results.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!