Hacker steelt 91 miljoen aan Based Doge (BOGE)

Memecoin-protocol Based Doge (BOGE), opererend op de Base-blockchain, heeft op het socialmediaplatform X bekendgemaakt dat het op 27 mei is gehackt. BOGE benadrukte dat het dezelfde aanval betrof als die op Normie. Dit impliceert dat de aanvaller misbruik maakte van een kwetsbaarheid die vergelijkbaar is met de kwetsbaarheid die de recente Normie-exploit veroorzaakte.

Bij de Normie-aanval op 26 mei kon de hacker nieuwe tokens creëren door een fout in de functie ‘get_premarket_user’. Deze functie stelde de aanvaller in staat om nieuwe tokens te minten en vervolgens te verkopen, wat leidde tot een forse daling van de prijs.

“Het spijt ons u te moeten mededelen dat BOGE onlangs is gecompromitteerd door een hackincident (hetzelfde als Normie). We willen u echter verzekeren dat ons team zich volledig inzet voor het succes van het project en voor uw voortdurende vertrouwen en steun.”

Based Doge is een memecoinproject geïnspireerd op de Dogecoin-meme. Het heeft een Web3-videogame uitgebracht genaamd ‘FlappyBoge’ en plant de lancering van een non-fungibele token-collectie.

Volgens de post zal het team een snapshot maken van de wallets van BOGE-investeerders, zodat alle slachtoffers van de aanval gecompenseerd kunnen worden. Vervolgens zal het team zich voorbereiden om het project opnieuw te lanceren en blijft het werken om het gestelde doel van een marktkapitalisatie tussen $2,5 miljoen en $3 miljoen bij de herlancering te bereiken.

Uit blockchain-gegevens blijkt dat op 27 mei om 17:48 uur UTC een account met 0xbA2b…26Ba0C meer dan 120 transacties op Base heeft geïnitieerd. Elke transactie resulteerde in de overboeking van honderdduizenden BOGE’s naar de portefeuille van de hacker, wat een totaal van ongeveer 91,4 miljoen BOGE opleverde.

Na ontvangst vaan de 91,4 miljoen BOGE ruilde de hacker deze onmiddellijk voor 4,47 Ethereum wat neerkomt op ongeveer $16.926 dollar.

Hoewel het door de aanvaller gewonnen bedrag klein was, was de impact op de prijs van BOGE veel groter. Voor de aanval bedroeg de prijs van BOGE $0,002983 volgens CoinMarketCap. De aanval zorgde voor een flinke daling van de tokenprijs, waardoor de prijs met meer dan 90% daalde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!