De ultieme gids: Verdien veel geld met crypto, zelfs als je niet durft te investeren

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Veel geld verdienen met crypto kan ook als je niet durft te investeren of hier geen ervaring mee hebt. Cryptocurrencies bieden namelijk ontzettend veel kansen. Niet alleen voor mensen die willen investeren met eigen geld, maar ook voor degenen die géén geld willen inleggen. Wij geven 10 manieren om te investeren in crypto mét en zonder investering.  

Investeren in crypto met een financiële inleg

1. Cryptocurrencies kopen

Als je wilt investeren in crypto, is het mogelijk om direct cryptocurrencies te kopen. Zoals Bitcoin of Ethereum bijvoorbeeld. Je kunt de bekende crypto munten kopen, of investeren in tokens die minder bekend zijn, zoals meme coins. Deze tokens kunnen ontzettend snel in waarde stijgen. Daardoor kun je in korte tijd relatief veel financiële groei creëren. Op social media platform Twitter kun je makkelijk ontdekken welke tokens trending zijn of juist worden. 

Natuurlijk brengen ook deze investeringen risico’s met zich mee. Je kunt je inleg verliezen, maar ook flink laten groeien. Sommige tokens of crypto kunnen in no-time tot wel duizend keer meer waard worden. Uiteraard is het belangrijk om vooraf onderzoek te doen als je wilt investeren in markttrends. Dit kun je doen via gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen. Zoals Binance (CEX) en Uniswap (DEX) bijvoorbeeld. Zo weet je namelijk zeker dat je een gevarieerd en stabiel portfolio voor jezelf kunt opbouwen. Hoewel dit geen advies is, is het altijd van belang dat je alleen investeert met geld dat je niet direct nodig hebt.    

2. Investeren in crypto via ICO 

ICO staat voor Initial Coin Offerings. Door hier gebruik van te maken, kun je investeren in digitale munten, voordat ze worden aangeboden aan het publiek. Hoewel de winsten behoorlijk kunnen zijn, kleeft er wel een groter risico aan Initial Coin Offerings of ICO. Je kunt namelijk vooraf niet weten of de munt waarin je investeert ook succesvol kan zijn.  

3. Gebruikmaken van technieken als Yield Farming en Liquidity Mining 

Wil je liever investeren in cryptocurrencies door gebruik te maken van geavanceerde technieken? Dan zijn Yield Farming en Liquidity Mining het overwegen waard. Je kunt cryptocurrencies uitlenen of bijdragen aan een zogenaamd liquiditeitsplan. Door dat te doen kun je beloningen verdienen. Hoewel deze investeringstechnieken voor digitale munten veel winst kunnen opleveren, is een actieve benadering wel één van de vereisten. 

4. Geld inleggen in crypto funds of een index 

Zou je graag wat eigen geld willen investeren in crypto, maar heb je geen tijd om jezelf dagelijks op de hoogte te houden van de ontwikkelingen op de markt?  Dan is geld inleggen in een fund of index misschien een interessante optie voor jou. De risico’s kun je op deze manier heel mooi spreiden, zonder dat je te veel tijd kwijt bent aan het managen. De zogenaamd crypto funds beheren daarbij een heel veelzijdig portfolio van assets. 

5. Investeren in blockchain startups 

Heb je veel eigen vermogen? Dat kun je ook investeren in bedrijven of startups die bezig zijn met het ontwikkelen van een blockchain technologie. Hiervoor heb je wel een behoorlijk vermogen nodig én een lange adem. Het gaat namelijk om een lange termijn investering. 

Anderzijds kan deze vorm van investeren heel waardevol zijn. Bijvoorbeeld als het bedrijf op de lange termijn successen behaalt. 

Investeren in crypto zonder financiële inleg 

1. Investeren in crypto faucets 

Je kunt ook zonder eigen geld investeren in crypto met crypto faucets. Jij voert simpele opdrachten uit om een beloning te ontvangen. Hierbij kun je denken aan het bekijken van een video of een reclameboodschap. Als dank ontvang jij een klein deel van een munt. 

2. Beloningen verdienen door bugs op te sporen in crypto software 

Ben jij een echte bounty hunter? Dan kun je ook deelnemen aan zogenaamde bug bounty programma’s. Je ontvangt een beloning in de vorm van crypto door fouten of bugs te ontdekken in soft- of hardware die wordt gebruikt door websites of exchanges. 

3. Investeren zonder inleg met crypto airdrops 

Soms worden tokens kosteloos uitgedeeld. Dat gebeurt vaak ter promotie van een nieuwe crypto dienst of het lanceren van een nieuwe token. Dit worden ook wel crypto airdrops genoemd. Door deze airdrops in de gaten te houden, kun je investeren zonder dat je zelf geld hoeft in te leggen. Je hebt alleen een wallet adres nodig. Om in aanmerking te komen voor een beloning, moet je soms ook berichten delen via jouw social media kanaal. 

4. Jezelf als freelancer laten uitbetalen in crypto

Werk je als freelancer? Dan kun je jezelf ook laten uitbetalen in cryptocurrencies. Dit kun je het beste doen op platformen voor freelancers die crypto betalingen accepteren. 

5. Deelnemen aan competities 

Je kunt ook zonder financiële inleg investeren in crypto door deel te nemen aan wedstrijden. Er zijn diverse platformen en beurzen die zogenaamde cryptocurrency trading wedstrijden organiseren. Als je een prijs wint wordt je uitbetaalt in kleine hoeveelheden crypto. 

Investeren in crypto doe je veilig met een VPN

Of je nu met of zonder eigen geld wilt investeren in crypto, jouw online veiligheid is natuurlijk altijd belangrijk. Je wilt namelijk niet dat privacy gevoelige gegevens in handen vallen van cybercriminelen of hackers. Het is dus van belang dat gegevens versleuteld verzonden worden. Dat kan met een VPN of Virtual Private Network. Deze beveiligde netwerken zorgen ervoor dat jouw IP adres wordt afgeschermd. Ook kun je gebruikmaken van wereldwijde servers. Daardoor kun je ook investeren in crypto via exchanges die anders niet bereikbaar zouden zijn. Misschien omdat een platform of website een blokkade heeft voor jouw locatie. 

Hoe je ook wilt investeren, dit doe je pas écht slim door jouw online veiligheid te beschermen. Of je nu wilt investeren met of zonder de inzet van eigen financiële middelen. Met een VPN kun je de online risico’s in elk geval flink beperken. VPN Nederland biedt nu tijdelijk ook een gratis VPN dienst aan!

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!