Aptos (APT) bereikt record met 95,6 miljoen dagelijkse transacties

De Aptos-blockchain heeft een mijlpaal bereikt in haar geschiedenis door meer dan 95 miljoen transacties op een enkele dag te verwerken. Volgens gegevens van Artemis, een platform voor blockchainstatistieken, brak dit aantal op 24 mei een industrieel record voor layer-1-platforms (L1), aangedreven door het tap-to-earn spel Tapos, waarbij elke tik of klik als een transactie wordt geregistreerd.

95,6 miljoen transacties per dag op 24 mei

Steeds meer blockchains richten zich op het testen van hun schaalbaarheidsgrenzen. Aptos (APT), een blockchainproject, heeft onlangs een schaalbaarheidsmijlpaal bereikt door meer dan 95 miljoen dagelijkse transacties te verwerken. Volgens gegevens van Artemis, een terminal voor blockchainstatistieken, registreerde Aptos 95,6 miljoen transacties op 24 mei.

Het platform merkte op dat hiermee een industrieel record voor de meeste geregistreerde transacties door een L1-platform werd verbroken, waarbij het laatste record van SUI met meer dan 50% werd overtroffen. Echter, sommige gebruikers van X betwistten dit feit, door te stellen dat Hedera meer dan 250 miljoen transacties had geregistreerd op 13 december 2023.

De toename van transacties bij Aptos werd aangewakkerd door Tapos, een tik-om-te-verdienen spel waar gebruikers APT storten en tikken om een kat te kietelen. Elke tik wordt als een afzonderlijke transactie geregistreerd in het spel, waardoor het netwerk in real time belast wordt met deze kietelacties.

De lage kosten per transactie maken het mogelijk dit soort spellen te bouwen op Aptos. Elke tik (of kietel) werd geschat op een kosten van 0,000008 APT ($0,00007).

Tijdens een speciale campagne registreerde het spel meer dan 323 miljoen transacties van meer dan 63.000 unieke accounts. Spelers van Tapos werden beloond met HEART-tokens voor hun kietelacties. Sui, de blockchain die het vorige record hield, maakte ook gebruik van een spel genaamd SUI 8192 om 65,8 miljoen dagelijkse transacties te registreren in augustus 2023.

Deze effecten benadrukken het belang van spellen en beloningen als een hulpmiddel om gebruikers aan te trekken om stress test operaties te ondersteunen. Onlangs werd een soortgelijk initiatief voor een stress test gebruikt op het Sui-netwerk om een spam-token uit te geven, waarbij meer dan 41 miljoen dagelijkse transacties werden geregistreerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!