Populaire crypto meme’s crashen – Meme-seizoen voorbij of hebben deze opkomende crypto’s potentie te stijgen?

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Is het meme-seizoen alweer voorbij? In de afgelopen maanden kwamen de nodige memecoins op, die vroege investeerders beloonden met dikke winsten. Een grote crash lijkt nu echter aanstaande. Wat zijn de beste crypto met potentie nu we niet langer op de meest populaire crypto kunnen vertrouwen?

Enorme val voor GameStop en Bonk

Twee crypto memes die het niet goed gedaan hebben in de afgelopen week zijn Bonk en GameStop. Bonk was tijdens de bull run van Q4 2023 een van de best presterende tokens, wat ervoor zorgt dat de token nog steeds op een groei van 5739% vergeleken met een jaar geleden staat.

Echter lopen zowel de marketcap als de Bonk koers snel terug. In de afgelopen 14 dagen leverde de token ruim 10% van haar waarde in. Deze terugloop kan verklaard worden door het feit dat investeerders steeds meer op zoek zijn naar nieuwe crypto met potentie, iets wat deze verouderde crypto meme niet kan bieden.

Ook GameStop, een memecoin gebaseerd op de GameStop rally van 2021, levert flink in. Eerder deze week zat de token enorm in de lift, nadat Roaring Kitty, de leider van de GameStop rally, na lange tijd weer van zich liet horen op X. De waarde van de token steeg met 4.400%. Omdat er geen stevig fundament ligt achter deze token, daalde de koers van de opkomende crypto vervolgens sterk: binnen 24 uur ging maar liefst 46% van de waarde verloren.

Is het meme-seizoen voorbij?

Mogelijk zitten we aan het einde van een meme-seizoen. Memecoins presteren niet meer bovengemiddeld goed, terwijl de verwachtingen omtrent Bitcoin, mede dankzij de instroom bij ETF’s, bijzonder positief zijn.

De grootste crypto memes hebben een enorme community achter zich, en zullen dan ook zeker niet naar de $0,- gaan. Toch is het goed mogelijk dat de waarde van deze tokens achter zal blijven bij andere opkomende crypto’s.

Wat is de beste crypto met potentie?

Uiteraard staan crypto memes bekend om hun grote volatiliteit. Dit is dan ook een van de redenen dat deze investeringen zo populair zijn: potentiële winsten zijn groot, maar ook het verlies kan groot zijn.

Mede daarom lijkt het nu, voor investeerders die in een crypto meme willen stappen, verstandig om een blik te werpen op presale tokens. Deze crypto’s hebben als voordeel dat zij, zolang ze nog niet op de exchanges verschenen zijn, niet in waarde kunnen dalen. Tegelijkertijd zouden ze na de exchange listing wel enorm kunnen groeien.

Met het oog op het volgende meme-seizoen is het zeker de moeite waard om een blik te werpen op tokens als Dogeverse, Sealana en WienerAI.

Dogeverse – Multi-chain meme token

Veel BONK-investeerders zullen inmiddels al de overstap gemaakt hebben naar Dogeverse. Deze nieuwe token borduurt voor op de populaire Shiba Inu crypto meme, waar (naast BONK) ook Dogecoin en SHIB toe behoren.

Opvallend aan deze crypto met potentie is vooral het feit dat ze dankzij een groot aantal slimme portals, bridges en wormholes erin slaagt om een groot aantal meme crypto community’s met elkaar te verenigen. Dogeverse is onder meer beschikbaar op de chains van Ethereum, Avalanche, Polygon en Solana.

De EERSTE multi-chain Crypto (MEME) coin | UNIEK, MEME en onderscheidend! | Altcoin Review DOGEVERSE

Het gebruik van al deze chains zorgt voor bijzondere voordelen, zoals het gemak te kunnen handelen op jouw chain naar keuze waarmee je bovendien de transactiekosten kunt beperken.

Dit maakt de token niet alleen interessant voor liefhebbers van crypto memes, maar ook voor whales en institutionele investeerders betekent deze functionaliteit een uitkomst. Het is dan ook niet zo gek dat Dogeverse in de presale al meer dan $15 miljoen heeft weten op te halen.

Wil jij ook nog toeslaan voordat de exchange listing een feit is? Zorg dan dat je er op tijd bij bent, want op is op.

> Nu naar Dogeverse! <

Sealana – Aansprekende crypto meme

Crypto meme ‘degens’ met zelfspot kunnen terecht bij Sealana. Deze community token legt de focus op lollige aspecten uit de popcultuur, waarbij met name verwijzingen naar South Park regelmatig voorbij komen.

De mascotte van Sealana is een mollige zeehond, die zijn dagen verkwist met het eten van chips en tonijn uit blik. Zijn ‘beroep’? Hele dagen online speuren naar de nieuwste Solana memecoins. Zaken als opruimen of persoonlijke hygiëne zijn aan Sealana niet besteed.

Sealana investeerders kunnen deze vette knipoog naar de eigen cultuur waarderen, zo blijkt althans uit de goedlopende presale. In slechts enkele weken tijd kon $2 miljoen opgehaald worden.

FOMO begint te groeien, nu steeds meer investeerders in willen stappen. In het volgende meme-seizoen zou Sealana weleens een van de grote uitblinkers kunnen zijn.

> Nu naar Sealana! <

WienerAI – Meer dan een crypto meme

Achter het pluizige vachtje en de lieve ogen van de WienerAI mascotte gaat meer schuil dan alleen een crypto meme: $WAI heeft de potentie om een van de meest populaire crypto van dit jaar te worden.

Het team achter WienerAI heeft het plan opgevat om een ijzersterke AI Interface te implementeren op het netwerk, dat aan de hand van duizenden datapunten real-time koersverwachtingen kan doorgeven. Zo mis je middels deze trading signals nooit meer een kans of waarschuwing.

Daarnaast zal WienerAI beschikken over de ‘Sausage Swap’ waar je zonder commissies en trading fees tokens kunt wisselen. Bovendien ben je dankzij het gebruik van het $WAI ecosysteem beschermd tegen MEV bots.

Ook investeren in WAI? Zorg dat je er op tijd bij bent in de presale. In korte tijd kon al meer dan $2,3 miljoen opgehaald worden. In elke nieuwe fase van de presale stijgt de prijs een beetje. Je kunt de token dus beter vandaag kopen dan morgen.

> Nu naar WienerAI! <

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!