Binance waarschuwt voor altcoins met de volgende kenmerken

Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, spreekt zich uit tegen de trend van nieuwe altcoins met een lage float en hoge volledig verwaterde waarderingen (FDV’s). De beurs schreef ook een volledig rapport over het onderwerp genaamd “Low Float & High FDV: How Did We Get Here?”

Float verwijst naar het aantal circulerende tokens, terwijl de FDV verwijst naar de marktkapitalisatie als rekening wordt gehouden met 100% van het maximale aanbod aan tokens.

De combinatie van een lage float en een hoge FDV kan in de toekomst resulteren in een te hoge verkoopdruk en daarom ongunstig zijn voor particuliere beleggers. De beurs beschrijft het als volgt:

“De afgelopen maanden hebben we een trend waargenomen waarbij tokens tegen hoge waarderingen worden gelanceerd met lage initiële circulerende voorraden…

Om een gezonde industrie te bevorderen met een verscheidenheid aan marktdeelnemers, inclusief projecten met lagere tot gemiddelde waarderingen, neemt Binance het voortouw om kleine tot middelgrote projecten aan te gaan…

Het lanceren van tokens met een hoge, volledig verwaterde waardering en een laag circulerend aanbod kan resulteren in verwateringen door toekomstige ontgrendelingen, wat verkoopdruk op tokens kan uitoefenen. Een dergelijke marktstructuur kan ongunstig zijn voor particuliere beleggers en loyale leden van de gemeenschap van het project. We zijn vastbesloten deze trend een nieuwe vorm te geven en een meer diverse marktomgeving voor onze gebruikers en alle marktdeelnemers te bevorderen.”

Als reactie op de kwestie zegt Binance dat het een oproep doet voor “kleine tot middelgrote waarderingen ten opzichte van concurrenten in hun respectievelijke sectoren” om een mogelijke notering op de beurs aan te vragen.

Projecten uit elke sector zijn welkom om zich aan te melden, maar er moet een aanzienlijke tokentoewijzing gereserveerd zijn voor communitygebruikers, een “gematigde” token float tijdens tokengeneratie-evenementen en kleinere toewijzingen aan niet-communitygebruikers. Het gaat verder met:

“Het actief ondersteunen van kleine tot middelgrote kapitalisatieprojecten is een van onze benaderingen om enkele van de risico’s die we in bepaalde aspecten van de markt hebben waargenomen, te beperken. We nodigen alle in aanmerking komende projecten uit om een aanvraag in te dienen voor een notering bij Binance, omdat we er gezamenlijk naar streven een evenwichtiger en robuuster marktklimaat te bevorderen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!