Analist: Ethereum prijs zal binnenkort zijn dieptepunt bereiken

Cryptocurrency-analist Michael van de Poppe voorspelt dat Ethereum (ETH) binnenkort zijn dieptepunt bereikt, waarbij het aankomende nieuws over de Ethereum ETF mogelijk aanzienlijke marktbewegingen teweeg kan brengen.

Van de Poppe’s analyse wijst op een klassiek “verkoop het gerucht, koop het nieuws” scenario, wat kan leiden tot substantiële prijsschommelingen. Op het moment van schrijven is de prijs van Ethereum is $3.122,79, wat een stijging van 1,02% in de afgelopen 24 uur laat zien. De marktkapitalisatie bedraagt ongeveer $375,1 miljard.

Ethereum ETF-nieuws kan tot volatiliteit leiden

Van de Poppe verwacht dat het aanstaande Ethereum ETF-nieuws een aanzienlijke invloed op de markt zal hebben. Hij wijst op de “verkoop het gerucht, koop het nieuws”-strategie, waarbij investeerders activa verkopen op basis van geruchten en deze terugkopen zodra het nieuws daadwerkelijk naar buiten komt. Deze aanpak zorgt vaak voor sterke prijsschommelingen.

Van de Poppe’s prognose onderstreept de mogelijkheid dat Ethereum een aanzienlijke prijsstijging zal doormaken zodra het ETF-nieuws officieel wordt bekendgemaakt. Hoewel hij in mei zijn twijfels uitsprak over de goedkeuring van Ethereum ETF’s, suggereerde hij dat de SEC het goedkeuringsproces eerder zou uitstellen dan de aanvragen volledig af te wijzen. Deze vertraging kan de markt richting mogelijke goedkeuringen later in augustus sturen.

ETH-prijsstabiliteit wijst op mogelijk herstel

De technische analyse van de Ethereum-markt in de afgelopen 24 uur toont significante bewegingen in belangrijke indicatoren. De Alligator-indicator, met de kaak, tanden en lippen, bevindt zich respectievelijk op 3055,21, 3020,53 en 3013,32. Deze samenkomst van waarden wijst erop dat de markt een fase van trendvorming kan betreden, wat het einde van een consolidatieperiode en het begin van een nieuwe trend signaleert.

ethereum binance

Bovendien toont de Coppock-curve, die momenteel op -4,87 staat, een bearish momentum. Toch heeft de algemene trend sinds eind 2023 aanzienlijke stijgingen laten zien, wat de veerkracht van Ethereum onderstreept. Ondanks de bearish Coppock-curve, duiden de prijsstabiliteit en het positieve momentum van Ethereum op de mogelijkheid van een aanzienlijke prijsstijging zodra het ETF-nieuws wordt bevestigd.

Uit gegevens van Coinglass blijkt dat er aanzienlijke veranderingen zijn in de ETH-derivatenmarkt. Het totale volume is met 41,80% gedaald tot $15,20 miljard, terwijl het volume van opties met 51,55% is afgenomen tot $320,63 miljoen. Ondanks deze dalingen is de open interest met 1,28% gestegen tot $11,89 miljard en is de open interest in opties met 1,63% toegenomen tot $6,38 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!