Ethereum prijs naar $10.000 vóór eind 2024? Deze analist denkt van wel

De cryptocurrency-markt heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke opwaartse trend doorgemaakt, waarbij talloze munten naar hoogtepunten van meerdere weken zijn gestegen. Hoewel de Ethereum prijs nog niet getuige is geweest van een dergelijke stijging, behoort het ook tot de opmerkelijke winnaars.

De prijs overtrof gisteren de grens van $3.000, wat neerkomt op een stijging van 4% in 24 uur tijd. Als gevolg hiervan geloven talloze analisten dat dit wel eens het startpunt zou kunnen zijn van een bull run. Zo gaf de Nederlandse analist Michael van de Poppe onlangs aan dat ETH op weg is om een hoger ondersteuningsniveau te bereiken. “Over een paar weken zijn de goede tijden daar,” veronderstelde hij.

Een analist, bekend op X als CryptoYoddha, was echter nog optimistischer en voorzag tegen het einde van het jaar een prijsexplosie richting de mijlpaal van $10.000. Hij gaf het volgende aan:

“Ethereum bevindt zich in de eindfase van de correctie. Er is nog ongeveer 10% meer nodig, omdat we dan een hoger ondersteuningsniveau bereiken. Over een paar weken zijn de goede tijden daar.”

Tot slot betoogde de analist World of Charts dat ETH binnen een tijdsbestek van twaalf uur is begonnen met het doorbreken van de “falling wedge consolidatie”. Hij beschreef het als volgt:

“Eindelijk doorbraak van consolidatie met dalende wig op de 12-uursgrafiek. De trend is al aan de gang en verwacht een voortzetting richting $4500 in de komende weken.”

Enkele belangrijke factoren observeren

Een element dat aangeeft dat de waarde van ETH op de rand van een rally zou kunnen staan, is de Market Value to Realized Value (MVRV). Het helpt om te identificeren of het actief overgewaardeerd of ondergewaardeerd is. Een hoge ratio duidt op een markttop, terwijl een lage ratio op een goed koopmoment kan duiden. De MVRV heeft sinds medio maart een aanzienlijke achteruitgang doorgemaakt.

Een andere factor is de uitwisselingsnetflow van ETH, die de afgelopen maand overwegend negatief was (volgens de gegevens van CryptoQuant). De verschuiving van gecentraliseerde platforms naar methoden voor zelfbeheer wordt als bullish beschouwd, omdat dit de directe verkoopdruk vermindert.

Tot slot kan de prijs van ETH flink stijgen als er een spot Ethereum ETF in de Verenigde Staten wordt goedgekeurd. Een dergelijk groen licht kan echter ook leiden tot dezelfde onmiddellijke ‘sell-the-news’-gebeurtenis als na de goedkeuring van de BTC ETF in januari. Echter verwachten wij dat een mogelijke goedkeuring nog niet ingeprijsd is, wat de kans op een sell-the-news-event verkleint.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!