Robert Kiyosaki waarschuwt voor ineenstorting van de Amerikaanse dollar door BRICS Crypto

Robert Kiyosaki, bekend van het boek Rich Dad Poor Dad, heeft een alarmerende verklaring afgelegd over de mogelijke neergang van de Amerikaanse dollar als gevolg van de introductie van een door goud gedekte cryptocurrency door het BRICS economische blok. Kiyosaki schetst een toekomstbeeld waarin enorme hoeveelheden Amerikaanse dollars terugvloeien naar het land, wat kan leiden tot hyperinflatie en uiteindelijk het instorten van de Amerikaanse dollar.

Robert Kiyosaki over BRICS Crypto, Amerikaanse dollar

Robert Kiyosaki, de auteur van Rich Dad Poor Dad, heeft een dringende waarschuwing geuit met betrekking tot de BRICS Crypto en de Amerikaanse dollar. Hij maakt zich zorgen over de ontwikkeling van een door goud gedekte cryptocurrency door het economische blok BRICS. Rich Dad Poor Dad, oorspronkelijk gepubliceerd in 1997 en mede geschreven door Kiyosaki en Sharon Lechter, heeft meer dan zes jaar op de New York Times Best Seller-lijst gestaan. Het boek is vertaald in meer dan 51 talen en verkocht in meer dan 109 landen.

Op een zondag schreef Kiyosaki: “Ik ben momenteel in Zuid-Afrika, een land dat ik koester. Ik volg de geruchten over wat er zal gebeuren als de BRICS-landen, Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, BRICS crypto introduceren, mogelijk ondersteund door goud.” De gerenommeerde auteur voegde eraan toe:

“Als BRICS goud crypto plaatsvindt, zullen biljoenen aan nepgeld, fiat Amerikaanse dollars, terugstromen naar Amerika, wat hyperinflatie in Amerika zal veroorzaken en uiteindelijk de Amerikaanse dollar zal vernietigen.”

De gerenommeerde schrijver ging verder met zijn standaard aanbevelingen voor investeringen, waarbij hij adviseerde:

“Nu is het moment om echt goud, zilver en bitcoin te kopen, om uzelf te beschermen tegen de instorting van de Amerikaanse dollar.”

Vorig jaar ontstonden speculaties over de mogelijkheid dat de economische groep BRICS een gezamenlijke valuta zou invoeren, gedekt door goud. Hoewel aanvankelijk werd verwacht dat dit onderwerp ter sprake zou komen tijdens de top van BRICS-leiders in augustus, verschoof de focus naar het bevorderen van het gebruik van lokale valuta’s in handelsafrekeningen, met als doel de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen. Momenteel is de discussie over een gezamenlijke BRICS-valuta verminderd, waarbij voorspellingen wijzen op een langere tijdlijn voor de realisatie ervan.

Bovendien heeft de economische coalitie tijdens de leiders-top uitnodigingen uitgebreid naar vijf nieuwe landen. De nieuwe BRICS-leden zijn Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Iran, Egypte en Ethiopië.

Ondertussen blijft Kiyosaki consistent waarschuwen voor de neergang van de Amerikaanse dollar. In maart drong hij er bij investeerders op aan om hun dollars om te wisselen voor bitcoin, goud en zilver. Hij beschouwt BTC als het “perfecte bezit op het juiste moment.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!