Binance en KuCoin geregistreerd als VASP’s in India

Binance en KuCoin, twee cryptocurrency-beurzen, zijn succesvol geregistreerd bij de Financiële Inlichtingen Eenheid van India (FIU-IND) als Virtuele Activa Dienstverleners (VASP’s), heeft een hoge functionaris naar verluidt bevestigd. Beide beurzen waren eerder in India verboden vanwege schendingen van de anti-witwasregelgeving van het land.

KuCoin en Binance geregistreerd bij FIU India

De Financial Intelligence Unit – India (FIU-IND) heeft naar verluidt de offshore cryptocurrency-beurzen Binance en KuCoin goedgekeurd om in het land te opereren als Virtuele Activa Dienstverleners (VASP’s). FIU-IND directeur Vivek Aggarwal vertelde vrijdag aan verslaggevers:

“Dus KuCoin en Binance zijn geregistreerd bij FIU India … We hebben nu volledige zichtbaarheid van de transacties die we nodig hebben en het proces voor het indienen van een verdachte transactierapport (STR) zal binnenkort beginnen.”

Deze ontwikkeling volgde op de succesvolle oplossing van eerdere nalevingsproblemen door KuCoin, wat leidde tot het opleggen van een boete van Rs 35,5 lakh (ongeveer $43.000) en het opheffen van het verbod op hun website. Ondertussen worden de boetes voor Binance nog berekend na een tijdelijk verbod dat eerder dit jaar werd opgelegd vanwege regelgevende overtredingen. Eerder werd verwacht dat Binance na het betalen van een boete van $2 miljoen weer zou toetreden tot de Indiase cryptomarkt.

De Indiase regering gaf het Ministerie van Elektronica en Informatietechnologie in december vorig jaar de opdracht om toegang tot offshore cryptocurrency-beurzen die als illegaal binnen het land werden beschouwd, te blokkeren. De negen getroffen crypto-platforms omvatten Binance, KuCoin, Huobi, Kraken, en Bitfinex.

Aggarwal legde uit dat offshore cryptocurrency-beurzen niet verplicht zijn om aparte bedrijfsentiteiten in India op te richten. Echter, “er moet een hoofdcompliance-officer zijn die zich registreert bij FIU, India, en wiens adres en details beschikbaar zijn voor FIU voor interactie,” verduidelijkte hij. Momenteel houdt de FIU-IND toezicht op 47 entiteiten die betrokken zijn bij cryptocurrency-handel of -beheer in India.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!