De energie van de toekomst: hoe zonne-energie crypto doet herleven

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Het belang van cryptocurrency reikt tegenwoordig veel verder dan de online wereld. Zelfs op het vlak van duurzaamheid en zonne-energie heeft deze nieuwe vorm van online valuta invloed gekregen. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om cryptocurrencies te minen met behulp van groene energie via bijvoorbeeld zonnepanelen. De wisselwerking tussen zonne-energie en crypto lijkt misschien ingewikkeld, maar toch is die voor de hand liggender dan je zou denken. Hieronder lees je er meer over.

Waarom crypto minen met zonne-energie? 

Zoals gezegd kun je crypto minen met zonne-energie. Dat kan bijvoorbeeld al met kleine zonnepanelen die razend veel energie opwekken. Maar waarom is energie zo belangrijk voor het minen van cryptomunten? 

Als je crypto wilt minen en opslaan, gaat dat gepaard met complexe berekeningen om een cryptoblockchain te kunnen creëren. Het vastleggen van de transacties in de blockchain is een zeer energie-intensief proces. Zoveel zelfs, dat de bitcoinproductie net zoveel energie verbruikt als heel Australië!  

Om het blockchainproces milieuvriendelijker te laten verlopen en om het hoge energieverbruik aan te pakken, wordt er een beroep gedaan op zonne-energie. De negatieve impact op de cryptomijnbouw en het milieu wordt op die manier verkleind. Dat zorgt ervoor dat, wat volgens sommige critici een milieubelastende activiteit is, opeens een stuk groener wordt. 

Wat zijn de voordelen van zonne-energie voor de cryptowereld? 

Zonne-energie en de zonnepanelen hebben niet alleen een positieve invloed op de wereld en jouw portefeuille, maar ook op de cryptowereld. Omwille van de hernieuwbaarheid kan de zonne-energie eindeloos gebruikt worden, zeker omdat overtollige energie opgeslagen kan worden in batterijen. Die energie kan overal gewonnen worden en hoeft dus niet over lange afstanden getransporteerd te worden. 

Als die overvloedige schone energie op de juiste manier gebruikt wordt, kan elke mijnbouwoperatie van bijvoorbeeld bitcoin, ethereum en monero van de nodige energie voorzien worden.  

Het is wel belangrijk om te onthouden dat als je een cryptoblokchain van stroom wilt voorzien je 35 zonnepanelen van 400 W nodig hebt. Als je kleine zonnepanelen gebruikt met een lager vermogen, zal het aantal benodigde panelen stijgen. 

Dankzij de zonne-energie ben je als cryptomijner ook minder (en soms zelf volledig) afhankelijk van het elektriciteitsnet. Het risico op stroomuitval wordt verminderd waardoor je je mijnbouwactiviteit sneller en eenvoudiger kunt uitvoeren. De dalende invloed van externe verstoringen heeft er ook voor gezorgd dat nieuwe gebruikers op de cryptomarkt, vooral gebruikmaken van zonne-energie. 

Dit leidde onder meer tot het ontstaan van Solarcoin, de cryptocurrency die gecreëerd werd met als doel de overgang naar groenere energie te versnellen aan de hand van een stimuleringsprogramma. Er zullen in de toekomst waarschijnlijk soortgelijke projecten het levenslicht zien vanwege de hernieuwbare energiebronnen, groeiende aandacht voor duurzaamheid en stijgende investering in zonne-technologierelateerde projecten 

Wat heb je nodig om munten te kunnen minen met zonne-energie? 

Als je munten wilt minen met behulp van zonne-energie heb je een aantal zaken nodig. Deze zijn een zonnebatterijsysteem, cryptoblokchain en opslagsysteem. Je moet ervoor zorgen dat het zonnebatterijsysteem voldoende elektrische energie kan opwekken om de cryptoblokchain continu van stroom te kunnen voorzien. Het opslagsysteem komt dan weer goed van pas voor het opslaan van overtollige energie. 

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!