Populaire crypto memes PEPE, WIF en BONK stijgen explosief, terwijl nieuwe memecoin Dogeverse $10 miljoen binnenhaalt

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

De memecoin markt doet het erg goed in 2024 en ondanks de recente crypto crash, waar veel memecoins aanzienlijke verliezen leden, lijkt de memecoin hype recentelijk weer helemaal terug. 

Populaire crypto memes zoals PEPE, WIF en BONK wisten in enkele dagen explosief te stijgen. PEPE steeg over de afgelopen 7 dagen al meer dan 50% terwijl ook WIF al meer dan 30% steef en BONK zelfs meer dan 80%. 

Bonk vs Dogecoin Koers Grafiek – Bron: TradingView

Coinbase lanceert PEPE futures contracten – Start van nieuwe memecoin rally?

Pepe wist onlangs WIF voorbij te gaan op de ranking van grootste memecoins na een indrukwekkende stijging. Deze stijging kwam grotendeels voort uit de lancering van PEPE futures op Coinbase. 

Coinbase lanceerde na 5 dagen vertraging op 23 april eindelijk de Pepe Futures contracten. De reactie hierop was indrukwekkend, de PEPE koers wist in slechts enkele uren met meer dan 16% te stijgen.

De combinatie van de lancering van PEPE futures en de navolging op de Bitcoin halving hebben er nu voor gezorgd dat de crypto meme markt weer helemaal terug is. Ondanks dat Dogecoin en Shiba Inu op het moment achter lijken te lopen zijn er inmiddels al meer dan 6 memecoins die een market cap hebben bereikt van boven de $1 miljard. 

De totale market cap van de memecoin markt bevindt zich volgens CoinMarketCap nu op $56 miljard, met een handelsvolume van maar liefst $7,5 miljard. 

Verdere stijgingen voor de memecoin markt

Er zijn meerdere analisten die voorspellen dat SHIB, DOGE en WIF, samen met andere crypto memecoins in de nabije toekomst nog verder kunnen gaan stijgen tijdens een bull run. De verwachting is nog altijd dat er een grotere bull run plaats zal vinden vanwege de gevolgen van de Bitcoin halving die afgelopen zaterdag plaatsvond. 

Bij dit evenement worden de Bitcoin miners beloningen gehalveerd wat ervoor zorgt dat de instroom van nieuwe BTC tokens verkleind wordt. Historisch gezien heeft dit ervoor gezorgd dat er een grote opmars plaatsvindt binnen de gehele crypto markt. Een opmars die vaak een aantal weken of zelfs maanden op zich kan laten wachten. 

Tijdens de vorige Bitcoin halving in 2020 was DOGE bijvoorbeeld minder dan $0,01 waard. Een jaar na de halving wist de Dogecoin koers vervolgens te stijgen richting de $0,70. Met deze mogelijke stijgingen in het vooruitzicht zullen investeerders er goed aan doen om ook opkomende memecoins in de gaten te houden die nog veel grotere stijgingen kunnen realiseren in een aankomende bull run. 

Veel van deze veelbelovende memecoins zijn presale tokens of onlangs gelanceerde crypto memecoins. Deze tokens hebben namelijk nog een erg lage market cap en kunnen hierdoor makkelijk x100 gaan tijdens een bull markt. Veel investeerders zullen ervoor kiezen om hun portfolio te diversifiëren met dit soort tokens. Om die reden bespreken we hieronder een aantal van de meest populaire crypto tokens van dit moment. 

Dogeverse (DOGEVERSE) – Nieuw multiverse alternatief voor grootste memecoin van de wereld

Dogeverse is een nieuwe memecoin die onlangs de presale startte voor zijn native DOGEVERSE token. Deze token gaat een multi-chain alternatief vormen voor Dogecoin, de grootste memecoin van de wereld. Het team achter deze token realiseert dit door de DOGEVERSE token te ontwikkelen voor meerdere blockchains. Zo zal deze token onder andere ontwikkeld worden voor de Ethereum, Base, BNB, Solana, Polygon en Avalanche blockchains. Om deze reden noemt het ontwikkelingsteam de Dogeverse token een multi-verse alternatief voor Dogecoin. 

Gebruikers kunnen hierdoor ook profiteren van de beste voordelen en functies van deze blockchains, maar ook van goedkopere en snellere transacties door de verbeterde liquiditeit van het Dogeverse platform. Ook kunnen gebruikers de Dogeverse token staken in ruil voor aantrekkelijke beloningen, iets wat niet mogelijk is bij Dogecoin. 

Dogeverse heeft een totale token voorraad van 200 miljard tokens, 20 miljard van deze tokens zijn gereserveerd voor de staking beloningen van het platform. Daarnaast zijn er nog eens 30 miljard tokens gereserveerd voor de presale van het platform. Ondanks dat deze presale nog live is, kunnen gebruikers nu al beginnen met het staken van hun aangekochte tokens. 

De presale zelf heeft inmiddels al meer dan $10 miljoen opgehaald binnen korte tijd en werd daarmee al snel een groot succes. Het is nog maar eens een bevestiging dat investeerders geloven in de visie van dit project. Tokens kosten op dit moment $0,00301, maar dit is een prijs die blijft stijgen gedurende de verschillende fases van de presale. DOGEVERSE tokens zijn op dit moment te koop middels ETH, BNB, BASE, MATIC, AVAX, USDT en creditcard. 

Bezoek Dogeverse Presale

Slothana (SLOTH) – Nieuwe Solana memecoin met veel potentieel

Slothana is een nieuwe Solana memecoin die hoopt te kunnen profiteren van het succes van zijn voorgangers. Solana is recentelijk namelijk verantwoordelijk geweest voor vele succesvolle memecoins zoals WIF, BONK en BOME. Hierdoor komt de Solana blockchain steeds dichter in de buurt van de Ethereum blockchain, die voorheen alleenheerser was binnen de memecoin markt. Slothana staat nu klaar om optimaal gebruik te maken van het recente succes van de Solana blockchain. 

De token startte onlangs een presale die al snel een succes bleek. Dit kwam mede door de introductie van een uniek send-to-wallet airdrop systeem. Hierbij zijn gebruikers in staat om SOL tokens over te maken naar het wallet adres van Slothana om vervolgens SLOTH tokens te ontvangen op het moment dat de token live gaat op exchanges. Dit systeem zorgde er in korte tijd voor dat er meer dan $10 miljoen werd opgehaald. 

$10 miljoen was het doel voor de presale van Slothana en hierdoor bevindt deze presale zich nu in zijn laatste fase. Dit betekent dat gebruikers nog maar tot 29 april de tijd hebben om in te stappen bij dit project. Vervolgens zal de token gelist worden op exchanges en mogelijk explosief stijgen in waarde. 

1 SOL levert je op dit moment 10.000 SLOTH tokens op. Dit staat gelijk aan ongeveer $0,0154 per SLOTH token afhankelijk van de huidige SOL koers. Gebruikers kunnen SLOTH tokens kopen door hun SOL tokens over te maken naar het wallet aders van Slothana, of door hun wallet te verbinden op de officiële Slothana website. 

Bezoek Slothana Website

Sponge (SPONGE) – Bekende Sponge memecoin maakt migratie naar Polygon-blockchain

Sponge is een bekende naam onder veel crypto traders. Deze memecoin wist in 2023 namelijk al snel een market cap te behalen van boven de $100 miljoen. Ondanks dat het project meer dan 30.000 unieke gebruikers wist aan te trekken moest het op een gegeven moment wel genoegen nemen met aanzienlijke verliezen. Dit kwam mede door het gebrek aan utility van de Sponge token. 

Om die reden heeft het team van Sponge ervoor gekozen om een nieuwe versie van deze token uit te brengen met de introductie van SpongeV2. Deze token moet de belangrijke gebreken op gaan lossen van de originele Sponge token. Om deze reden zal de token onder andere gebruikt gaan worden voor een Play 2 Earn game en zullen gebruikers in staat zijn om de token te staken voor aantrekkelijke beloningen. 

Hiermee brengt de SpongeV2 token de nodige utility met zich mee. Dit moet ervoor zorgen dat de toekomstige Sponge koers zijn waarde vast kan houden. Het team koos er daarnaast voor om de overstap te maken naar de Polygon blockchain. Deze blockchain staat bekend om zijn snellere en goedkopere transacties. Deze overstap kon rekenen op het nodige enthousiasme en de market cap van Sponge wist al snel te stijgen richting de $160 miljoen. 

De SPONGEV2 token zal uiteindelijk de originele Sponge token volledig vervangen. Deze token zal verwijderd worden en SpongeV2 zal de nieuwe Sponge worden. Met zijn grote community, verbeterde utility en migratie naar de Polygon blockchain lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn voordat er verdere stijgingen plaatsvinden.

Bezoek Sponge Website

Smog (SMOG) – Onlangs gelanceerde Solana memecoin die snel succesvol bleek

Smog is een nieuwe memecoin die niet gebruik maakte van een presale, maar meteen gelanceerd werd op een DEX. Ondanks dat dit soms een risicovolle strategie kan zijn, wist Smog meteen al meer dan 100% te stijgen in de eerste 24 uur na zijn listing. Dit komt mede door het ontwikkelingsteam dat hard aan het werk is om de naamsbekendheid en viraliteit van Smog te vergroten. 

Om dit te bewerkstelligen heeft het ontwikkelingsteam 50% van de token voorraad gereserveerd. Deze voorraad wordt gebruikt voor marketingcampagnes ten goede van de naamsbekendheid van Smog. Daarnaast heeft het team nog eens 35% van de token voorraad gereserveerd voor airdrop beloningen. 

Deze airdrop beloningen vormen een belangrijk aandeel in de token allocatie van het project en stimuleren gebruikers daarnaast om deel te nemen. Om in aanmerking te komen voor deze airdrop beloningen moet je namelijk SMOG tokens kopen. Daarnaast kan je ook voor airdrop punten sparen op Zealy. 

Ondanks de recente crypto crash is de SMOG koers nog altijd met meer dan 80% gestegen sinds zijn lancering. Het team maakt zich nu op voor meerdere airdrops en campagnes die de koers van de SMOG token alleen nog maar verder omhoog gaan helpen. Tokens zijn op dit moment te koop op de Jupiter DEX en MEXC exchange. Gebruikers komen in aanmerking voor 10% korting via de officiële Smog website. 

Bezoek Smog Website

Disclaimer: Dit is een betaald artikel, vanuit een externe partij. Cryptocurrencies zijn een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!