CZ verontschuldigt zich en zegt dat er geen excuus is voor zijn nalevingsfouten

Changpeng “CZ” Zhao heeft openlijk zijn excuses aangeboden aan de rechter die zijn zaak behandelt, waarbij hij “volledige verantwoordelijkheid” accepteert voor zijn acties die hebben geleid tot regelgevende aandacht.

In een oprecht bericht dat gisteren is verzonden, betuigde CZ spijt over zijn “slechte beslissingen” en gaf hij toe dat hij nagelaten had de noodzakelijke nalevingscontroles binnen Binance op te zetten.

Zijn excuses komen voor zijn veroordeling, gepland voor 30 april. Ondanks een eerdere overeenkomst die zijn mogelijke beroep beperkte tot 18 maanden, riskeert hij een mogelijke gevangenisstraf van drie jaar.

CZ’s brief werd vergezeld door 161 anderen van familieleden, vrienden en collega’s, die allemaal pleitten voor clementie bij zijn veroordeling. Jessica Zhao, zijn zus en voormalig Managing Director bij Morgan Stanley, sprak over de toewijding van haar broer aan het goede, verwijzend naar zijn acties tijdens de FTX-crisis om klantengelden te beschermen.

He Yi, de moeder van CZ’s kinderen en mede-oprichter van Binance, noemde CZ de bewaker van de cryptocurrency-industrie. Ze pleitte ook voor begrip voor CZ’s gebrek aan ervaring in het beheren van zo’n groot bedrijf als een factor die bijdroeg aan zijn oversight-fouten.

CZ’s vrouw, Yang Weiqing, besprak zijn filantropische inspanningen, zoals Binance’s donatie aan Japanse rampgebieden in 2018. Hun kinderen, Rachel en Ryan, beiden studenten aan Amerikaanse universiteiten, schreven ook, deelden persoonlijke verhalen over CZ als een ondersteunende vader en smeekten de rechter om zijn karakter te overwegen buiten dit ene incident.

Tigran Gambaryan, het hoofd van Financial Crime Compliance bij Binance, momenteel vastgehouden in Nigeria, stond ook garant voor de integriteit van CZ en zijn positieve impact op de wereldwijde gemeenschap in zijn brief.

Verdere steun kwam van invloedrijke figuren zoals Max S. Baucus, voormalig Amerikaans ambassadeur in China, en academici zoals Jeremy R. Cooperstock van de McGill Universiteit en Ronghui Gu van de Columbia Universiteit.

Bijdragen werden ook geleverd door Sean Yang, een Managing Director bij Morgan Stanley, en leden van de heersende familie in de Verenigde Arabische Emiraten, die allen getuigden van CZ’s karakter en bijdragen aan de industrie.

In zijn verdediging betoogde het juridische team van CZ dat hij niet op de hoogte was van illegale transacties op Binance en deze nooit opzettelijk heeft gefaciliteerd. Ze herhaalden dat Binance te maken had met ongekende internationale juridische uitdagingen. De verdediging pleit sterk voor een voorwaardelijke straf, vooral gezien het feit dat CZ voor het eerst een vergrijp pleegt.

Het nieuws is een opvolging van een bericht eerder vandaag, gepost door CryptoBenelux, waarbij duidelijk werd gemaakt dat er 36 maanden celstraf tegen CZ wordt geëist.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!