Deze altcoin-sector zal als eerst weer stijgen, aldus gerenommeerde analist

Nu de Bitcoin koers moeite heeft om hogere niveau’s te overwinnen, wat waarschijnlijk zo zal blijven tot de langverwachte halvering gedaan is, kijken verschillende analisten al naar welke altcoins als eerste zullen gaan stijgen als de bullish trend zich voortzet. Als gevolg hiervan heeft een nauwlettend gevolgde analist een altcoin-sector belicht waarvan hij denkt dat zij als eerst zullen profiteren van de trendomkering.

De pseudonieme analist Altcoin Psycho vertelde onlangs zijn 501.200 volgers op X (voorheen Twitter) dat de marktcrisis van de afgelopen dagen ervoor zorgt dat beleggers twee keer nadenken over het accumuleren van speculatieve altcoins. Hierdoor gaf hij aan dat hij opgemerkt heeft dat beleggers geld omzetten in altcoins met een marktkapitalisatie van minstens $1 miljard. Hij beschreef het als volgt:

“Naar mijn mening resulteert deze uitval in een vlucht naar kwaliteit vanaf hier voor altcoins. Zodra de markt een bod kan volhouden, zullen mid/high-cap alts waarschijnlijk als eerste aan de beurt zijn.”

De analist benoemde vervolgens ook drie crypto-subsectoren waarvan hij denkt dat ze een game-changer kunnen zijn voor de digitale activa-industrie. Hij vervolgde met:

“Ik denk dat de meeste [op kunstmatige intelligentie gerichte cryptoprojecten] vaporware zijn, zoals 99%, maar ik denk dat de 1% deze sector veel meer zal veranderen dan welke andere branche dan ook, met uitzondering van RWA’s (tokenized real-world assets) en stablecoins.”

Altcoin Psycho besloot tevens te herhalen dat kunstmatige intelligentie (AI) zijn belangrijkste troef blijft voor de bullmarkt van 2024. Hij zei het volgende:

“Schreef in mijn voorspellingen voor 2024 dat AI mijn hoogste overtuiging is. Ik ben geschokt dat het nu een tegendraadse insteek is, maar dat maakt mij alleen maar optimistischer.”

Eerder deze maand zei Altcoin Psycho dat AI-cryptoprojecten nog steeds ondergewaardeerd zijn in vergelijking met de marktkapitalisatie van twee van de grootste memecoins. Hij gaf toendertijd het volgende aan:

“De gehele (crypto) AI-branche heeft een marktkapitalisatie van ~$40 miljard. DOGE alleen al kost 27 miljard dollar. SHIB nog eens ~$15 miljard. Het voelt raar om dit te zeggen, maar AI-tokens zijn nog steeds ondergewaardeerd.”

Op het moment van schrijven hebben de beste AI-munten in de crypto-ruimte volgens CoinGecko een gezamenlijke marktkapitalisatie van $20,57 miljard. Nog veel ruimte om te groeien zou je zeggen dus.

Ontdek hier meer Altcoin nieuws!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!