Libanon introduceert ’s werelds eerste AI-president

Libanon heeft een innovatieve doorbraak bereikt door een kunstmatig intelligentiesysteem te creëren dat de rol van staatshoofd op zich neemt. Dit gebeurde nadat de Libanese president al meer dan twee jaar geen zitting had genomen.

Historische aankondiging

Het Libanese parlement, dat na dertien onsuccesvolle pogingen om een president te kiezen, besloot het probleem zelf op te lossen. De krant heeft een volledig functionele AI-versie van de Libanese president ontwikkeld, een van de eerste dergelijke toepassingen in de wereld van kunstmatige intelligentie en bestuur.

De AI-president van Libanon is ontstaan door uitgebreide training van grote taalmodellen met 90 jaar onpartijdige journalistiek van AnNahar sinds de jaren 1930. De AI-president gebruikt data-analyse om historische gebeurtenissen van vandaag te begrijpen en de reacties daarop, en formuleert antwoorden op politieke, juridische en bestuurlijke vragen. Zijn kennisbasis dekt uitgebreid de Libanese verleden en huidige problemen op een neutrale manier.

Inauguratie en functionaliteit

Een echte AI-president werd aangekondigd tijdens een interview uitgevoerd door Nayla Tueni, de hoofdredacteur van An-Nahar krant, tijdens een live tv-show. Tijdens het interview bespraken de Libanese nationaliteit en AI een reeks vragen die zich richtten op de huidige status van het land en zijn toekomst. Bovendien is de krant volledig getransformeerd om uitsluitend gericht te zijn op de suggesties van de AI-president en de behandelde kwesties variëren van economie tot milieu.

Toegankelijk voor alle burgers via de website OurPresident.ai, kan een door AI geleverde equivalent van de Libanese president vragen beantwoorden over het Libanese politieke klimaat. Eveneens zouden de organisatoren en de ambtenaren van het Ministerie van Gezondheid, onder andere overheidsfunctionarissen, het hulpmiddel moeten gebruiken voor richtlijnen en beleidsvorming.

Bevordering van de mensen

Nayla Tueni, de uitgever van Saher Al-Nahar, sprak haar mening uit door te zeggen: “De Libanese mensen, en vooral wijzelf, zijn moe van de incompetentie van Libanese politieke leiders en we zullen niet accepteren om de omstandigheden waarin Libanon verkeert te doorstaan zonder veel te doen. Als de parlementsleden liever naar tennisbanen gaan om te spelen dan het presidentiële probleem op te lossen,

De introductie van een AI-president van de Libanese staat initieert een nieuwe beleidsvector voor oplossingen voor politieke stagnatie en promotie van technologische innovatie. We kunnen de AI-president beschouwen als een vertegenwoordiger die datagestuurde voorspellingen en voorstellen doet ten behoeve van Libanon. De AI-president kan bijdragen aan het overwinnen van de obstakels op weg naar een betere toekomst. Terwijl Libanon in de voorhoede zal staan van AI-integratie in het bestuurssector, is het voorbeeld dat het land geeft ook een belofte van wat nu mogelijk is wereldwijd om nieuwe manieren te ontdekken om complexe sociale problemen op te lossen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!