Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Oud-Ethereum-adviseur eist $9,6 miljard van Amerikaanse overheid

Er is zojuist naar buiten gekomen dat voormalig Ethereum (ETH) -adviseur Steven Nerayoff een rechtszaak aangespannen heeft waarin hij $9,6 miljard eist van de Amerikaanse overheid wegens persoonlijke schade, aldus Fox-journalist Eleanor Terrett

Voormalig Ethereum-adviseur eist $9,6 miljard

Steven Nerayoff, een voormalige Ethereum-adviseur, en zijn juridische team eisen een schadevergoeding van $9,6 miljard van de Amerikaanse regering vanwege het feit dat Nerayoff tussen 2019 en 2023 door federale onderzoekers is mishandeld en dat er valse beschuldigingen tegen hem zijn geuit.

Nerayoff heeft ook aangehaald dat sommige overheidsagenten opzettelijk bewijsmateriaal hebben verzonnen om hem te vervolgen wegens afpersing, ook al wisten ze dat de aanklachten tegen hem ongegrond waren, aldus de SF-95-aanvraag.

Terrett benadrukt ook dat, hoewel de federale aanklacht van Nerayoff met ‘vooroordeel’ werd afgewezen, zijn juridische team van mening is dat er voldoende schade is toegebracht aan zijn ondernemingen en reputatie om het voortzetten van de claim te rechtvaardigen. Dit maakt de zaak van de voormalige Ethereum-adviseur sterk genoeg tegen de overheid.

Nerayoffs geschiedenis met rechtszaken

Ondanks dat hij een essentiële rol speelde bij het bepalen van het tempo in de begindagen van Ethereum, heeft Nerayoff voortdurend te maken gehad met rechtszaken met zowel toezichthouders als Ethereum-leiderschap. Enkele van deze beruchte gevechten omvatten aanklachten tegen Jay Clayton en Gary Gensler, leden van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), en prominente Ethereum-persoonlijkheden zoals Buterin.

Nerayoff heeft eerder verklaard dat hij het doelwit was van een geplande en georkestreerde poging tot karaktermoord door Ethereum-oprichter Vitalik Buterin en zijn vader, Dmitry Buterin. Niettemin werd hij uiteindelijk vrijgesproken van alle beschuldigingen van afpersing. Nerayoff had ook voor opschudding in de sector gezorgd door te beweren dat toezichthouders Ethereum een speciale behandeling gaven en het fenomeen ‘ETHGate’ noemden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!