Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

HashKey Group uit Hong Kong komt met nieuwe Layer-2 op Ethereum

HashKey Group, een in Hong Kong gevestigde aanbieder van digitale activadiensten, kondigde dinsdag tijdens het Hong Kong Web3 Festival 2024 de aanstaande lancering aan van zijn Ethereum (ETH) Layer-2 netwerk, HashKey Chain.

Het netwerk, dat gebruikmaakt van zero knowledge-proof technologie, heeft als doel om het Web3-ecosysteem van HashKey uit te breiden door gebruikers kosteneffectieve, efficiënte en ontwikkelaarsvriendelijke on-chain diensten aan te bieden, aldus het bedrijf in een verklaring. De groep uit Hong Kong verwacht een testnet lancering uit te voeren binnen de komende zes maanden, gevolgd door de lancering van het mainnet binnen een jaar.

De groep zei dat zero knowledge-proof technologie de keten in staat stelt om een hogere schaalbaarheid en kostenefficiëntie te bereiken, samen met een uitgebreide set ontwikkelaarstools en een gebruiksvriendelijke blockchain-browser.

Veiligheid blijft een prioriteit met geplande derde partij code-audits en communitydeelname aan beveiligingstests, voegde het bedrijf toe. Volgens de release zal het netwerk streven naar het bieden van een veilige en zelfbestuurbare omgeving voor ontwikkelaars, gestimuleerd door HSK, het platformtoken van HashKey.

HashKey Cloud, een web3-infrastructuurprovider en een eenheid van de HashKey Group, zal HashKey Chain aandrijven. Het heeft sinds 2018 node validatiediensten geleverd voor meer dan 80 publieke ketens, aldus het bedrijf.

Op maandag lanceerde de groep uit Hong Kong een nieuwe crypto exchange, HashKey Global, nadat het een relevante licentie had verkregen in Bermuda. Naar verluidt is het bedrijf van plan later dit jaar een nieuwe financieringsronde te houden, na het voltooien van een Series A-ronde in januari die bijna $100 miljoen opleverde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!