Bitcoin halvering staat om de hoek, maar hoe staan DOGE, ADA en XRP ervoor?

De start van de vierde maand van het jaar was geen goed nieuws voor de cryptomarkt, maar er staat wel een belangrijke gebeurtenis op de agenda: de halvering van de Bitcoin blokbeloning op 20 april. Historisch gezien heeft dit evenement positieve effecten gehad op de markten. Dit leidt ertoe dat investeerders over het algemeen de huidige koersdalingen zien als kansen om in te stappen. Toch blijven kortetermijnbeleggers moeite hebben met de onverwachte schommelingen in de markt. Wat zijn nu de voorspellingen voor DOGE, ADA en XRP?

Ripple (XRP)

XRP heeft zich al een tijdlang vastgehouden tussen $0,46 en $0,76 en heeft nog geen verwachte uitbraak gezien. Er zijn verschillende redenen hiervoor, waarbij de recente stopzetting van de stijging van de BTC-prijs een belangrijke factor is. Op 1 april brak XRP Coin zijn opwaartse trendlijn en ondervindt nu de gevolgen van de daling van BTC naar $64.493.

XRP bitcoin halvering


De bullish trend zet door en de stieren blijven proberen om de 20-daagse EMA ($0,61) te bereiken, maar op dit moment is het cruciaal dat ze de ondersteuning op $0,57 blijven verdedigen. Als de huidige ondersteuning echter niet standhoudt en de verwachte weerstand op $0,61 niet doorbroken wordt, kan een verdere correctie plaatsvinden naar $0,56 of zelfs $0,52. Wanneer het weerstandsniveau wel wordt doorbroken, zullen investeerders hun aandacht verleggen naar de doelen van $0,69 en $0,74.

Cardano (ADA)

Op dit moment hebben de stieren die proberen om sluitingen onder de $0,57 ondersteuning te vermijden een zwaardere taak. Dit komt doordat de volumes in het kanaal van de Spot Bitcoin ETF vandaag zijn gedaald in vergelijking met gisteren, en het lijkt onwaarschijnlijk dat de markt hier steun zal vinden. Als de ondersteuning herwonnen wordt en het herstel begint, zou de prijs van ADA Coin kunnen stijgen naar $0,64 en $0,68.

cardano ada Bitcoin halvering

Als de ondersteuning niet wordt gehandhaafd, kan dit een hoofd-en-schouderspatroon activeren, met als doel de cruciale ondersteuning van $0,46. Deze ontwikkeling zou de winsten van ETF’s kunnen doen vervagen en het risico op een diepere correctie vergroten. Bij een ongekende correctie van BTC naar het bereik van $40.000 in dit stadium, zouden prijspieken in het bereik van $0,38-$0,35 niet onverwacht zijn.

DOGE prijsvoorspelling

Dogecoin vertoonde een sterke stijging en wekte de verwachting op dat de rally door zou gaan tot $0,3. De plotse daling van Bitcoin gooide echter roet in het eten, waardoor investeerders die hun winsten wilden behouden, gedwongen werden om winst te nemen. Daarnaast bereikten de open posities in futurehandel het op één na hoogste niveau ooit.

DOGE coin bitcoin halvering

Indien de neerwaartse trend van DOGE aanhoudt, zouden afsluitingen onder $0,18 kunnen resulteren in een verdere prijsdaling tot $0,14. Om daarentegen de opwaartse trend te versterken, is het van cruciaal belang om de grens van $0,2 opnieuw te veroveren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!